3-ти март в Златоград, автобусна програма с 2 нощувки

Собствен транспорт

Хотел Кристал

Златоград, България

Разположение:

Комплекс Кристал се намира в центъра на гр. Златоград в непосредствена близост до важните административни сгради, туристически обекти и културни паметници на града.

В стаите:

Хотел "Кристал" е категоризиран с три звезди. Застроената площ е 7 етажа, които се обслужват с асансьор. Разполага с 40 светли и уютни стаи, апартаменти и студия. Всички те са с луксозни бани, кабелна телевизия, телефонна линия, минибар и достъп до интернет. Голяма част от студията и апартаментите са климатизирани. Част от стаите са с тераси, разкриващи красива гледка от града.

На територията на хотела:

Удобствата предоставени от хотела, ресторанта и градината в съчетание със спокойствието и тишината на града го превръщат в предпочитано място за гостите на Златоград.
За удобството на нашите гости се предлагат и паркоместа и денонощно охраняем паркинг за леки автомобили и автобуси на туристически групи.
Хотелът разполага с лоби бар, в който ще откриете богат асортимент от алкохолни и безалкохолни напитки, поднесени в комфортна обстановка. Той е удобно и приятно място за отмора и разговори.
Бизнес услуги: телефон, интернет, конферентна зала с капацитет 40 места.

Хранене:

Ресторантът разполага с 300 места, 150 от които в лятната градина. Тук бихте имали възможността да опитате вкусни родопски ястия и специалитети, както от българската така и от световната кухня, поднесени в изискана и луксозна обстановка.


  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Величието на РОДОПА ПЛАНИНА в България и Гърция
Дати на пътуване: 03.03- 05.03.17

Автобусна екскурзия 3 дни / 2 нощувки;

 
София – с. Мезек  -  вила Армира – Златоград-  Александруполис –  Александровската тракийска гробница - София


Програма на пътуването:

03.03 петък София – Златоград:
06.30 отпътуване от София за Свиленград по магистрала Тракия/ Марица . Посещение на крепостта и гробницата Мезек. В близост до  с. Мезек се издигат внушителните останки на Неутзикон – една от най-добре запазените средновековни крепости по българските земи. Построена през XI – XII в., крепостта има форма на неправилен четириъгълник с площ близо 7 дка.. Кратка почивка и посещение на винарна Мезек – дегустация на 3 вида вина. Продължаваме към Ивайловград за да посетим останките на римската вила Армира. Пристигане в Златоград вечерта. Настаняване в хотел Кристал www.kristal.bg
 
04.03  събота Златоград – Александруполис
На 4-ти март в Златоград традиционно се организират тържества по случай освобождението,  а тази година съвпада с Тодоров ден и града се подготвя за провеждане на кушия, общоградско веселие на мегдана и  Етнографския комплекс. Възстановка на стари обичаи,  при които всички жители на града  се обличат в народни носии.
Предложение за  еднодневна екскурзия до Александруполис с допълнително заплащане 30 лева. задължително се прави предварителна заявка за резервация. Пътуването е през ГКПП Маказа с микробуси до 8 места . Големи автобуси не е разрешено към момента да пътуват през това ГКПП.
 
Вечерта - празнична вечеря в ресторанта на хотел Кристал с диско водещ  от 20.30 до 00.00 часа.
 
05.03 неделя  Златоград – Кърджали -  с. Александрово – София
 
Отпътуване в 09.00 часа за с. Александрово за посещение на посещение на тракийската гробница, открита  в могилата Рошавата чука, която се намира  на 17 км североизточно от Хасково Изградена е от прецизно издялани каменни блокове, има монументален вход с дълъг дромос (коридор), правоъгълно помещение и кръгла куполна гробна камера. Гробницата е забележителна преди всичко със стенописите в гробната камера. Продължаваме към село Узунджово за да посетим най – голяма селска църква в България -  „Успение на Пресвета Богородица” . Връщане в София привечер. 

Пакетна цена на човек:
Настаняване Пакет 2 нощувки
+ транспорт
На човек в двойна стая 169 лв.
Единична стая 209 лв.
Дете до 12 г. на допълнително легло 80 лв.
Пакетната цената включва:
  • Автобусен транспорт по програмата – автобус 3 * кат. , климатик, аудио и видео система. Предлагат се срещу допълнително заплащане кафе, чай, мин.вода, бира и безалкохолни напитки;
  • 2 нощувки + закуски (родопски вкус на сирене, сладко и тестени изделия) в хотел Кристал 3* , Златоград
  • 1 празнична вечеря, която включва 50 гр ракия, шопска салата, основно ястие с месо (пилешко или свинско),  десерт- торта, хляб, мин.вода 0,5л
  • Забавление и танци с диско водещ  от 20.30 до 00.00 часа
  • Вход и дегустация във винарна мезек
  • Екскурзоводски беседи в посещаваните обекти от музеен уредник във всеки обект
  • Застраховка ‘’ помощ при пътуване’’
  • Екскурзоводско обслужване по програмата.
Пакетната цена НЕ включва:
  • Входни билети за посещаваните обекти;
  • Екскурзия до Александруполис – 30 лв. за транспорт;
Важно! Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, публикувана в сайтовете към 05.01.17
Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, но без да се пропуска посещение на обект, включен в програмата.

 
Условия на офертата:
  • Цената е валидна при 40 туристи
  • Записване с внасяне на депозит – 30 лева
  • Доплащане 20 дни преди 03.03.17
  • Срок за уведомяване и анулиране на пътуването поради липса на минимален брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
Полезна информация:

В с. Мезек ще посетим тракийската гробница и останките от крепостта: вход 4 лв.; крепостта 4 лв.; комбиниран билет 6 лв.; за лица над 65 год. 2 лв. или комбиниран 3 лв.; Дегустация във винарна Мезек – включена в пакетната цената.
 
Вила „Армира“ се намира на 1,5 км. югозападно от кв. Лъджа, гр. Ивайловград, по пътя към село Свирачи, до което се намира Голямата Могила. Останките на вилата се разпростират на близо 1000 кв.м. площ. Постройките образуват четиририъгълник, който огражда вътрешен двор. Особено живописни били подовите мозайки със сцени, изработени в римската художествена традиция. Върху една от мозайките е представен собственикът на вилата и двете му деца, други изобразяват старогръцки митове.  Построена през I в., вила Армира била преустройвана няколко пъти, за да се превърне в удобно и красиво жилище. Изглежда, собственикът й владеел околните земи и снабдявал с различни стоки близкия голям град Адрианопол (днешен Одрин). Вилата била обитавана до втората половина на IV в., когато готите нахлули чак до Адрианопол и в битка пред крепостните му стени загинал дори самият римски император Валент. Готите опустошили околностите на града и опожарили всички имения.
Входни билети – всеки лично си заплаща. Вход 5 лв.; за лица над 65 год. – 3 лв. Екскурзоводската беседа е включена в пакетната цена.

Еднодневна екскурзия до Александруполис на 04.03.17 (по желание и срещу доплащане 30 лв. на човек)
Дедеагач или Александруполис  е град в Беломорска Тракия понастоящем в североизточната част на Република Гърция. Градът е център на дем Дедеагач, част от административната област Източна Македония и Тракия. Градът е център и на Дедеагачката, Траянуполска и Самотракийска епархия на Гръцката православна църква.
Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане.
 
Александровската тракийска гробница - Александровската гробница е открита през 2000 г. от българския археолог Георги Китов край с. Александрово, област Хасково.Датирана е към 4 век пр.н.е. Принадлежала е на тракийски цар или знатен аристократ. Предметите, свързани с погребалната церемония и тракийските религиозни вярвания за отвъдния живот на високостатусната личност, са ограбени, но гробницата впечатлява с уникалните си стенописи.
Входни билети – всеки лично си заплаща: вход 4 лв.; лица над 65 год. 2 лв. Екскурзоводската беседа е включена в пакетната цена.

Узунджовската църква, община Хасково - „Успение на Пресвета Богородица” е най-голямата селска църква в България. Тя по удивителен начин съчетава в себе си елементи от християнството и исляма. Построена като християнски храм, през 1593 г. е била унищожена от Османската империя. На нейно място е издигната джамия – част от огромен, приличащ според летописците на крепост керван сарай, чийто централен вход е запазен и до днес. В началото на 20 в. Турция връща имота на България и тогава започва преустройството на джамията в църква. През 2007 г. храмът е възстановен основно от община Хасково. При реставрацията са открити два средновековни надписа на арабски език с религиозно-философска тематика, които все още не са точно датирани. Обновени са всички икони и стенописи. Тревненският майстор уста Дарин Божков резбова нов иконостас, който с размерите си се нарежда сред трите най-внушителни в страната. На прозорците са поставени изящни витражи, изобразяващи сцени от живота на Божията майка. Узунджовската църква пази и една от чудотворните икони на Богородица. През миналия век, църквата „Успение на Пресвета Богородица” в с. Узунджово е обявена за паметник на културата

За изготвяне на програмата са използвани полезни връзки:
http://vilaarmira.com
http://mezek.eu
https://bg.wikipedia.org
https://bg.wikipedia.org/wiki/Дедеагач
https://bg.wikipedia.org/wiki/Александровска гробница
http://www.desant.net/show-news/29380/ - Узунджовската църква


1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал.3, т.1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000003 “ЗАД Алианц България“ със срок от 08.01.2017 г. до 07.01.2018 г.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № П2553

Карта:


Новини

17
Април
2024
Varna Party Boats подготвя старта на сезон 2024.
Екипа организира круизи с фирмени партитa, презентации, тийм билдинг и др. на корабите Pinta Varna и Arabella – Варна. Крайбрежните круизи се извършват във Варненски залив или Варненско езеро в периода от 01 май до 30 октомври. Програмите по...
11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах