Екскурзия до Мексико и Куба - IV вариант

Самолет

Мексико Сити - Теотихуакан - Вилаермоса - Национален парк „Ла Вента” - Паленке - ТМерида - ТЧичен Итца - Тулум, Канкун, Хавана - Пиняр дел Рио - Варадеро - Сиенфуегос - Тринидад - Ремедиос - Санта Клара - О-в Кайо Санта Мария)

21 дни / 19 нощувки
Цена от: 7270.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
02.03.2018 7270 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
05.04.2018 7270 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
28.04.2018 7270 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
05.10.2018 7270 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1: Мексико сити
Среща в 05.40 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Рим в 07.40 ч. с “ALITALIA”. Пристигане в Рим в 08.50 ч. В 10.30 ч. – трансокеански полет Рим – Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 17.35 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Запознаване с екипа, който ще Ви обслужва по време на пътуването, и кратък брифинг относно изпълнението на програмата в Мексико. Нощувка в Мексико сити.

Ден 2:  Мексико сити
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната Резиденция на вицекраля, с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.

Ден 3:  Мексико сити
Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на Мексиканското плато, смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, разположен на 40 км от Мексико сити – „мястото, където са създадени боговете”, и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на маите: 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “Ареал на боговете”. На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

Ден 4:  Мексико
Закуска. Трансфер до летището и в 09.45 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.05 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

Ден 5:  Мексико
Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините – известен е най-вече „Храмът на йероглифите”. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите” и на Двореца на крал Пакал. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан и настаняване в хотел. Вечерна обиколка на Мерида, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.

Ден 6:  Чичен Итца
Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.

Ден 7:  Тулум
Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание – посещение на заведение с карибска музика на живо. Нощувка в Канкун.

Ден 8:  Канкун
Закуска. Трансфер до летището. В 15.00 ч. полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана в 17.10 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.

Ден 9:  Хавана
Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. След обяд – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” – посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. По желание и срещу допълнително заплащане - вечеря. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

Ден 10:  Хавана
Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим праисторическата долина Винялес – най-старата геологическа формация в Куба и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на фабрика за пури и ром. Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана.

Ден 11:  Куба
Закуска. Свободен ден в Хавана. По желание - вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.

Ден 12:  Варадеро
Закуска. Трансфер до Варадеро, един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Свободно време за първи впечатления от курорта. Вечеря и нощувка във Варадеро.

Ден 13:  Варадеро
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или разглеждане на курорта. Нощувка във Варадеро.

Ден 14:  Сиенфуегос
Закуска. Отпътуваме за Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа (Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V). Разглеждане на централната част на града с двореца „Палацио дел Валле”, красива сграда, построена в неоготически стил, театъра Томас Тери, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. Привечер продължаваме към Тринидад. Пристигане в Тринидад и настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

Ден 15:  Тринидад
Закуска. Туристичаска обиколка на Тринидад, който е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век. Обявен е от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Градът е запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център на отглеждане и преработка на захарна тръстика. Градът е известен като най-колониалният град в Куба. Посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години; площад Майар и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей. Посещение на бар Канчанчара, за да се насладите на едноименния коктейл. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

Ден 16:  Мемориалът на Че Гевара
Закуска. Отпътуване към Санта Клара. Следва туристическа обиколка на града: Мемориала на Че Гевара и Мемориала „Бронираният влак”, площад „Ел Кармен”, където през 1689 г. е основан град Санта Клара, църквата „Св Йоанна”, централния площад „Парк Видал”, заобиколен с едни от най-впечатляващите колониални сгради в историческата част на града, забележителната колониална сграда на театър „Ла Каридад”, построен през 1885 г., Етнографския музей, поместен в красива колониална сграда, където може да видите мебели, порцелан и други предмети, използвани в аристократичните семейства през колониалната епоха Продължаваме към градчето Ремедиос. Свободно време с възможност за разглеждане на централната част. Отпътуване за гр.Морон, където ще посетим известното езеро „Laguna de la Leche“, където ще имате възможността да видите много пеликани, фламинго и др.птици. Продължаваме за остров Кайо Санта Мария, един от най-красивите острови в Куба от групата острови „Jardines del Rey“, който с чудесната си природа се нарежда между 20-те най-красиви плажове в света. Пристигане на острова. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

Ден 17:  Кайо Коко
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

Ден 18:  Кайо Коко
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

Ден 19:  Куба
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание - екскурзия с катамаран, за да се насладите на красотата на острова и на съседния остров Cayo Guilermo. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

Ден 20:  Варадеро
Закуска. Трансфер до международното летище в Хавана. В 18.20 ч. – самолетен полет Хавана – Амстердам с “Bulgaria Air”.

Ден 21
Пристигане в Амстердам в 08.30 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Амстердам – София. Пристигане на летище София в 14.00 ч.
 В цената са включени:
 • самолетни билети за международните полети София – Рим – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • летищни такси за международните полети – 704 лв/ 360 евро (06.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро (06.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 4 нощувки в хотел 4* в Хавана;
 • 2 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* във Варадеро, Куба  (12-ти и 13-ти ден);
 • 2 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* в Тринидад в курорт на брега на Карибско море (14-ти и 15-ти ден);
 • 4 нощувки в хотел 4* на база Аll Inclusive в курорта Кайо Санта Мария, Куба;
 • 1 обяд (16-ти, 17-ти , 18-ти и 19-ти ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (9-ти ден);
 • разходка с лодка в една от пещерите (11-ти ден);
 • посещение на фабрика за пури и ром (11-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА  и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­120 лв.

В цената не са включени:

 •   персонална такса при полета Канкун - Хавана – 23 щ.долара (към 17.02.2016 г.) - плаща се  на място на летището в Канкун при напускане на Мексико, преди полета;
 •  персонална такса – 25 кук (около 25 евро) - в зависимост от Авиокомпанията, с която се лети (плаща се на място на летището при напускане на Куба);
 •  виза за Куба – 35 щ. долара;
 •  такса за обработка на документите за виза за Куба – 40 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 45 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 г. до 80 г.- 90 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
Допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА ):
 • 7 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 130 евро;
 • посещение на заведение с карибска музика на живо (в Канкун) - 70 щ.долара  (7-ми ден);
 • вечеря в ресторант преди посещение на „Тропикана кабаре-шоу” - 18 евро (9-ти ден);
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с включен  трансфер) – 120 евро  (9-ти ден);
 • еечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана  (кръчмата на Хемингуей) с включен трансфер – 55 евро; без трансфер - 30 евро (11-ти ден).
 Допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с карети в Мерида - ........ (5-ти ден);
 • посещение на шоу “Светлина и звук” (на испански език) в Чичен-Итца – около 4 евро (6-ти ден);
 • екскурзия с катамаран - ...... (19-ти ден).

Забележки:

 • Цената 7 270 лв е за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  1 215 лв.
 • При записване е необходимо да се внесе депозит от 3000  лв
 • Цената 7 270 лв. е за група от минимум 15 човека. При по-малка група се налага доплащане
 •  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е  20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.
 • Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА.
 • Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа. 
 • Туристическата агенция  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 


Информация за хотелите (или подобни):

 1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Оферта № Е144


Още екскурзии Мексико

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах