В Рим започнаха да пристигат първите български групи с туристи

09 Юни 2021 г.
В Рим започнаха да пристигат първите български групи с туристи

В Рим пристигнаха първите туристи след отваряне на границите на 15 май 2021 г., съобщи за Bgtourism.bg местният лицензиран екскурзовод Паулина Пимперова. Българите са били организирани от туроператора „Бохемия“. На 11 юни тя ще посрещне и първите си индивидуални туристи.

„В момента е изключително изгодно да се пътува до Италия и Рим, благодарение на достъпните цени на хотелите в идеален център, възможността да се посетят всички най-големи забележителности на града без огромния поток от хора, който бяхме свикнали да виждаме почти 12 месеца в годината във Вечния град до края на 2019 г.“, заяви Пимперова.

„Освен традиционните и обичани от българските туристи най-популярни програми в Античния Рим, Колизеума и базиликата „Св. Климент“ с гроба на св. Константин Кирил фолософ, Ватиканските музеи и базиликата „св. Петър“ и прочутите барокови площади и фонтани като площад Навона и Фонтана ди Треви, цялата група се вкючи в екскурзията до Тиволи на 30 км източно от Рим, където могат да се видят първите в света терасовидни фонтани от средата на 16 век.

Вила Д‘Есте е удивителната резиденция на кардинал Иполито Д‘Есте, където човешкия гений и природните характеристики са в пълна хармония и успяват да създадат нещо наистина уникално“, разказа Пимперова.

Тя допълни, че групата е посетила и Капитолийските музеи – най-старите музеи в света от края на 15 век, където се намира и залата, изографисана от художника Джузепе Чезари, в която на 25 март 1957 година се подписва първия трактат за създаването на Европейския съюз.

Капитолийските музеи са пълни с шедьоври на античната скулптура, има грандиозно изографисани зали, представящи историята на дрeвния Рим, картинна галерия със шедьоври на Тициан, Караваджо и Рубенс и панорамна тераса към античния Римски форум и Палатинския хълм, където започва историята на Вечния град.

„Италия е изключително сигурна държава, на второ място по ваксинации в Европа, където се очаква до юли 2021 г. да бъде имунизирано 80% от населението.

Италия прави всичко възможно да улесни максимално туристите и до 30 юни 2021 г. в страната се влиза с антигенен тест направен 48 часа преди отпътуване и попълване на дигитален формуляр HTTPS://APP.EUPLF.EU/#/

От 01 юли се очаква въвеждането на общ европейски, зелен сертификат, който ще позволи на имунизираните и излекуваните граждани да пътуват без тестове.

Източник: https://bgtourism.bg/080620021-italia-posreshta-purvite-grupi-organizirani-turisti/

Новини

18
Юни
2021
Информационен бюлетин: Дестинация България „Безопасно лято 2021“
I. Влизане в страната 1. Как пътниците могат да влизат в страната? От 05 юни 2021 г. до 31 юли 2021 г. на основание Заповед № РД-01-416/04.06.2021 г., на министъра на здравеопазването с цел туризъм на територията на Република България се допус...
17
Юни
2021
Град Белене е остров на католицизма в Северна България
Крайдунавският град Белене наброява не повече от 8 хиляди жители. Преобладаващата част от тях са действащи католици, които от векове пазят непокътнати своята вяра и ценности. Това е най-голямата католическа общност в Северна България. Още с влизан...
16
Юни
2021
Черноморец представя „Паметници на хилядолетната история“
 В началото на туристическия сезон – лято 2021 г. Музейна експозиция „Св. Никола” гр. Черноморец представя съвместната изложба на  Национален исторически музей и „Музеен център” Созопол, включваща  уник...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах