Екскурзия до Китай (Пекин, Сиан, Шанхай)

Самолет

Самолетна екскурзия - 9 дни

9 дни / 6 нощувки
Цена от: 3595.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
24.03.2018 3595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
28.04.2018 3595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
25.08.2018 3595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
06.10.2018 3595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 22.20 ч.

Ден 2
В 01.30 ч. - полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Посрещане на летището. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

Ден 3
Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване ще достигнете до оградения със статуи Шенлу ("Пътят на Душата"), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

Ден 4
Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.47 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.

Ден 5
Сутринта пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на старата част на града, с древните крепостни стени и камбанарията, Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

Ден 6
След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.

Ден 7
Закуска. Сутрешен полет Сиан – Шанхай в 09.00 ч. Пристигане в Шанхай в 11.00 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Трансфер до хотела и настаняване. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Вечеря и нощувка в Шанхай.

Ден 8
Закуска. Продължаваме разглеждането на града – Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, третата по височина телевизионна кула в света, както и кулата „Джин Мао”, четвъртата по височина сграда в света. Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г. Посещение на фабрика за коприна. Вечерта – трансфер до летището. В 23.50 ч. – самолетен полет Шанхай – Доха.

Ден 9
Пристигане в Доха в 04.50 ч. В 14.30 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 19.40 ч.

В цената са включени:

 • самолетни билети за международните и вътрешните полети:

- София – Доха – Пекин
- Сиан – Шанхай
- Шанхай – Доха – София

 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 665 лв/ 340 евро (05.03.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара - хотел и обратно;
 • 1 нощувка и билет в спален  вагон  за  влака  Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин - Сиан са първа класа с 4 места; доплащане за купе с 2 легла - 80 щ.долара, плащат се в офиса на ТА);
 • 5 нощувки с 6 закуски в хотели 4* и 6 вечери  (в местни ресторанти) в Китай;
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (7-ми ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу (8-ми ден);
 • посещение на фабрика за коприна (8-ми ден);
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.

В цената не се включват:

 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв.;
 • медицинска и туристическа застраховка  с покритие 25 000 евро  – 20 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.  - 40 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • разглеждане на мюсюлмански храм.- 8 щ.долара (5-ти ден) – плаща се в офиса на ТА;
 • вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ.долара (5-ти ден) – заявява се и се плаща предварително в офиса на  ТА;
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай –  около 24 щ. долара (8-ми ден) - плаща се на място;
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара (8-ми ден) - плаща се в офиса на ТА.
Условия и начин на записване:
 • Цената  3 595 лв  е валидна за група от минимум 15 човека
 • При група от 10 до 14 човека – цената е  3 750 лв
 • При записване се внася депозит от 1 600 лв
 
Забележки:
 •  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата;
 •  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 •  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016 г.
 •  Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
 • При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
 • Цената 3 595 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 355 лв.
 • Туристическата агенция  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси. В такъв случай цената на екскурзията подлежи на промяна и разликата в летищните такси трябва да бъде доплатено от клиента. 
 
Информация за хотелите (или подобни):
 • Пекин – Hotel Days Inn Joiest
 • Сиан – Hotel Grand New World
 • Шанхай – Hotel  Holiday Inn Express Zhabei

1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е106


Още екскурзии Китай

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах