Екскурзия 2018 до Виетнам и Камбоджа, 13 дни

Самолет

Ханой, Дананг, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том

13 дни / 10 нощувки
Цена от: 4730.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
16.03.2018 4730 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
09.11.2018 4730 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
10.11.2017 - Сборен пункт на летище София в 19.30 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.35 ч. с “Turkish Airlines”.

Ден 2
11.11.2017 - Пристигане в Истанбул в 00.10 ч. Самолетен полет Истанбул – Ханой в 02.35 ч. Пристигане в Ханой в 20.25 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка в Ханой.

Ден 3
12.11.2017 - Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам – „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 4
13.11.2017 - Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 5
14.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището. В 09.20 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг с “Jetstar”. В 10.40 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря „императорски банкет” в Хюе. С влизането в традиционния ресторант, ще Ви бъдат предоставени цветни императорски костюми, така че да се преоблечете като императори, кралици, мандарини и наложници. Ще бъдете забавлявани с традиционната музика на императорския двор на Хюе и ще Ви бъде сервирано няколкостепенно меню в традицията на императорския двор. Всяко ястие е изящно приготвено и символизира дракон, феникс и паун. Това ще бъде едно наистина уникално изживяване за Вас. Нощувка в Хюе.

Ден 6
15.11.2017 - Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; - Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през 1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 20.45 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 22.05 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.

Ден 7
16.11.2017 - Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) По желание – вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо, хавайски и фламенко танци и изпълнение на китара и флейта. Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 8
17.11.2017 - Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 ч. сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризора хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 9
18.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 08.30 ч. – полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

Ден 10
19.11.2017 - След закуска – пътуване до Сием Реп с експресен кораб или с автобус (в зависимост от нивото на река Меконг). Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря с традиционни танци "Апсара". Нощувка в Сием Реп.

Ден 11
20.11.2017 - Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

Ден 12
21.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 13.55 ч. полет Сием Реп –Куала Лумпиур. Пристигане в Куала Лумпур в 17.05 ч. В 23.45 ч. - полет Куала Лумпур - Истанбул.

Ден 13
22.11.2017 - Кацане в Истанбул в 06.20 ч. Полет Истанбул – София в 08.45 ч. Пристигане на летище София в 09.10 ч.

В цената са включени:

 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 890 лв/ 455 евро (17.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трасфери летище - хотел - летище;
 • 10 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 1 обяд (4-ти ден);
 • 7 вечери в местни ресторанти;
 • 1 вечеря „императорски банкет” в Хюе (5-ти ден);
 • 1 вечеря с традиционни танци "Апсара" (10-ти ден);
 • екскурзия с автобус до залива Халонг (4-ти ден);
 • корабен круиз в залива Халонг (4-ти ден);
 • разходка с корабче по р.Хуонг Гианг в гр.Хюе (6-ти ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);
 • разходка с лодка в делтата на р.Меконг (8-ми ден);
 • пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от фирмата, който превежда на местния екскурзовод);
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв.

В цената не се включват:

 • виза за Виетнам – 80 щ.долара;
 • виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • такса за обработка и подаване на документите за визи - 70 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 27 лв  (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 54 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”.
 • всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА ):

           - посещение на „Куклено шоу във вода” -  12 щ.долара (3-ти ден)

           - посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) - 7-ми ден;

           - вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо и танци - 30 щ.долара (7-ми ден).
Забележки:
 • При записване е необходимо да се внесе депозит от 2 000 лв.
 • Цената 4730 лв е валидна за група от минимум 10 човека
 • При по-малка група се налага доплащане
 • За единична стая се доплащат 570 лв.
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016 г.
 •  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА.
 •  Категоризацията на хотелите във Виетнам и Камбоджа не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 •  Туристическата агенция  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 • При желание на клиента, може да се организира индивидуално пътуване с екскурзоводско обслужване на английски език.
 • Обиколките в градовете подлежат на препотвърждение според актуалната програма на местните туроператори.

 

Начин на плащане:
 • в брой (в офиса на ТА)      
 • по банков път

Информация за хотелите (или подобни):
Ханой – Queen Silver Hotel 3*  http://silkqueenhotel.com/
Хюе – Villa Hue 4*   http://www.villahue.com/about
Сайгон – Aristo Hotel 4* http://aristosaigonhotel.com/   
Пном Пен – Le Grand Palais Boutique Hotel 4* http://www.legrandpalaishotel.com/
Сием Реп – Angkor Home Hotel 4* http://www.angkorhomehotel.com/


1.Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл.80, ал.3, т.1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл.42 от Закона за туризма за задължителна застраховка "Отговорност на тураператора", "РАД-ФЕСТА" ЕООД има сключена застраховка № 13160173070000002 ЗАД "Алианц България" със срок до 07.01.2018 год.
3.Фирма "РАД-ФЕСТА" ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информацонна и рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или тътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на застрахователната премия според стойността на пакета. Застраховката се сключва по условията на "Mondial Assistance" София, бул."Христофор Колумб" 80, ет.6 тел.02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е151


Още екскурзии Виетнам

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах