Екскурзия до Мадагаскар, с посещение на о. Сент Мари

Самолет

София – Истанбул – Антананариво – Анцирабе – Морондава – Бекопака – Национален парк Цинги де Бемараха – Бекопака – Алеята на баобабите – Морондава – Антананариво – парк Мадагаскар екзотик – частен парк Вакона Форест – национален парк Андасибе – Мантадиа – Таматав – о-в Сент Мари – Антананариво – Истанбул – София

16 дни / 13 нощувки
Цена от: 3595.00 €
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма
16 дни / 13 нощувки/ 13 закуски/ 12 вечери/ 2 обяда
Период на провеждане: 20.08.18 - 04.09.18


Ден 1 – София / Истанбул
Излитане в 21.40 часа от летище София с редовен полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23.05 часа.
 
Ден 2 – Истанбул / Антананариво
Излитане за Антананариво в 01.40 часа. Кацане на летище Ивато в столицата на Мадагаскар в 14.45 часа. Визови формалности на летището. Посрещане от местен представител и асистиране за обмяна на местна валута. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на Антананариво. Столицата на Мадагаскар е основана през 1625 година и днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части, което е причина тук климатът да е по-прохладен. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 3 – туристическа обиколка Антананариво / Анцирабе (около 3,5 часа пътуване)
Закуска. Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариво, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Отправяме се на юг към Анцирабе (3,5 часа). Пътуваме по по национален път № 7 , класифициран като един от най-живописните в света – пред погледа се редуват планински области, плата, гористи хълмове, високопланински оризови тераси, просторна савана и земя, обагрена в червено. Пристигане в Анцирабе – третият по големина град в Мадагаскар, известен с рикшите, наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Настаняване в хотел. Остатъка от деня може да прекарате в опознаване на малкото градче (няколко красиви запазени сгради, строени в началото на 20 век, вкл. Термалния център, хотел Des Thermes, централната гара, Катедралата и Колоната на независимостта, издигната на едноименното авеню) или да си направите разходка с рикша. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4 – Анцирабе / Миандравазо / Морондава (около 8 часа пътуване)
Закуска. Отпътуване в посока Западен Мадагаскар. По пътя ще научим любопитни истории за бита и обичаите на местните жители. Ще прекосим и най-горещия град в Мадагаскар Миандривазо. Градът е получил своето име по волята на крал Рамада I (1810-1828), който търсел и чакал години наред своята бъдеща съпруга преди да продължи към Малаимбанди (Миандривазо означава „в очакване да намеря съпругата си”). Пътуването ни отвежда още пó на югозапад. В посока към Малаимбанди пътят минава покрай река Махажило. Тук почвата е особено плодородна и това е причина често по пътя да изникват посеви от тютюн и памук. Малко преди да пристигнем в Морондава, ще минем и през градчето Махабо, някога столица на племето Сакалава, известно и със семейните гробници, декорирани със скулптури с еротични форми, символизиращи плодородието и растежа. Привечер пристигаме в крайбрежния курортен град Морондава. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5 – Морондава / Бекопака (около 8 часа пътуване)
Закуска. Рано сутринта джипове 4х4, всеки с шофьор/екскурзовод ще ни очакват, за да ни отведат по прашните пътища на север към Национален парк Цинги де Бемараха. Най-напред ще преминем покрай Бодливата гора и Алеята на Баобабите, след което стигаме до река Цирибихина, която ще пресечем с дървен ферибот. Късния следобяд или на свечеряване пристигане в Бекопака, където ще отседнем за три нощувки и така ще имаме достатъчно време да разгледаме Националния парк. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6 – Бекопака / посещение на парка Малък Цинги и река Манамболо
Закуска. Днес ще посетим част от парка Малък Цинги, своеобразна подготовка за това, което ни очаква на следващия ден.  От панорамни площадки, кацнали върху островърхи варовикови образувания, ще се разкрие лабиринт от причудливи варовикови скали, ще видим най-големия представител на лемурите сифака в Западен Мадагаскар (наречен сифака на Ван дер Декен – вид, който е застрашен от изчезване), червеночели кафяви лемури, разнообразие от видове птици. Обиколката на парка Малък Цинги приключва  до ждрелото на река Манамболо, където като игли, изникват от земята отвесните откоси, от двете страни на реката. Ще имаме възможност за разходка с лодки (около 1 ½ часа), наречени пироги, по време на която ще се докоснете до един друг свят – този на пещерите със сталактити и сталагмити и до известните семейни гробници на племето Вазимба, живяло в Цинги през 17 век. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7 – Национален парк Цинги де Бемараха
Закуска. Целият ни ден е посветен на приключението, наречено Голям Цинги. Посещението започва с 1-часово придвижване с джип към началната точка на прехода, който обикновено отнема около 5-6 часа, но усилията са възнаградени от чудесни панорами и изпълнени с адреналин вълнуващи моменти. Ще бъдем придружени от изключително опитни водачи, познаващи парка в детайли. Учени изчисляват, че уникалността на парка е 87%. В списъка влизат 11 вида лемури, 5 семейства прилепи и 103 вида птици, а всички 45 вида влечуги и земноводни са изцяло ендемични.
Този район не е бил част от туристическите маршрути до 1998 г., когато южната част (с площ 723 кв.км) на резервата е обявена за Национален парк, който въпреки трудния достъп, не спира да трупа международна известност. Резерватът е истинска катедрала от варовик и предлага един от най-впечатляващите природни пейзажи не само в Мадагаскар, но и в света. Критериите, поради които е избран от ЮНЕСКО се основават на редкия и особено забележителен геоложки феномен, представляващ грандиозен карстов пейзаж от силно насечен варовиков масив, пресечен от дълбоко речно ждрело. Биоразнообразието тук също е на световно ниво. Срещат се редки или застрашени от изчезване животински видове, част от които удивително са се адаптирали към специфичните природните дадености. Флората е преобладаващо ендемична. Западната част е покрита основно от гъсти широколистни сухи гори, които са се приспособили особено добре към изключително променливите климатични условия в района. Източната част представлява савана, а във вътрешността на каньоните срещаме малки зони с гъсти тропически гори и лиани, изникнали тук заради високата влажност сред отвесните „цинги” формирования.
Преходът в парка е със средно физическо натоварване. Осигурена е подходяща екипировка (обезопасителни въжета), необходима за преодоляване на част от маршрута, вкл. леки изкачвания (на места със специално пригодени стълби). Предвиден е пикник обяд в рамките на парка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8 –   Бекопака / Алеята на баобабите / Морондава
Закуска. Удовлетворени от пътешествието в Цинги, заредени с добро настроение и спомени, днес се връщаме обратно в Морондава. Очаква ни отново дълъг път през красиви пейзажи. По пътя ще спрем за обяд в Mad Zebu -  гастрономически малгашки ресторант, известен с качествената храна. По залез слънце ще стигнем до Алеята на баобабите, когато гледката е най-впечатляваща и подходяща за удивителни снимки. Тези гигантски дървета са 800-годишно наследство на гъсти тропически гори, които някога са съществували по тези земи. През годините, с нарастване на населението, горите са били изсичани продължително, оставяйки само баобабите, които местните запазват по религиозни причини. Днес обезлесяването все още продължава в обширни зони в този район, включително някои от малко останалите гори с баобаби, за да се заместят от плантации със захарна тръстика.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 9 – Морондава / Антананариво / парк Peyrieras / Национален парк Андасибе-Мантадиа
Закуска. Свободно време за плаж до часа на трансфера. Излитане в 13:45 часа от Морондава. Кацане в 14:45 часа в Антананриво. Отпътуване на изток към Андасибе (около 3,5 часа). По пътя ще посетим частния парк Peyrieras (Мадагаскар Екзотик), събрал на едно място изключителна колекция от разноцветни хамелеони, както и някои видове жаби, влечуги, прилепи. Много от тях са ендемични за Мадагаскар, а някои са застрашени от изчезване. В Андасибе има национален парк от 810 хектара. Тук ще намерите 11 вида лемури, много видове птици, огромни хамелеони, парк с орхидеи (на остров Мадагаскар растат над 1000 вида орхидеи, сред които някои изключително редки), лиани, палисандър, чиято сърцевина е с розово-червеникав цвят и други. След настаняване в хотела в парка Андасибе неуморните природолюбители ще имат възможност да обогатят своите впечатления от нощния живот на обитателите като се разходят в частния парк на хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 10 –   Андасибе-Мантадиа / частен парк Вакона / Таматав
Закуска. В Андасибе-Мантадиа се намира най-големият представител на лемурите – индри. Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване. Предлагаме ви сутрешна разходка в парка, когато той е най-активен и се забелязва по-лесно. След това ще посетим един изключително интересен частен парк – Вакона, който е наречен „острова на лемурите”, където ни очаква близка среща с 4 вида лемури, най-забавен от които е т.нар. танцуващи сифака. Нашето пътешествие продължава на изток. Пътят ни пресича вечнозелени хълмове, покрити с бамбукови дървета, дървета на пътешественика и палми. Следобяд пристигаме в най-голямото пристанище на Мадагаскар и втория по големина град на острова – Таматав (Тоамасина). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 11 –  Таматав / остров Сент Мари
Ранна закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Махамбо, откъдето с ферибот (продължителност 3 часа) ще стигнем до остров Сент Мари. Остров Сент Мари е малък остров (тесен и дълъг 57 км) до източните брегове на Мадагаскар, истински тропически рай: палмови дървета, канелени дървета, карамфилови дървета, антуриуми, орхидеи, бугенвилии, огнени дървета (делоникс) или, накратко казано, естествена ботаническа градина. Приливите донасят на искрящо белите плажове множество красиви блестящи раковини и морски звезди. Местните жители са му дали свои имена – Нуси Бураха (така както е известен днес) и Нуси Мбави (в превод островът на жените), свързан с легенда за първите заселници. От 1685 г. о-в Сент Мари е бил център на пиратството в Индийския океан. Разположен удобно на пътя на големите търговски кораби, според историците, той дава убежище на 1000 пирати, които причаквали натоварените с богатства и подправки галеони, като разпределяли плячката в закътаните заливи. Няколко автентични пиратски кораби все още лежат на метри под повърхността на Пиратския залив (Baie des Forbans). Два от тях са идентифицирани като останките от „Галерата за приключения” на Капитан Кид и „Разярения дракон” на Капитан Кондент. В южната част на острова се намира и единственото в света пиратско гробище, което днес е една от атракциите за туристите.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 12 –  свободно време на остров Сент Мари или *възможност за наблюдаване на китове
Закуска. От юли до септември океанът около о-в Сент Мари предлага един от най-завладяващите спектакли в света. Огромни групи гърбати китове се появяват във водите на пролива между Мадагаскар и Сент Мари, по време на ежегодната им миграция от ледената Антарктика. В защитените тропическите води тук те намират благоприятни условия да се грижат за новородените и да намерят бъдещия си партньор. Майките плуват близо до малките си, осигурявайки им безопасност по време на тяхната първа миграция. Тези създания достигат 15 м дължина и 35 тона тегло, и все пак изглеждат невероятно нежни и спокойни, когато се плъзгат плавно през водите на океана. Надяваме се, че това преживяване ще се запамети дълготрайно в съзнанието на всеки от вас, както и че ще успеете да запечатате най-добрите моменти от появата на величествените бозайници на фона на водната шир. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 13 –  свободно време на остров Сент Мари или *възможност за шнорхелинг или дайвинг
Закуска. Плажовете по крайбрежието на острова са спокойни, осеяни с мек фин пясък, а условията, които предоставят водите на Индийския океан за шнорхелинг и дайвинг са сред най-добрите на планетата. За любопитните да надникнат в тайнствения подводен свят, предлагаме *възможност за шнорхелинг или дайвинг. Покрай бреговете на Сент Мари и в безопасните заливи намираме един тропически аквариум, където срещаме изобилие от многоцветни коралови рифове и впечатляващо количество колоритни морски обитатели, вкл. морски костенурки. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 14 –  остров Сент Мари / Антананриво
Закуска. Свободно време до напускане на хотела в ранния следобяд. Трансфер до летището за полет в 15:05 часа за Антананриво. Кацане в 16:00 часа. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
Ден 15 –  Антананариво / Истанбул
Закуска. Трансфер до летище Ивато за обратния полет до България. Излитане в 16:15 часа с полет на Турските авиолинии.
 
Ден 16 –  Истанбул / София
Кацане на летище Истанбул в 04:55 часа. Излитане в 07:45 часа. Кацане на летище София в 09.05 часа.

Цените са в евро, на човек
Дата Възр. в двойна стая Допл. за единична стая 3-ти възрастен
20.08.18-04.09.18 3595 € 595 € 3595 € ( на запитване)
 • Самолетен билет София – Истанбул – Антананариво - Истанбул – София;
 • Летищни такси (406 € към 16.01., подлежат на препотвърждение);
 • Самолетен билет Морондава – Антананариво с вкл. летищни такси;
 • Самолетен билет остров Сент Мари – Антананариво с вкл. летищни такси;
 • Всички трансфери летище хотел – летище по програмата;
 • 13 нощувки със закуски и 12 вечери в хотели 3*** и 4****, както следва:
 • 2 обяда – един в рамките на парк Цинги де Бемараха и един по пътя от Бекопака към Морондава;
 • Транспорт с джип 4х4 (максимален брой от 4 туристи в един джип);
 • Транспорт с климатизиран микробус/малък автобус;
 • Ферибот до остров Сент Мари;
 • Турситическа обиколка на Антананариво;
 • Посещение на град Анцирабе;
 • Посещение на Алеята на баобабите в Морондава по залез слънце;
 • Входни такси за посещаваните национални и частни паркове, вкл. местни екскурзоводи:
 • Национален парк Цинги де Бемараха (за два дни) – посещение на Голям Цинги, Малък Цинги и река Манамболо;
 • Частен парк Мадагаскар Екзотик;
 • Частен парк Вакона Форест;
 • Национален парк Андасибе - Мантадия;
 • Местен екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване;
 • Водач – преводач от България по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.
 • Виза за Мадагаскар – 35 € - заплаща се на място от клиентите (изисква се международен паспорт с валидност
 • минимум 6 месеца от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение);
 • Бакшиши – 55 € на човек общо за екскурзовод и шофьор за целия престой, заплащат се предварително от България
Допълнителни мероприятия по желание:
 • Наблюдаване на китове на остров Сент Мари – очаквайте цена;
 • Шнорхелинг на остров Сент Мари – очаквайте цена;
 • Дайвинг на остров Сент Мари – очаквайте цена;
 • Посещение на пиратския залив с пиратското гробище на остров Сент Мари – очаквайте цена;
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г.: 30 лв;
 •  По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуванена ЗК Евроинс
Забележка: Допълнителните мероприятия включват трансфери, местен екскурзовод и входни такси. Заявяват се и се заплащат предварително в България. Възможна е промяна на някои от хотелите, предвидени за настаняване, като се запазва категорията и местоположението.
 
Парична единица: малагашко ариари (1 € ~ 3994 MGA)
 
Минимален брой: 10
 
Необходими документи:
 • задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане;
 • няма задължителни имунизации, които да се изискват при пътуване до Мадагаскар.
 • За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!
Начин на плащане:
 • депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор;
 • доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване
1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка № 7500170000717 “Групама Застраховане“ ЕАД със срок от 08.01.2018 г. до 07.01.2019 г.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е256


Още екскурзии Мадагаскар

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах