Екскурзия до Израел и Йордания - Есен 2021, 8 дни/ 7 нощувки

Самолет

София –летище Бен Гурион – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод– Тел Авив – Яфо- Бен Гурион – София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2230.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
21.10.2021 2230 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Продължителност: 8 дни /7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери
Дата на пътуване: 21.10.2021 - 28.10.2021
 
Маршрут: София –летище Бен Гурион  – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод– Тел Авив – Яфо- Бен Гурион – София
 
Програма:

Ден 1:  София –летище Бен Гурион – Тел Авив – Нетания / Тибериас
Среща на летище в 13:30 за полет с авиокомпания България Ер - София – Тел Авив в 16.05ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 18:30. Отпътуване за Тибериас.  Вечеря и нощувка.
 
Ден 2:  Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и  цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест , че е богоизбрана да роди Исус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино на селска сватба. Вечеря и нощувка в Тиберия.
 
Ден 3:  Капернаум – Табха – Джераш – Аман
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Посещение на най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.
 
Ден 4:  Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.
 
Ден 5:  Петра – река Йордан (Каср-ал-Яхуд)  – Мъртво море – Йерихон - Витлеем
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ  се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен  в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан . Заминаване за Мъртво море – природен феномен с най-голямо съдържание на сол ( 98%) и най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за почивка и ‘’ топване’’  в най-соленото море. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Витлеем. /Вечеря и нощувка във Витлеем.
 
Ден 6: посветен на Йерусалим
Закуска. Туристическата програма в Йерусалим е разделена на две части- широка панорама  и пешеходен тур в стария град .
Широка панорама включва: изкачване и гледка от Маслинения хълм,  разположен  в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града, Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови , наречена Църквата на нациите и на агонията.
 Пешеходна обиколка на Стария град: включва преминаване през трите квартала на стария град – еврейския, арменския и християнския в които са едни от най-важните места на свещения град. Изминаване на Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) -  това e пътя на кръста в древния Йерусалим, по който е минал  Иисус Христос от двореца на Пилат Понтийски до  мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на ‘’ Последната вечеря’’ ( известна, като Тайната вечеря).  Вечеря и нощувка във Витлеем.
 
Ден 7: Витеелем
Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Посещение на полето на овчарите, които първи са видели витлеемската звезда, възвестяваща рождество Христово.
 
Ден 8: Витлеем - Лод  - Бен Гурион  – София
Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма  в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. По пътя за летището посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Полет за София в 19.30  ч. Пристигане в София в 22.20ч.

Туроператорът си запазва правото на промени в реда на посещенията при непреодолими обстоятелства.
 
Пакетни цени 2021:
 
Дата Възрастен
в двойна стая
3-ти възрастен Единична стая Дете 6-10.99 г
с 2 възрастни
21.10.20 - 28.10.20 2230 лв. 2130 лв. 2514 лв. 2030 лв.
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж на пътник 23 кг и ръчен до 7 кг
 • Гранични такси  (Израел- Йордания- Израел)
 • Всички трансфери по програмата
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
- 2 в Тибериас  (Astoria  3 * https://www.astoria.co.il/или подобен)
- 1 в Аман (хотел Al Waleed 3* http://www.rumhotels.com/ или подобен)
- 1 в района на Петра (Hotel Panorama  4* https://petra-panorama-hotel-jo.ibooked.ca/или подобен)
- 3 във Витлеем- (хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
 • Екскурзоводско обслужване на български по целия маршрут в Йордания и Израел
 • Посещение на Петра (вход, включен в цената)
 • Посещение на Джераш (вход, включен в цената)
 • Водач на групата от България
 • Входни такси на посещаваните обекти (Небо, Мадаба, Мътрво море, Хайфа, Табха, Капернаум)
 • Групова виза за кралство Йордания (45 щатски долара, вкл. в цената)
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство (издаден от М-во на туризма на Израел)
Цената не включва:
 • разходи от личен характер ( обяди, разходи при престой в хотела-мини бар или телефон)
 • такса обслужване - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
 • обяд на Галилейско езеро – 22 USD, заплаща се на място по желание
 • застраховка „Отмяна на пътуване“
 • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
 • сертификат за хаджийство, издаден от гръцката патриаршия – 15 долара
Условия за записване:
Депозит от 700 лв. на човек
Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
 • между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Допълнителна информация:
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.
 • Офертата важи при минимум 30 туриста
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатскиядолар 1 USD = 1.75 лв.! При повишение над 0.05 лв 30 дни преди 26.03.2020 , цена се актуализира с доплащане  - 42 лева
 • !!!Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това.
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003037/ 07.01.2022 г. “ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет.
Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.
Оферта № Е137


Още екскурзии Израел

Новини

13
Май
2021
Турция открива летният сезон на 1 юни
Турция се надява да започне официално туристическия сезон от 1 юни. Това ще бъде възможно, след като случаите на COVID-19 в страната намаляха, заяви министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, предава „Ройтерс". Южната ни съсед...
12
Май
2021
Винен уикенд, гарниран с гурме храни в Пловдив
Старият град на Пловдив очаква любителите на изтънчения вкус на седмото поредно дефиле „Вино и гурме”, което ще се проведе през двата почивни дни. В сенчестите дворове на възрожденските къщи винопроизводители и производители на храни щ...
11
Май
2021
Отчитат сериозен интерес на туристите към Велико Търново и Елена по празниците
Тази година в празничните дни Велико Търново и възрожденският град Елена са сред най-предпочитаните туристически дестинации у нас, съобщи БНТ. Оказва се обаче заради COVID пандемията хотелиери и ресторантьори посрещаха основно български турис...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах