Екскурзия до ИТАЛИЯ с Амалфи и Неапол (без нощен преход)

Автобус

(Рим, Капри, Помпей, Везувий, Амалфи, Позитано, Равело, Неапол, Соренто, Любляна)

10 дни / 9 нощувки
Цена от: 1099.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
06.04.2018 1099 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
28.04.2018 1099 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
19.05.2018 1099 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
01.09.2018 1099 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
22.09.2018 1099 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзия до Италия, с Амалфи и Неапол - автобусна програма без нощен преход!
Рим, Капри, Помпей, Везувий, Амалфи, Позитано, Равело, Неапол, Соренто, Любляна
10 дни/ 9 нощувки със закуски

Програма:

Ден 1
06.04.2018 - Тръгване от паркинга на храм-паметник „Александър Невски, София, в 06.30 ч. Пътуване през Сърбия и Хърватия. Нощувка близо до Любляна, в Словения.

Ден 2 Рим
07.04.2018 - Закуска. Пътуване през Словения и Италия към Рим. Нощувка в Рим.

Ден 3 Рим - площад "Навона"
08.04.2018 - Закуска. Пешеходна обиколка с ползване на метро в Рим с разглеждане на: Колизеума, църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със стаутята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийския хълм, площад “Венеция”, Пантеона и др. В късния следобед, по желание – круиз по течението на река Тибър. Круизът започва от замъка „Сант Анджело”, построен по времето на император Адриан, който се намира близо до Ватикана. По време на круиза в цената е включен и аудио-пътеводител със слушалки, който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град. Този круиз Ви дава възможност да видите Рим в друга светлина. След това – вечерна разходка в пешеходната зона на Рим, където се намират по-известните площади и фонтани – площадите “Навона” и “Испания”, фонтан “Ди Треви”. Нощувка в Рим.

Ден 4 Рим - катедралата "Св.Петър"
09.04.2018- Закуска. Следва разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и катедралата “Св. Петър”. Около обяд – отпътуване от Рим. След обяд – пристигане в град Казерта, където ще разгледате кралския дворец Казерта. Дворецът Казерта е бивша кралска резиденция, построена от Бурбонските крале на Неапол. Някога това е бил най-големият дворец и една от най-големите сгради, построени в Европа през 18 век. През 1997 г. е включен в листата на Световното културно богатствонаследство на ЮНЕСКО, описан като „лебедова песен на забележителното изкуство на Барока”. Нощувка в Соренто.

Ден 5 о-в Капри
10.04.2018 - Закуска. Ескурзия до остров Капри и пълна обиколка на острова. С корабче пристигате от Соренто на Голямото пристанище в Капри или Marina Grande. Разглеждането на острова започва от площад „Умберто” в град Капри, до който се стига с фуникулар (зъбчата железница)) от пристанището – посещение на вила „Юпитер” на Тиберий и на градините на Август. Продължаваме с автобус към градчето Анакапри – разглеждане на Вила Сан Микеле, в която е живял Аксел Мунте – шведски медик, известен с автобиографичното си произведение „Легенда за Сан Микеле”. В края на този ден, Ви предлагаме, по желание едно незабравимо изживяване – разходка с лодка в Синята пещера. Привечер – връщане в Соренто. Нощувка в Соренто.

Ден 6 Помпей
11.04.2018 - Закуска. Свободен ден или по желание – екскурзия до Помпей и Везувий. Разглеждане на руините на Древния Помпей, опустошен през 79 г. пр. Хр. от вулкана Везувий – Римския форум, домовете на помпейските благородници, „къщите на любовта”. След обяд – по желание – изкачване до кратера на вулкана Везувий. (Пътуването до вулкана е с автобус и джипове, следва около 20-30 минути изкачване пеша до кратера на вулкана.) Нощувка в Соренто.

Ден 7 Амалфи
12.04.2018 - Закуска. Очаква Ви един незабравим ден с екскурзия до Амалфийското крайбрежие – обявено от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. Разглеждане на град Амалфи, разположен живописно на брега на Тирентско море – катедралата „Свети Андреа” и историческия център с „Пиаца Дуомо” с много магазинчета и кафенета. Свободно време с възможност за разходка из чаровните живописни улички на града. Продължаваме към гр. Позитано, където Ви предстои да разгледате църквата Санта Мария Асунта с купол, покрит с керамични цветни плочки, типични за този регион; пред главния олтар на църквата е „Черната Мадона с Младенеца” от 13 век. Посещение на град Равело – основан от римляните през 6 век. В Равело ще разгледате историческия център с „Пиаца дел Дуомо” и впечатляващата Катедрала, построена през 1086 г., терасата „Белведере” с невероятна гледка и импозантната Вила Руфоло, в която е отседнал Вагнер при посещението си по тези места. По желание - посещение на Музея на модерното изкуство в Равело. Нощувка в Соренто.

Ден 8 Неапол
13.04.2018 - Закуска. Туристическа обиколка на Неапол, град под закрилата на ЮНЕСКО където се разглежда: Палацо Реале, галерия „Умберто I”, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на кметството. След обяд – отпътуване за Рим. Нощувка в Рим.

Ден 9 Рим - "Фонтана ди Треви"
14.04.2018 - Закуска. Отпътуване от Рим. Пътуване към Словения. Нощувка в хотел, близо до Любляна.

Ден 10 Любляна
15.04.2018 - Закуска. Около 2 часа – разглеждане на центъралната част на град Любляна. Пътуване през Словения, Хърватия и Сърбия. Пристигане в София късно вечерта.

Пакетна цена:
 • Възрастен в двойна стая: 1099 лв. 
 • Възрастен в единична стая: 1549 лв.
Забележка:
​Посочената цена е валидна при група от минимум 12 човека. При по-малка група се налага доплащане! 
Цената включва: 
 •  нощувки със закуска в хотел 3*, близо до Любляна;
 •  3 нощувки със закуски в хотели 3* в Рим
 •  4 нощувки със закуски в хотел 3* в Соренто;
 •  ескурзия до остров Капри и пълна обиколка на острова (5-ти ден)
 •  екскурзия до Амалфийското крайбрежие (7-ми ден);
 •  транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване, водач от фирмата;
 •  местен екскурзовод на български език в Рим и Помпей.

Цената НЕ включва:

 • медицинска и туристическа застраховка – 15 лв (за лица до 65 год.), за лица  от 65 год. до 80 год. – 30 лв;
 • входните такси за обектите, корабче до о-в Капри, разходка с лодка в Синята пещера и суми за градски транспорт в Рим и Капри – около 100 евро:
 • Колизеум – 15.50 евро;
 • Сан Клементе – 5 евро;
 • Дворец Казерта с градините – 12 евро;
 • Корабче Соренто – Капри – 30 евро;
 • Фуникулар и автобус в Капри – 1,80 евро за една посока;
 • Вила Сан Микеле – 6 евро;
 • Градините на Август – 1 евро;
 • Синята пещера в Капри – 13 евро;
 • Помпей – 11 евро;
 • Вила Руфоло – 5 евро;
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколката в Рим  (с местен екскурзовод на български език) - 2.5 евро (плащат се в офиса на ТА );
 • круиз по р. Тибър дневен (с продължителност около 1 час) - 16 евро. За круиза по р.Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се заяви и плати в България.
 • разходка с лодка в Синята пещера - 13 евро (5-ти ден);
 • екскурзия до Помпей и вулкана Везувий (с автобус и джипове) – 20 евро (6-ти ден);
 • посещение на Ватикана в Рим:
- за самостоятелно посещение – 15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро за предварителна резервация);
- за посещение с местен екскурзовод на български език – се доплащат още 17 евро (36 евро общо), което включва: местен екскурзовод (на български език); слушалки. Доплащането от 17 евро е валидно при група от минимум 12 човека.

* Сумите за входен билет, резервация, екскурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите на  
   Ватикана се заплащат в офиса на туристическата агенция. 

Забележки:

 • Цената от 1 099 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 450 лв.
 • Цената 1099 лв  е валидна при група от минимум 12 човека. При по-малка група се налага доплащане.

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

Начин на плащане:

 • в брой (в офиса на ТА)
 • по банков път
1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка № 7500170000717 “Групама Застраховане“ ЕАД със срок от 08.01.2018 г. до 07.01.2019 г.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е76


Още екскурзии Италия

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах