Екскурзия до Русия - Царски Санкт Петербург и съвременна Москва

Самолет

Туристическа програма с включени летищни такси и входни такси за всички посещавани обекти

9 дни / 8 нощувки
Цена от: 2442.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
1 ден – София – Москва 
Отпътуване от летище София в 12:30 ч. Кацане на летище Шереметиево, Москва в 15:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
2 ден – Москва – Кремъл - Новодевически Манастир
Закуска. Панорамна обиколка на Москва. Разглеждане на Червеният площад и намиращите се на него „Кремъл“, катедралата „Свети Василий Блажени“, включена в списъка на ЮНЕСКО, държавния исторически музей, мавзолея на Ленин, музея на изящните изкуства „А.С. Пушкин“, Балшой театър, Новодевическия манастир.
Посещение на Кремъл. Първата дървена конструкция на това място е издигната през 12 век от времето на първото Московско княжество. Кремъл означава крепост, цитадела. Със създаването на Руското царство от Иван Грозни, крепостта се превръща в царски дворец. Днес в центъра на комплекса Кремъл се намира Съборният площад с Успенски храм (където са се провеждали коронациите на руските царе и императори), Благовещенски храм, Архангелски храм (където са се погребвали руските князе и царе), камбанарията на Иван Велики и Цар Камбана - най-голямата камбана в света, с тегло 202 т. Ще видим още Цар Топ – огромно, тежащо 40 т. оръдие с дължина 5,34 м., Спаската кула, Оръжейната палата, Елмазения фонд с уникалната колекция от диаманти, бижута и скъпоценни камъни, собственост на руските царски фамилии.
Ще разгледаме на Новодевическия Манастир – действащ женски манастир, основан през 1524 г. от цар Василий ІІІ по повод превземането на Смоленск. Манастирът е обграден от назъбена крепостна стена с 12 бойни кули и е изпълнявал функциите не само на религиозен център, но и на отбранително укрепление. Бил важна част от защитата на столицата. В манастира са погребани членове на царски и княжески родове, писатели, военни, а в Новодевичото гробище почиват Чехов, Гогол, Булгаков. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
3 ден – Москва - Сергиев Посад
Закуска. Отпътуване за Сергиев Посад - перлата на "Золотое кольцо" до град Москва. Посещение на действащият манастир основан в средата на 14-ти век. Основаването на манастира съвпада с времето на освобождението на руското царство от монголско-татарското иго. Бива определен за Лавра (Главен Манастир). В царска Русия е имало 4 такива манастира. Тук е кръстен руският цар Иван Грозни.
Връщане в Москва. Разходка по Арбат (тура е с метро). Успоредните една на друга улици Арбат и Нови Арбат са от най-интересните в центъра на Москва. Любимата улица на московчани е разположена в една от най-старите части на града. Изградена през ХVІ в., като част от пътя, свързващ Кремъл и град Смоленск. Там са живели придворните занаятчии. В началото на ХІХ в. районът се превръща в изискан дворянски квартал. Затворена за движение на моторни превозни средства улицата е притегателен център за художници, поети, музиканти и почитателите на тяхното изкуство. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден – Москва – Царската резиденция Коломенское - Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Царската резиденция Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век. Уникален архитектурен ансамбъл с голяма художествена и историческа стойност, включен в Списъка на ЮНЕСКО през 1994 г. Първите строежи датират от времето на княз Василий III, а цар Иван Грозни го превръща в своя любима ловна вила. Дворецът е изграден изцяло от дърво. Именно тук, младият Петър I прекарва голяма част от детството си. През 1767 Екатерина Велика заповядва той да бъде разрушен. Сега е напълно възстановен, като за основа служат подробните описания и чертежи. Музеят е посветен на руската дървена архитектура.
Връщане в Москва. Посещение на Третяковската галерия – събрала в себе си най-голямата колекция в света от картини на руски художници, от древни времена до днес, както скулптури и икони. През 1856г. младият Павел Третяков започва да купува произведения на руски художници с цел създаване първоначално на своя колекция, която по-късно прераства в музей на националното изкуство. Днес Галерията притежава над 130 000 експоната създавани в продължение на десет века.
Свободно време. Трансфер до Петербургска гара. Отпътуване за Санкт Петербург с нощен влак (спални вагони).
 
5 ден – Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург. Закуска в ресторант. Панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език. Ще посетим Петропавловска крепост и църквата „Павел и Петър”, служила за гробница на руските императори от Петър І до Александър ІІІ. Ще имате възможност да видите Наришкината кула от която всяка сутрин се чува оръдеен залп, който което напомня на жителите да си сверят часовниците. Ще видим Адмиралтейството (една от първите сгради построени в града, проектирана като корабостроителница, създала едни от първите кораби на руския балтийски флот), Александровската колона, Бронзовият конник, паметник на Петър Велики, издигащ се на Сенатския площад, Катедралната църква „Св. Исак”- истинско архитектурно чудо, декорирана умело с различни детайли от лапис, малахит и най-добрите видове мрамор. Също така Зимният Дворец и Ермитажа - главна резиденция на руските царе от 1760 година, Двореца Меншиков - най-луксозната къща построена в града и превъзхождаща резиденцията на самия Петър Велики, Крайцерът „Аврора“. Ще минем по Невски Проспект - главният булевард на Санкт Петербург с едни от най-впечатляващите сгради на града - Казанския събор, живописната църква „Спас на крови“, Площадът на изкуствата, Руският музей, паметник на Екатерина Велика и Аничковия мост, украсен с 4 конни статуи. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
 
6 ден – Санкт Петербург – Царско село (25 км.) – Пушкинския дворец – двореца Павловск (тур 09ч.–17ч.)
Закуска. Отпътуване за Царско село. Ще посетим Пушкинския дворец, или още известен като Екатерининския дворец. Извънградско имение на царската династия Романови. Дворец с внушителна архитектура, изобилстващ от изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобиколен от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща аранжировка. Строежът е завършен през 1756 г. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая. За да изпълни тази стая Растрели използва пана от кехлибарените мозайки /общо 450 кг кехлибар/, подарени на Петър от пруския крал Фридрих-Вилхелм I, като ги допълва с позлатени дърворезби, огледала и мозаечни пана от скъпоценни камъни от Урал и Кавказ.
Ще продължим към Двореца Павловск - Лятната резиденция на руския император Павел I, датиращ от края на XVIII век. Съхраняващ богатите имперските колекции от порцелан, злато, скулптури, копринени тъкани, мебели и картини. Територията около двореца, която някога е била царски ловен комплекс, днес е превърната в огромен парк с езера и обширни поляни. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
7 ден – Санкт Петербург - Двореца Петерхоф (30 км) - Ермитажа
Закуска. Отпътуване за Двореца Петерхоф - построен през 1705 г. от Петър Велики на ръба на естествена 16 метрова тераса и разпростиращ се на 300 метра по дължината й. Пред централната фасада на двореца се спуска голяма водна каскада от цели 64 фонтана с великолепни позлатени статуи, служеща като величествен пиедестал, разкриващ могъществото на владетеля. Освен с красивата си архитектура, дворецът е известен и с пищните си градини, водни каскади - 170 фонтана всеки с различна форма, декорирани с позлатен бронз и мрамор, четири водни каскади, мостчета със сложни форми, много на брой статуи на различни древни богове и герои. Цели скулптурни композиции правят двореца едно от най- изящните творения от човешка ръка. Връщане в Санкт Петербург.
Посещение на Ермитажа - някогашната зимна резиденция на кралското семейство Романови, днес е една от най-големите художествени галерии в света. През 1764 г. Екатерина Велика основава тук музей, в който излага личните си колекции. Днес в Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството, разположени на площ 46 000 кв.м. Ще видите произведения на Микеланджело, Леонардо Да Винчи, Рембранд, Пикасо, Моне, Ван Гог и много други. Свободно време. Нощувка.
 
8 ден – Санкт Петербург- катедралата Исакиевски Събор и църквата „Възкресение Христово“
Закуска. Посещение на най-голямата катедрала в Русия - Исакиевски Събор, станала главен храм на града след създаването и. Основите на храма са положени през 1818 година, като планът е да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Огромният й позлатен купол доминира над целия град и може да се види от всичките му краища.
Посещение на катедралата „Възкресение Христово“ (Спасител на кръвта). Разноцветните й куполи създават усещането за романтиката на средновековната руска архитектура. Това, което я прави наистина уникална е, че цялата, от пода до тавана, е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7,500 кв.м. мозайки - повече от която и да е друга църква в света. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.
 
9 ден – Санкт Петербург – Москва – София
Закуска (сух пакет). Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Излитане за София през Москва в 05:10 ч. Кацане на летище София в 11:30 ч.

Полетно разписание за всички дати:
15.07.17
18.08.17
София - Москва 12:30 ч. - 15:35 ч.
23.07.17
26.08.17
Санкт Петербург – Москва
Москва - София
05:10 ч. - 06:25 ч.
08:20 ч. - 11:30 ч.

Цена:
Дати Възрастен в
двойна стая
3-ти възр. в
двойна стая
Единина
стая
15.07.17–23.07.17  
Цена при 15 пълноплащащи 1340 евро/ 
2622 лв.
1340 евро/ 
2622 лв.
1490 евро/
2914 лв.
Цена при 20 пълноплащащи 1254 евро/
2452 лв.
1254евро/ 
2452 лв.
1404 евро/
2746 лв
18.08.17 – 26.08.17  
Цена при 15 пълноплащащи 1335 евро/ 
2611 лв.
1335 евро/
2611 лв.
1485 евро/
 2904 лв.
Цена при 20 пълноплащащи 1249 евро/ 
2442 лв.
1249 евро/
2442 лв.
1399 евро/
2736 лв
Пакетната цена включва:
 • самолетни билети София – Москва, с включени летищни такси, на авиокомпания Aерофлот;
 •  самолетен билет Санкт Петербург – Москва – София, с включени летищни такси, на авиокомпания Aерофлот;
 •  транспорт с лицензиран автобус 3* по маршрута;
 •  трансфери  летище – хотел – летище;
 •  7 нощувки със закуски на блок маса в 4* хотел (3 нощувки в Москва; 4 нощувки в Санкт Петербург);
 •  1 нощувки в спален вагон Москва-Петербург и 1 закуска в ресторант;
 •  панорамна автобусна обиколка на Москва;
 •  посещение на Кремъл и Оръжейната палата, с включени входни такси;
 •  посещение на Новодевическия Манастир, с включена входна такса;
 •  посещение на Сергиев Посад, с включена входна такса за манастира;
 •  посещение на Царската резиденция Коломенское;
 •  посещение на Третяковската галерия, с включена входна такса;
 •  панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург;
 •  посещение на Царско село - Пушкинския дворец и двореца Павловск, с включена входна такса;
 •  посещение на Двореца Петерхоф, с включена входна такса;
 •  посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
 •  всички трансфери по програмата;
 •  екскурзовод на български език по време на всички обиколки и посещения по програмата;
 •  медицинска застраховка с асистънс* на стойност 30000 €
 •  водач от агенцията;
Пакетната цена не включва:
 •  Входни такси и билети за музеи и други обекти извън програмата;
 •  Входна такса за Елмазният Фонд в Кремъл – 25 евро,  при минимум 10 човека (заявява се и се заплаща предварително, с доплащането на пакета);
 •  Билети за градски транспорт в Санкт Петербург и Москва;
 •  Разходи от личен характер;
Задължително доплащане:
 •  задължително доплащане за застраховка на лица над 70 год  - 28 лв
 •  Руска виза – 119 лв. (към дата 28.11.2016) Заплаща се задължително. Необходимото време за издаване на руската виза е 14 дни.
 •  В случай на промяна на летищните такси при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.
 •  Такса гориво – обявява се до 14 дни преди полета.

 
Условия за резервация:
 •  Депозит 50% от пакетната цена;
 •  Доплащане 30 дни преди датата на пътуване.
 •  За получаване на руска туристическа виза е необходимо да представите :
 • Паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Ксерокопие на паспорта;
 • Попълнена визова анкета - https://visa.kdmid.ru ;
 • Една цветна снимка с размери 3,5 х 4,5 см;
Забележка:
 •  Минимален брой записани за провеждане на пътуването: 15.
 •  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 •  Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 •  Туроператора си запазва правото на промени в поредността на изпълнение на програмата.
 •  Туроператора не носи отговорност и не възстановява суми свързани с издаването на руска виза, на туристи, на които им е отказан достъп до Русия поради:
 • забрана за напускане на България;
 • забрана за влизане в Русия;
 • други НЕ зависещи от туроператора причини;
 
Информация за хотелите:
Москва: Хотел Best Western Vega Hotel   http://hotel-vega.ru/en/home.html или Хотел Cosmos http://www.hotelcosmos.ru/eng/
Санкт Петербург: Park Inn by Radisson Прибалтийская  http://www.parkinn.com/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg   или   хотел Park Inn  Пуликовская

1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е133


Още екскурзии Русия

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах