Екскурзия до Перу - империята на инките

Самолет

Лима - Наска - Арекипа - Пуно - езерото Титикака - Куско - Долината на Инките - Мачу Пикчу - Лима

11 дни / 9 нощувки
Цена от: 5490.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1 Лима
Среща в 05.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с „Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч. 13.00 ч. - международен полет Мадрид – Лима с “ IBERIA”. Пристигане в Лима в 17.50. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.

Ден 2 Перу - Наска
ЛИМА/НАСКА Закуска. След закуска се пътува с автобус от Лима до Наска. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. Вечеря. Нощувка в хотел в Наска.

Ден 3 Перу
НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Вечеря и нощувка в Арекипа.

Ден 4 Пуно
АРЕКИПА/ПУНО Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. След обяд се тръгва за Пуно. Вечеря и нощувка в Пуно.

Ден 5 Куско
Закуска. ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка по най-високото плавателно езеро в света, мистичното езеро Титикака, като се спира на „плаващите острови” Урос. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. След 4 – часова обиколка из езерото, продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до „Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Нощувка в Куско.

Ден 6 Куско
КУСКО Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, „пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовия кпомплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

Ден 7 Перу
ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.

Ден 8 Мачу Пикчу
МАЧУ ПИКЧУ Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

Ден 9 Лима - Катедралата
ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Свободно време за обяд. След обяд. пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Настаняване в хотел и нощувка в Лима.

Ден 10 Перу
ЛИМА Закуска. Oбиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския квортал Баранко. Свободно време. Трансфер до летището. Международен полет Лима - Мадрид в 19.30 ч. с “IBERIA”.

Ден 11
Кацане в Мадрид в 14.00 ч. В 19.35 ч. - самолетен полет Мадрид - София с „Bulgaria air”. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

  В пакетната цена се включват:

 • самолетни билети за всички международни полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид - София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
 • летищни такси за международните полети;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите;
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска;
 • разходка с лодка по езерото Титикака;
 • пътуване с влак до Мачу Пикчу;
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на  български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв. 

  В  пакетната цена не се включват:

 •  персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ. долара) - в местна  валута, плаща се на място (3-ти ден); 
 •   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро  –  30 лв (за лица под 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 60 лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 •  вход за Базилоката в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (6-ти ден);
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на ТА) - 6-ти ден;
 • посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) (плаща се на място) - 8-ми ден.

Забележки:

 • За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и  7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж;.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 27.04.2016 г.
 • Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА.
 • Категоризацията на хотелите в Перу  не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • Цената 5 490 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 704 лв.
 • Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента
 • Цената 5 490 лв е валидна при група от минимум 10 човека. При група от 6 до 9 човека цената е 5 590  лв.

Условия на записване:

 • Депозит - 2 000 лева

Начин на плащане:

 • в брой (в офиса на ТА)    
 • по банков път

 1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Оферта № Е118


Още екскурзии Перу

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах