Лондон в края на лятото – самолетна програма

Самолет

Лондон, Англия

5 дни / 6 нощувки
Цена от: 1755.00 лв.
Дата на тръгване Цена Запитване


  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Самолетна програма - Лондон в края на лятото! 
6 дни/ 5  нощувки
Дата: 26.08 – 31.08.2022

Настаняване в хотел ROYAL NATIONAL  3***- Russel Square
(http://www.royal-national-hotel.co.uk)
Бонус: Разходка в Хайд Парк и градините Кенсингтън​ 

Програма:

1 ден - София – Лондон
Отпътуване от летище София с редовен полет на България Ер в 14.45  . Кацане в Лондон на летище Хитроу в 16.05 ч, трансфер до  хотел ROYAL NATIONAL  3***- Russel Square http://www.royal-national-hotel.co.uk.  Имате достатъчно  време да посетите British Museum, защото се намира на 10 мин пеша от хотела. Нощувка.
 
2 ден - Лондон
Преди обяд - С екскурзовод обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод: Уестминстърското абатство, Парламента, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”,  крепостта Тауър с Тауър бридж.....обиколката завършва при Westminster Pier , точно срещу ‘’ Окото на Лондон ‘’ и часовниковата кула Биг Бен.... Когато отивате за първи път в Лондон , всички тези места видени по филмите ви се струват като в приказка и сърцето ви бие по особен начин. Във вашето свободно време, когато отново ги посетите ще се почувствате по спокойни и уверени, че се намирате в сърцето на английската столица в съчетание на модерния стил от алуминий и стъкло, и назад във времето на мистичните английски улички и пазари от времето на Дикенс и Шекспир. Нощувка
 
3 ден - Лондон – Уиндзор – Хамптън Корт
Преди обяд : екскурзия до градчето Уиндзор с посещение на  замъка на кралица Елизабет II
След обяд :   екскурзия до градчето Хемтън Корт с посещение на замъка на Хенри VIII
Доплащане : 99 GBP ( транспорт , входни билети и екскурзовод на български език)
 
4 ден - Лондон
разходка с корабче по р.Темза до Гринуич с посещение на Кралската обсерватория и меридиана Изток- Запад. Не забравяйте да си сверите часовника.... Тук можете да наблюдавате вълнуващи монолози от класически драми  на млади английски актьори. Усещането е прекрасно на панорамата над  Кралския дворец.  Най- хубавите снимки към Тауьр Бридж можете да направите само от тази екскурзия с кораба. доплащане 40 GBP  ( билет за кораба, вход в кралската обсерватория и екскурзовод на български език). Отново с корабчето се  връщате на същия пристан Westminster Pier. Сега можете да се качите на Лондон Ай  или да направите  шопинг тур по най-известните търговски улици Oxford street, Bond street, Regency street  и други
 
5 ден - Стратфорд на Ейвън и Оксфорд
Еднодневна екскурзия до града на Шекспир и университетския град. Не сте виждали на живо етюда с монолога на Хамлет? В двора на къщата ще имате удоволствието да наблюдавате даровити млади артисти – To be or not to be….това е въпроса на който търсим цял живот отговор... В Оксфорд сигурно ще срещнете български студенти, които ще ви кажат как е животът на студента там...
 
6 ден - Лондон – София
 Освобождаване на стаите в 11.00 часа (можете да си съхраните багажа в багажното отделение. Заплаща се 0.50 GBP на бройка багаж.) . трансфер от хотела до летище Хитроу. Излитане  за София  в 17.40  с редовен полет на България Ер. Каца в София в 22.10 часа
 
Пакетни цени 2022:
 
Посочените цени са с включена отстъпка за ранни записвания до 30.06.2022
 
Дата Възрастен в
двойна стая
3-ти възрастен Дете до 11,99 г.
с 2-ма възрастни
Единична стая
26.08 – 31.08.2022 1755 лв. 1696 лв. 1361 лв. 2032 лв.
 
Пакетната цена  включва:
  • Самолетен билет София Лондон – София  
  • Летищни такси – 149 евро (към 07.04.2022г.)
  • Багаж- 23 кг чекиран + 10 кг салонен
  • 5 нощувки + закуски (континентална) в хотел Royal National 3*
  • Панорамна обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод на български език
  • Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. (доплащане за лица над 65 г.)
  • Бонус! Разходка в Хайд Парк и градините Кенсингтън - пешеходна екскурзия около 3.5 часа. Започваме с чаша кафе или чай (лично плащанне) в градините на двореца Кенсингтън , където е живяла принцеса Даяна, а сега дом на семейството на принц Уилям и Кейт. Ще видим двореца (отвън), скулптурата на принцеса Даяна открита миналата година, паметник на кралица Виктория, прекрасното езеро с кралски лебеди до двореца. Продължаваме към паметника на златния принц - принц Албърт, където ще ви разкажа за голямата любов на кралица Виктория и принц Албърт! Ще видим концертната зала Албърт Хол, любима на лондончани, оттам започва кариерата на Васко Василев в Лондон. Ще видим още: мемориалния фонтан на Принцеса Даяна, паметник на Питър Пан,  българската чешма, красивото езеро Серпентината, розовите градини и още много!
Пакетната цена НЕ включва:
  • Полудневна екскурзия до Гринуич с корабче по Темза (4-5 часа) –  40 GBP - включва билет за круиза, входна такса за Кралската обсерватория, екскурзовод на български език (започва и завършва от пристана Уестминстър/ Биг Бен).
  • Целодневна екскурзия до замъка Уиндзор и двореца Хемптън Корт (8 часа) –  99 GBP – включва транспорт, екскурзовод на български език, входни билети за замъка и двореца.
  • Целодневна екскурзия до Оксфорд и Стратфорд на Ейвън (8 часа) – 90 GBP -включва транспорт, екскурзовод на български език, входни такси за колеж в Оксфорд и родната къща на Шекспир
  • Разходи от личен характер;
  • Обществен транспорт;
  • Горивна такса (ако бъде въведена);
  • Медицинска застряаховка за лица над 65 г. ;
Важно!
  • Всички часове в програмата са посочени в местно време.
  • Поредността на предложените екскурзии може да се промени в зависимост от броя записали се туристи и при възникване на обстоятелства от различен характер (официални церемонии, промяна на работно време и др.).
  • Препоръчваме преди да правите самостоятелно резервации on-line за посещения на различни обекти и забележителности да ни уведомите с цел да се избегне всякакво недоразумение за допълнителните екскурзии.
  • Препоръчваме да си набавите от България английски лири (GBP)
Информация за допълнителните екскурзии
Цената е валидна при минимум 15 записвани туристи
  • Целодневна екскурзия до замъка Уиндзор и двореца Хемптън Корт (8 часа) - екскурзия с влак
Уиндзор
Замъкът Уиндзор в гр. Уиндзор, Бъркшир е една от най-посещаваните исторически забележителности в Англия. Един от символите и стожерите на британската национална идентичност, Уиндзор е най-старият замък във Великобритания, а със своите 1000 стаи и най-големият обитаван замък в света. Сегашната кралица Елизабет Втора е прекарала голяма част от детството си тук, затова не е изненадващо, че нейните почитатели споделят мъката ѝ, когато през 1992, нейната annus horribilis (ужасна година), един опустошителен пожар частично унищожава 100 стаи в апартаментите за церемониално и лично ползване. Възстановителните работи на стойност 53 милиона долара завършиха през 1997, с участието на мнозина занаятчии и прилагане на същите техники, използвани при началото на строежа на замъка от Уилям Завоевателя преди 900 години. Оттогава тук са живели 8 последователни кралски династии. През 1916 крал Джордж V приема името на мястото от обич към него и за да разграничи кралската фамилия от нейните германски корени (династия Сакс-Кобург и Гота). Най-интересните неща, които могат да се видят в замъка Уиндзор, са смяната на караула, която се извършва дори когато кралицата не е в резиденцията и "Кукленият дом" на кралица Мери, един изключителен замък в миниатюра , проектиран през 1923 г. от архитекта сър Едуин Лътиънс; архитектурната перла от 16 в. - параклисът "Сейнт Джордж", който заедно с Уестминстърското абатство е пантеон на много английски монарси. Под плоския гроб на нивото на земята в центъра е подземната гробница на Хенри VIII и неговата трета съпруга - Джейн Сиймур. В параклиса се провеждат и церемониите, свързани с Ордена на жартиерата.
 
Hampton Court
Замъкът Hampton Court е един от най- известните замъци на крал Хенри VIII , най- могъщия крал на Англия, известен с 6-те си жени ( ще се запознаете с тяхната злощастна съдба, но една оцелява, като в приказките с хепи енд)  Посещават се покоите и градините с най- старият тенис корт в света. Хенри VIII  е основоположник на англиканската църква и имено в този замък се поставя началото на протестанството. Голяма изненада е за посетителите, когато в някоя зала се появи самия Хенри VIII и неговия шурей в цялото си достолепие. Подгответе си въпроси , на които с удоволствие те ще ви отговорят.... забавлението е страхотно. За снимка с тях не се заплаща нищо.
Цена GBP 99.00  - включва: екскурзовод на български, входен билет за двата замъка.
  • Greenwich  (около 4 часа) - екскурзия с корабче
Разходката с корабчето ви представя една много различна картина на Лондон и доказва колко е многолик града – сградите на двата бряга на Темза изглеждат уникално, а възможността да се снимате непосредствено до, под , зад моста Тауър бриндж е наистина рядка случка. Пътуването е неусетно , емоцията е неповторима.  От порта до кралската обсерватория ще се разходите пеша през кралския парк покрай внушителните сгради на Националния музей на флота и двореца на кралицата, където можете да посетите балната зала с много красиви произведения на изкуството. В музея на обсерваторията ще видите първите часовници, историята на Гринуичкия меридиан и ще можете да се снимате едновременно в западното и източното полукълбо, там, откъдето започва времето.
Цена: GBP 40.00 – екскурзовод на български, билет за корабчето в двете посоки, посещение на Кралската обсерватория и главния меридиан.
  • Стратфорд на Ейвън и Оксфорд (целодневна) - екскурзия с автобус
Искате ли да видите истинската Англия. Ние ще ви я покажем. Нека видим защо английското образование е толкова добро, разглеждайки университетите в Оксфорд, с техните пикантни истории, известни личности и сила на просвещение, както и връзката с Хари Потър. Да прекосим Котсуолдс с истинските села на страната, с обикновения живот и неговите красоти. И да се потопим в града на Шекспир, за да разберем как се получава такова вдъхновение. Много често, актьори изпълняват откъси от Шекспирови пиеси в двора на къщата. Вълнуващо е да чуете на живо ‘’To be or not to be’’
Цена: GBP 90.00  включва: автобус, екскурзовод на български и входни билети за къщата на Шекспир и най-стария Университет.
  • Лондон - Пешеходен тур в Сити Лондон с екскурзовод
Именно тук започва най – старата история на Лондон, когато римляните основават първия град –Лондиниум.  Да се потопите в атмосферата на бизнес, финанси и история е неповторима тръпка. Ще видите сградите на Националната Банка на Англия, Mansion House – резиденцията на Lord ( кмета на града, Guildhall – една от най-красивите сгради, небостъргачите ‘’Gherkin" и римския амфитеатър, националната художествена галерия...входа за амфитеатъра и националната галерия са безплатни
Пешеходната разходка започва и завършва от катедралата St Paul's Cathedral
Цена: GBP 10 о включва екскурзоводска беседа в сградата на старото кметство и картинната галерия
 
Информация за хотел ROYAL NATIONAL  3***- Russel Square
http://www.royal-national-hotel.co.uk.
Хотелът се намира на един от известните площади в Лондон – Ръсел скуер. Разполага с 400 стаи с две и три легла, всяка със самостоятелен сан. възел . Банята е с душ, а не със смесител.
Континентална закуска – включва неограничено количество пресни портокал и грейпфрут, масло, различни видове конфитюр, хлебчета и препечени филийки, мюсли 3 вида, кафе, чай и мляко (топло и студено) – тази закуска е включена в пакетната цена.
Английска закуска
 (English Breakfast) – включва бекон, пържени яйца, варен зрял боб, варени домати, каша – 6.50 GBP доплащане на място

 
Допълнителна информация:
  • Минимален брой туристи: 20
  • Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в Обединеното Кралство
  • Срок за уведомление и анулиране на пътуването, поради не набран минимум пътуващи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Начин на плащане:
  • Депозит по ранни записвания до 30.06.2022 г. - 500 лева.
  • Депозит по стандартни цени – 50% от пакетната цена при сключване на договор;
  • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.
Информация за музейните такси (ориентировъчни цени) и работното време на обектите:
  • Бъкингамски дворец – отворен за обиколка от 30.07.2022г. до 25.09.2022 г.; Смяната на караула е всеки ден от април до юли  в 11.30 ч.;
  • Катедралата Свети Павел и галерията – 18 £, деца 6-17 г. – 8 £, работно време от понеделник до събота 09.30 – 16.30 ч. ;
  • Уестминстърското абатство – 20 £, деца 6- 16 г. – 9 £, работно време 09.30 – 15.30 ч. от понеделник до петък; 09.00 – 13.30 ч. за събота;
  • Крепостта Тауър – 24.50 £, за деца 5-15 г. – 11 £, работно време 09.00 – 16.30 ч. от понеделник до петък,
  • 10.00 – 16.30 ч. за събота и неделя;
  • Тауър бридж – 9 £, деца 5-15 г. – 3.90 £, работно време 10.00 – 17.30 ч. всеки ден;
  • Британски музей – безплатно, работно време 10.00 – 17.30 ч. всеки ден, 10.00 – 20.30 ч. за петък.
  • Националната галерия  – безплатно, работно време 10.00 – 18.00 ч. всеки ден, 10.00 – 21.00 ч. за петък;
  • Музея Виктория и Алберт - безплатно, работно време 10.00 – 17.45 ч. всеки ден; 10.00 – 22.00 за петък;
  • Окото на Лондон – 23 £, деца 4-15 г. – 17 £; работно време 10.00 – 21.00 ч. неделя - четвъртък; 10.00 – 21.30 за петък и събота;
  •  Кенсингтън Палас (двореца, свързан с живота на принцеса Даяна) – 16.50 £, за деца до 16 г. – безплатно; работно време 10 – 17 ч. всеки ден.
  • Музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо  – 33 £, деца до 4-15 г. – 28.80 £, работно време 09.30 – 17.30 ч. понеделник – петък;  09.00 – 18.00 ч. за събота и неделя.
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003572/ валидна до 07.01.2023 г. “ ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет.
Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.
Оферта № П2703


Още почивки Англия

Новини

17
Април
2024
Varna Party Boats подготвя старта на сезон 2024.
Екипа организира круизи с фирмени партитa, презентации, тийм билдинг и др. на корабите Pinta Varna и Arabella – Варна. Крайбрежните круизи се извършват във Варненски залив или Варненско езеро в периода от 01 май до 30 октомври. Програмите по...
11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах