Еднодневна екскурзия до Старосел и Копривщица

Автобус

1 ден / 1 нощувка
Цена от: 19.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Дата на провеждане: 12.05.18
Начало на екскурзията : 07.30 часа 
Край на екскурзията : около 20.00 часа 


Програма

Отпътуване от София в 07.30 часа за  Старосел по магистрала Тракия. Пристигане в Старосел около 10.00 часа . Посещение на Тракийският култов комплекс в Четиньовата могила, на 4 км от с. Старосел,  открит през 2000 г. Има статут на групов археологически паметник на културата. Това е най-големият открит досега тракийски царски комплекс с мавзолей. Датира се от края на V и началото на ІV в. пр. Хр. Разглеждането на археологическите разкопки става с предварителна резервация за група. Местен музеен уредник увлекателно разказва за историята на царския комплекс в рамките на 40 мин.
След това се посещава и Могила “Хоризонт”  в местността Манастирчето, на около 1,5 от село Старосел. Храмът се датира от края на V и началото на ІV в. пр. Хр. Това е единственият открит в Тракия храм с колонада. Десетте колони са върху база, с по два барабана и капител в ранен дорийски стил. В него е бил погребан тракиец от висш ранг, свидетелство за което са намерените предмети в гроба – бронзови върхове на стрели, сребърни мъниста и златни пластинки за пришиване към дрехи. За посещението на храма не се заплаща такса, на място в момента няма туристическо обслужване. При посещението на храма на Четиньова могила екскурзоводите дават информация и за храм „Хоризонт”. Цена на входен билет: 4 лева възрастен, деца и пенсионери -2 лев.
 • Възможност за организирано посещение на Винарна ‘’ Старосел’’ – 5 варианта на цена  от 5 до 30 лева на човек. Пакет 1: разходка във винарната със сертификат за посещение - 7 лева. Включва  и: дегустация на 3 вида млади вина, 15 лева е с включени ‘’ хапки’’.
След посещението на винарната продължаваме към историческия град Копривщица. Спиране в гр. Стрелча за кратко свободно време и самостоятелно организиране на обяд.
 
Историческия град Копривщица - всеки го е посетил като дете или като ученик, защото тука се пази историята на България и е необходимо да го посещаваме от време на време през годините, за да подхранваме родолюбие, самочувствие и национална слава!
Може самостоятелно или организирано с местен музеен уредник да направим разходка из калдъръмените улици, за да посетим поне най- важните забележителности на града:
 1. Каменният мост Първа пушка – тук за първи път гръмва пушка, която отбелязва началото на Априлското въстание.
 2. Училище „Св.св. Кирил и Методий“ - второто взаимно училище и първото класно училище, създадено от Найден Геров. Тук е преподавал Неофит Рилски. 
 3. Църквата „Успение Богородично“ - освен с религиозната си функция, тя е известна и с това, че камбаната й дава официалното начало на Априлското въстание. В двора на църквата са погребани Тодор Каблешков и Димчо Дебелянов.
 4. Къща музей на Любен Каравелов – роден в богато семейство е ученик на Найден Геров
 5. Къща музей на Димчо Дебелянов – домът на известния поет, дал живота си по време на Първата световна война.
 6. Къща музей на Тодор Каблешков – домът на революционера и автор на Кървавото писмо.
 7. Къща музей на Георги Бенковски – един от основните организатори на Априлското въстание.
 8. Лютовата къща – изящна архитектура и стенописи, които ще ви впечатлят. 
 9. Чаршията – мястото, където да се срещнете със занаятите от миналото. 
 10. Ослековата къща – едва ли сте очаквали да видите  барок в но къщата на търговеца Ненчо Ослеков е построена в този стил. От 1956 г. в нея се помещава Етнографският музей.
Няма места!
Брой пътуващи Цена на човек
При група над 40 човека 19 лева
При група 31 – 40 човека 28 лева
При група 25 – 30 човека 35 лева

Пробег за деня: 
 • София- Старосел – около 180 км 
 • Старосел- Копривщица- около 50 км 
 • Копривщица – София – около 115 км 
Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус 3 * 
 • мед. застраховка
 • екскурзоводско обслужване
Цената не включва:
 • входни билети
 • винарна
 • обяд и други лични разходи
Оферта № Е239


Още екскурзии България

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах