Екскурзия за 22-ри септември в Прага - златният град!

Самолет

СОФИЯ – ПРАГА – ДРЕЗДЕН – КАРЛОВИ ВАРИ - СОФИЯ

5 дни / 4 нощувки
Цена от: 445.00 €
Дата на тръгване Цена Резервирай

  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Прага, известна в средновековието като "града на стоте кули" и "сърцето на Европа", представлява своеобразен музей на открито. На всяка крачка в Прага се срещат статуи на светци и исторически личности, часовникови кули и островърхи покриви, фенери и пищни фасади. Тук съжителстват постройки, изпълнени в познатите стилове - готически, ренесансов, бароков, модернистичен. Шест квартала - преди независими градчета, образуват историческия център на пражката столица. Старе место, еврейският Йосифов, Нове место, Мала страна, Храдчани и Вишеград са разположени по река Вълтава, чиито брегове са свързани от известния Карлов мост. Всеки може да открие нещо, хармониращо с вкусовете и настроението му, сред златното наследство и разнообразното съвремие на Града на стоте кули, чието неспиращото да тупти сърце поддържа живи спомените за минало величие и вдъхва сили на пражани да градят настоящето с погледи, устремени в утрешния ден.
Времето никога не стига да се разгледат този величествен град, да почувстваме атмосферата му, да се насладим на мелодията му и да погледаме шарените тълпи, седнали в някое открито кафене или бирария. Остават спомените запечатани с фотоапарата или камерата и приятното чувство, че сме видяли толкова красота и великолепие...


ПРОГРАМА

1 ден
Излитане в 10.20 часа от летище София с редовен полет на България Еър. Кацане в Прага в 11.15 часа. Посрещане от местен екскурзовод на български език. Начало на туристическа обиколка на Стара Прага: манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец – седалището на принцовете и кралете, “Карловия мост” (той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, а на него има 30 барокови статуи, подредени от двете му страни. Това е и един от входовете на музея под открито небе и трябва да се признае, че за подобни великолепни скулптури биха завиждали доста музеи) и Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури) на площад Старе мeсто и Кметсвтото. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, търсещи еликсира на вечната младост и магичния камък на мъдростта) или Историческия музей, намиращ се в горната част на Вацлавския площад. Настаняване в хотел 3***  , централно разположен. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Дрезден. 
* Отпътуване за Дрезден – главен град на област Саксония, но не и най-голям. Най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба” е много повече от жив музей. Ансамбълът от барокови сгради  на десния бряг на Елба, сред които Цвингера (комплексът от дворцови павилиони, съхранил световновноизвестнa колекция от картини на Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер и много други, е нещо като емблема на града, чиято гордост си остава "Сикстинската Мадона" на Рафаело), Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години) и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” – едно от най-популярните места и най-хубави за снимки в Дрезден, намиращо се по протежението на реката - там върху част от бившите крепостни стени на града са "наредени" малки паркчета с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.

3  ден
Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Карлови Вари.
Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали (от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари. Карлови Вари, дължи статута си на най-голям и популярен SPA център в Централна Чехия, на горещите минерални извори (около 200). Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (Vřídlo) с температура 73 градуса Целзий (извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.

4 ден
Закуска.  Свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи.  *Предлагаме ви вечерен круиз по река Вълтава с вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 12.10 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 15.00 часа.
 
Дата Възрастен в
двойна стая
Възрастен в 
тройна стая
Допл. за
единична стая
Дете(0-6)
с 2 възр.
 22.09.17-
26.09.17
445 €  415 € 130 €  305 €
 
Минимален брой туристи: 20
 
Начин на плащане:
  • Депозит – 50% от пакетната цена и сключване на Договор;
  • Доплащане – до 23.08.17
Пакетната цена включва:
  • Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
  • Летищни такси – 40 € (към 17/02/2017, подлежат на препотвърждение)
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
  • 4 нощувки със закуски в хотел Brezina 3*** в централната част на града (http://www.brezina.cz/index.htm);
  • Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с екскурзовод на български език;
  • Слушалки по време на обиколката на Прага;
  • Представител на местната фирма на български език по време на целия престой;
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
Цената не включва:
  • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
  • Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно) - 30 € за 2 часа (при минимум 2 записани);
  • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 60 € (при минимум 15 записани);
  • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език– 55 € (при минимум 15 записани);
  • Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.  При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи!
Необходими документи: 
  • валидна лична карта или задграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; 
  • няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута. 

Информация за хотела:
http://www.brezina.cz/index.htm
Хотел Brezina е семеен хотел, който се намира в центъра на Прага, на 100 метра от метростанция Павлова (не е необходимо туристите да ползват градски тарнспорт, за да стигнат до централните площади). Вацлавският площад е на 10 минути пеша. Хотелът предлага безплатен достъп до безжичен интернет.
Всички стаи са с климатици. Предлагат просторна самостоятелна баня и кабелна телевизия. Всяка стая разполага и със сейф. Някои са с изглед към тихата градина във вътрешния двор на Brezina. Там през лятото гостите могат да си почиват край малък фонтан и да се насладят на чаша вино.
Хотел Brezina се състои от две свързани сгради. Националният музей и държавната опера са на 600 метра от хотела. Старият градски площад е само на 3 спирки с метрото. 
Районът, в който е разположен хотела (Прага 2) е прекрасен избор за хора, интересуващи се от бира, музеи и архитектура.

1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Цени са валидни само за посочения празник и отменят всички останали периоди.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е162


Още екскурзии Чехия

Новини

11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...
11
Ноември
2021
Euronews хвали българските зимни и летни дестинации
Популярната и авторитетна многоезична новинарска медия Euronews, която е базирана във френския град Лион, излезе с публикация, която хвали българските зимни и летни дестинации. В рубриката Travel медията отделя специално внимание...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах