Екскурзия в Петербург, Лято 2020 - 8 дни! Ранни записвания

Самолет

София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2400.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
15.07.2020 2400 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Пътуване до Санкт Петербург с безплатна електронна виза!
 
Период: 15.07 - 22.07.2020
8 дни/ 7 нощувки

 
Предимства на програмата:
- Директни полети с удобно разписание на отиване и на връщане!
- Безплатна електронна руска виза.
- Включени всички основни забележителности: Петерхоф, Царско село с Екатеринския дворец, Исакиевска катедрала, Петропавловска крепост, Юсуповский дворец, Спас на Крови.
- Възможност за разглеждане на „Золотая кладовая“ в Ермитажа и Петербург от времето на Петър I:  Дворецът на Меншиков и  Домик Петра I – първата постройка на града.

 
Програма: 

Ден 1/ 15.07.2020 - София – Петербург
Тръгване от София в 12:30ч с  директен полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18:20ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел NIHAO 4*. Нощувка.
             
Ден 2/ 16.07.2020 - София – Петербург
След закуска разглеждане на Юсуповски дворец – имението на известен дворянски род с отлично запазени автентични разкошни апартаменти и бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най-бляскaвите балове в града. След обяд, панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др., посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Връщане в хотела и нощувка.
По желание се предлага нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Петербург и река Нева. Нощувка.
 
Ден 3/ 17.07.2020 - Петербург  - Петерхоф
След закуска заминаване до Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, вкючително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в късен следобяд в Петербург.
 
Ден 4/ 18.07.2020 - Петербург
След закуска посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. След обяд посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа.
Ермитажът в Петербург се слави като най-големият музей в света  и се намира на известния Дворцовия площад, където се случили много значими събития в историята на Руската империя.
Музеят състои от няколко сгради - Зимен дворец, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен театър, понастоящем формират единен комплекс -"Ермитаж" .
 Неговата история започва с малка художествена колекция, донесена от Екатерина II от Берлин, по-късно тя е попълнена от частни колекции в Париж, Дрезден, Рим и др.
В Ермитажът се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят и музеят е включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Ермитажът е известен с картините  на Леонардо Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други: старинните мебели, великолепни скулптури, ценни археологически находки, принадлежащи към различни нации, култури и епохи.
В него се съдържат почти 4000 картини, повече от 7000 рисунки, почти 8000 гравюри и около 10 000 гравирени камъни.
След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела самостоятелно.
Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от театри на Петербург.
 
Ден 5/ 19.07.2020 - Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града или допълнителна екскурзия:
(изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване)
Златната съкровищница „Золотая кладовая“ е една от двете експозиции на бижутерийната галерия в Ермитажа. Тя включва 1500 творби от злато, събирани от Евразия, Черно море  и Ориента от VII-XIX век. Сред тях са Сибирската колекция на Петър I, предмети от елинското изкуство, както и произведения на ориенталски майстори. Сибирската колекция е най-ранната археологическа колекция в Русия без аналог в света. Има общо 250 предмета. В Златната съкровищница можете да видите скъпоценни експонати от Древна Гърция и колекция бижута от Древния Изток. Освен скитското и гръцкото злато, съкровищница притежава и предмети, които са подаръци за руското императорско семейство от Иран, Китай и Япония.
Дворецът на Мешиков - в началото на царуването на Петър І, Петербург е все още много далеч от блестящата столица на Руската империя. Градът едва започва да се строи, когато изгрява звездата на една необикновената личност – Александър Меншиков, главен изпълнител на всички царски планове за разширяването на Петербург. Северната столица дължи създаването си еднакво на Петър І и на княз Меншиков, приближен на царя и първи генерал-губернатор на Санкт Петербург. Князът издига красив дворец на брега на Василевския остров на Нева, предназначен за негова резиденция. Тук той имал всичко необходимо за изтънчени забавления и за прием на високопоставените си гости. Строежът на сградата започва през 1710 г. и продължава до 1727 г. Използвайки голямото си влияние и власт, Меншиков привлича известните архитекти Доменико Трезини, Растрели, Матарнови и Леблон за изграждането на резиденцията си. Тя е в европейски стил, с френски и италиански мебели и холандски плочки в интериора. За украса на покрива на къщата е сложена Княжеска корона.
Домик Петра I е една от най-старите постройки в града. Това е уникален паметник на дървената архитектура от 18 век. В нея през летните месеци от 1703 до 1708 г. е живял Петър I, докато участвал в изграждането на новия град. Къщата била построена само за 3 дни през 1703  г.

Ден 6/ 20.07.2020 - Петербург - Царско село
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатерински дворец  с уникалната Кехлибарена стая, наричана осмото чудо на света и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Петербург и нощувка.
 
Ден 7/ 21.07.2020 - Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града.
Възможност за самостоятелно посещение на:
- Руския музей – първият обществен музей за изящни изкуства в Русия. Основан през 1895 г. от император Николай II. Тук можете да видите богати колекции от икони, картини, скулптури, както и съвременно изкуство на руски творци със световно значение;
- Къща-музей Пушкин;
- Казанската катедрала – най-големия православен храм в града. Дълго време тук се пази светинята на руското православие иконата на Казанската Богородица;
-  Музеят на Фаберже, помещаващ се в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век. Намира се на брега на река Фонтанка в самия център на Санкт Петербург. Експозицията е изложена в 11 зали, където може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието на Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото яйце “Курочка” и “Яйцето-роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му;
 - Макет-музей на Петербург с предградие от 18 век www.peteraqua.ru
Тук са представени главните забележителности на Петербург – Историческия център, Кронщад, Ораниенбаум и Петерхоф на едно място. Многобройни фигури на хора карат тези места да оживеят пред очите ви, пресъздаващи живота на село и разкоша на дворците. Изложбата с макети и интерактивни миниатюри представя историята на Петербург и зараждането на руския флот. По гравюри и материали от музейни архиви са били възстановени старинни къщи, паркове, дворци, някои от които завинаги са изчезнали вече от облика на града. Особено внимание е отделено на река Нева и Финския залив. Тук ще видите възстановени кораби от епохата на Петър I.
Нашият гид ще Ви обясни как да стигнете до тези музеи с обществен транспорт и ще отговори на вашите въпроси.
По желание вечеря в ресторант „Санкт Петербург” с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.
 
Ден 8/ 22.07.2020 - Петербург - София
Закуска. Освобождаване на стаи до 12:00ч. Свободно време до 16:30 ч  до трансфер за летище и отпътуване в 19:20ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в България  в 22:50ч. Край на програмата.
 
Пакетна цени 2020:

100 лв. отстъпка за резервации до 28.02.2020
 
Период Възрастен в двойна
стая стандарт
Възрастен в двойна 
стая полулукс
(при мин. 3-ма възр.)
Дете до 11,99 г.
във фамилна стая с 2 възр.
15.07 - 22.07.2020 2400 лв. 2300 лв. 2400 лв. 2300 лв. 2100 лв. 2000 лв.
 
Описание на хотела:
Хотел «Nihao» 4* е разположен в близост до Невския проспект и историческия център на града и в същото време е в тиха зелена зона до парка и до крайбрежието на Нева.
Можете да стигнете до центъра на града с метро за 15-20 минути, като използвате метростанция «Новочеркасская», която е на пешеходно разстояние от хотела или с наземен транспорт по моста на Александър Невски и Невския проспект.
Китайският ресторант «Nihao» , който се намира на първия етаж на хотела предлага разнообразие от традиционни китайски ястия в приятна европейска обстановка.
Хотелът разполага с 96 стаи от различна категория с комфортна атмосфера и стилен интериор.
Стандартните стаи са с площ 20-24 кв. м. и са оборудвани с всичко необходимо: ортопедични дюшеци, климатик, кабелна телевизия, сейф, мини-бар, комплект за чай/кафе, баня  с тоалетни принадлежности, сешоар, хавлиени халати за баня.
Цената включва:
 • Самолетен билет София - Петербург - София с директн полет на България Ер, чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси 267 лв към 01.02.20 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на билета);
 • Руска виза и обработка на документи за руска виза;
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 7 нощувки със закуски стаи стандарт на блок маса в хотел «Nihao» 4*;
 • Eкскурзии до Петерхоф с посещение  на  „Нижний парк“ и Големия дворец;
 • Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и „Спас на крови“  - храма Възкресение Христово;   
 • Посещение на Ермитаж;
 • Посещение на Юсуповски дворец;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти; 
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод.
 
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая – 600 лв;
 • Допълнитерна екскурзия "Златната съкровищница в Ермитажа, Меншиковският дворец и Домик Петра I (110 лв. на човек при група от минимум 15 човека; 150 лв. при група от 10 човек)
 • * Изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване!
Останалите допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място:
- Екскурзия „Нощен тур - корабче по Нева” (при мин. 15 човека) – 75 лв;
- Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта
(при мин. 15 човека) - 90 лв;
- Посещение на балет (информация при запитването);
- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи     
  от клиента причини – по желание;
 
Условия за записване:
- Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
- Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
- Доплащането до: 45 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;
 
Анулационни условия:
-  В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
- При анулация от 44 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 лева на билет.
- Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
 
Данни за паспортен и визов режим:
- За посещение на  Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
- Паспорт, валиден минимум 6  месеца от крайна датата на екскурзията;
- За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;
 
Забележка:
- Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15  туристи.  (при група от 15 до 19 туриста се доплаща -  по 100 лв на човек)
В случай, че този брой не бъде набран най – късно 45 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
- Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
- Курсът на рублата към лева1.96лв (1 €)=70 руб , който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператора си запазва правото да промени цената па пакета.
- Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.

По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100002425/ 07.01.2021 г. “ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет. 
Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.
Оферта № Е338


Още екскурзии Русия

Новини

20
Май
2020
От 15 юни разрешават и туристическите пътувания до Гърция
Предстои да отпадне и 14-дневната карантина за туристически пътувания до Гърция, това ще стане от 15 юни и така ще може да се ходи спокойно на море там. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ...
18
Май
2020
Италия ще отвори от 3 юни границите за туристи от ЕС
Италианското правителство прие рано тази сутрин (18.05.2020г.) указ, който разрешава свободното пътуване до и от чужбина от 3 юни, предаде Ройтерс. Агенцията определя този ход като важен етап от смекчаването на ограничителните мерки заради новия к...
14
Май
2020
На плаж в Гърция от събота с нови правила
Температурите в Гърция се покачват, като се очаква през уикенда да достигнат 40 градуса. Правителството обяви, че в събота отваря организираните плажове при строги условия за дистанция. Една от причините е събиране на много хора без дистанция на с...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах