ИЗРАЕЛ – Света земя на три религии, 8 дни

Самолет

Тел Авив, Кесария Маритима, Хайфа – Бахайските градини, Тиберия, Назарет, Кана Галилейска, покрай Мегидон, Капернаум, Табха, Хълма на блажените (V глава от Матея) , р. Йордан, Йерихон (най- древния град), Мъртво море, Eрусалим, Витлеем и Яфо Посещение на музея на световния Диамантен център в Тел Авив или в Тибериас

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 1789.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ИЗРАЕЛ – Света земя на три религии
В Тората е записано: "Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог!’’
От времето на царете на Древен Израел: мъченика Саул, героичния Давид и мъдреца Соломон до наши  дни на високи технологии, динамика и съвременен прогрес

  
В лежерен режим без препускане и претупване на посетените свети места и обекти, а задълбочено и осмислено, дълбоко емоционално докосване до просвещението!

Дата на провеждане: 22.10 - 29.10.2020 г.
8 дни / 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери 


Програма: 
 
1 Ден - четвъртък - София – Тел Авив
Полет София -Тел Авив  в 18.40. Кацане на летище „Бен Гурион” в 21.10ч. Поздравяваме се с Шалом! и след граничните формалности се отправяме към хотела за настаняване и вечеря. Нощувка в района на Нетания.
 
2 Ден – петък - Кесария - Хайфа – Акко
Закуска. Отправяме се към Християнска Галилея.
В този ден се поздравяваме със Шабат Шалом !  ден петък започва от залез слънце Шабат и завършва при залез слънце в събота...всичко за Шабат  ще научите от нашата екскурзоводка.
Посещение на Кесария - Градът е основан отначало като финикийско пристанищно селище Turris Stratonis (Кулата на Стратон). Влиза в рамките на юдейското царство на Хасмонеите през 96 г. пр.н.е. и е застроен от Ирод Велики между 22 и 10 г. пр.н.е., който я нарича Кесария ( Цезария)  в чест на римския император Август. По един интересен начин с кратък филм е представена цялата история на Кесария от възникването до наши дни. Продължаваме към  Хайфа – вторият по големина град в Израел с изключително бурно икономическо развитие, важно туристическо и търговско пристанище, център на Бахайската религия- посещение на Бахайските градини и храма на Баха Ула. От подножието на планината Кармел се открива спираща дъха гледка към деветнадесет тераси, украсени със вечно зелени и сезонни растения и цветя, завършени през 2001 г., В центъра се намира  храма на Баб и разкриват философията на бахаите за красота, хармония и религия. При посещението на бахайските градини не е разрешено да се носи нищо друго освен фотоапарат.
Туристическата програма завършва с посещение на Акко- вход в Цитаделата и Крепостта на хоспиталиерите – символ на града и на християнската мощ; минаване през най- тесния тунел в тайния лабиринт на крепостта. Старата част на града е в списъка на ЮНЕСКО – в средновековието, град на кръстоносците и важен търговски център за венецианските и генуезките търговци. Продължаваме към Тибериас – настаняване в хотел. Вечеря, нощувка.
 
3 Ден  събота - Назарет и Християнска Галилея
Християнска Галилея – еднодневна екскурзия около Галилейското езеро-посещават се всички християнски обекти, свързани с проповедите и чудесата на Исус Христос- Капернаум, Табха, църквата на Дванадесетте Апостоли, Хълма на блажените, Назарет.....
 Закуска. Назарет - посещение и на разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя  ще роди божия син Исус.. Следва  Капернаум – домът на Свети Апостол Петър, в който е живял Христос и античната синагога,  Табха, където Иисус храни 5000 души с пет хляба и две риби; Хълмът на Блажените, където Христос е произнесъл една от най-известните си проповеди. Пътят минава и покрай Мегидон (Армагедон – мястото, описано като ‘’битката между Злото и Доброто’’, покрай Магдала – селището от което е тръгнала и Магдалена, наречена Мария от Магдала.....Връщане в хотела в Тибериас. Вечеря. Нощувка.
 
4 Ден - неделя - Християнска Галилея, Кана и река Йордан
Закуска. Посещение на Ярденит - мястото на река Йордан, определено за извършване на ‘’ потапяне’’ във водите на реката и посвещаване в тайнството на кръщаването.  Бяла роба можете да си закупите от сувенирния магазин -20 $ или със сертификат 25 $ . Предварително трябва да си приготвите чехли и бански под робата с която ще се потопите във водите йордански. Има място за преобличане с душове с топла вода. Също така в комплекса има кафене, ресторант и сувенирен магазин.
Продължаване  за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Исус, когато превръща водата във вино на селска сватба. Посещение на двете църкви – католическата, в която днес най- често всички от целия католическия свят потвърждават брачните си клетви, облечени тържествено с бели одежди и ортодоксалната, в която можете да си купите от виното, произвеждано от времето на първото чудо. Ако остане време може да посетим и съвременен кибуц за да се запознаете с историята на създаването на израелската държава 1948 год.  Връщане в Тибериас за вечеря и нощувка.
 
5 Ден - понеделник - Мъртво море - Вителеем
Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на земната повърхност. Минаваме по долината на р. Йордан, където през последните 10 години се засадиха палмови и бананови градини и се изградиха най- съвременни съоръжения за условията на пустинята. Минаваме също и  покрай гр. Йерихон – едно от най-старите селища в света. По възможност спиране срещу Гръцкият ‘’манастир на Изкушението’’ с панорамна гледка  към върха на Джабел Курутнал, Dzhabl Kuruntul на арабски), която получава наименованието ‘’ Четиридесетте  дни на Христовия пост’’  където Исус е постил и срещнал дявола. Древна християнска традиция свързва тази планина с място в пустинята, където Христос, след като се покръства, отива да пости и да се освободи от дявола.
Продължаване към Мъртво море – време за плаж и почивка. Носете ти вестник за да повторите най- известната рекламна снимка на Мъртво море – 98 % съдържание на сол и няма да потънете. Има уредени съблекални и душове с топла вода. Можете да направите кални бани и интересни снимки, но не ви препоръчваме да стоите намазани с кал повече от 5 мин. Има и студени душове на самия бряг. Може да се организира и посещение на Масада срещу допълнително заплащане на място.. Отпътуване за  Витлеем. Настаняване в хотел,  вечеря,  нощувка.
 
6 ден - вторник - Ерусалим – Вителеем
Закуска. Преди обяд посещение на базиликата „Рождество Христово”-най-святото място за православните християни. Днес, големия площад във Витлееем е събрал християнската и мюсюлманската религия, чрез двете църкви една срещу друга. Ще разберете защо влизате през малък отвор в скалата за да се озовете в голямата базилика Рождество и ще слезете ниско в пещерата при яслите и Витлеемската звезда..... Продължаване към Ерусалим -  пешеходна обиколка на Стария град, която включва посещение и поклонение пред най- светите места на „Виа Долороса” - пътя на кръста, който е изминал  Исус до Голгота с 14-те спирки за да завършите на последната – Базиликата на Божи гроб - поклонение и освещаване на реликви и скъпи за вас предмети. Продължаване из четирите квартала на стария Ерусалим – еврейски, арменски, християнски и мюсюлмански със своите исторически и религиозни забележителности -   Стената на плача, Кардото, Руската църква, Двореца от времето на Пилат Понтийски,  вратите Лъвската врата, Сион, Яфа, Дамаската врата.....Връщане в хотела,  вечеря. Нощувка
 
7 Ден - сряда - Ерусалим
Новия град на Ерусалим – модерните сгради на съвременния град, израелския парламент Кнесет (от вън), Менора – внушителен бронзов  символ на божествения свят, мъдростта, божията закрила, възраждането, еврейския народ, живота, юдаизма, приемствеността и чудото.Продължаване извън пределите на стария град покрай Кедронската долина (страшния съд) и в полите на  Елеонската планина -   Гетсиманската градина в която ще видите 11 маслинови дървета от преди 2000 години и камъка при който Христос се моли до първи петли, преди да влезе в Ерусалим. Редом с градината се издига и  ‘’Базиликата на агонията’’, наречена още Църквата на нациите, построена с дарения от целия християнски свят. Следва посещение на   Църквата на гробницата на Дева Мария , в която се съхранява чудодейната ’’ Ерусалимска икона’’. Връщане в хотела,  вечеря. Нощувка
 
8 Ден  четвъртък - Вителеем- Тел Авив – Яфо – София
закуска. Отпътуване за Тел Авив и Яфо. Разглеждане на старото пристанище и модерната част на Тел
Авив. Посещение на музея на диамантения център. Ако са ви останали шекели, можете да си закупите
някои накит, не се шегувам. Има за предложения за всеки вкус и бюджет. Редовен полет на България Ер  за София в 21.20 ч. Каца по разписание  в 23.55  ч. на Терминал 2
 
Поредността на посещаваните обекти и забележителности може да бъде променена според работно време на обектите, някои предварително уговорени църковни служби и други обстоятелства, но няма да бъде пропуснато нито едно място включено в програмата, предмет на потребителския договор.
Часовете на полетите се фиксират окончателно и точно при издаване на самолетните билети 7 дни преди датата на пътуване


Пакетна цена 2020:
 
Период Възрастен в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен
22.10 – 29.10 2020 1789 лв. 2279 лв. 1749 лв.

Примерни хотели по програмата :
В Тибериас:
Хотел D. Gracia http://www.hotelscombined.com/BG/Hotel/Dona_Gracia_Hotel.htm или
Хотел Arcadia или подобен
Във Витлеем
Хотел Paradise www.paradisebethlehem.com или хотел  Shepherd http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен
 
Важно! Пакетната цена е валидна при група мин 35 туристи!

Цената за основните услуги в Израел е на база 1.72 лева = 1 $ . Агенцията си запазва правото при драстично увеличение на курса на щат. долар с над 0.06 лв да изиска минимално доплащане за курсова разлика, не по-късно от 30 дни преди датата на пътуване.

Пакетната цена е на човек в лева и включва:

 • самолетен билет София -Тел Авив - София с полет на авиокомпания България Ер
 • летищни такси
 • трансфери летище -хотел – летище
 • автобусен транспорт с луксозен автобус с безплатно ползване на WI-FI.
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в Нетания, 3 в Тибериас, 3 във Витлеем)
 • Всички екскурзии, описани в програма
 • Всички входни билети за посещаваните обекти, описани в програмата – Бахйски градини, Кесария, Цитаделата в Ако, плажа на Мъртво море, Капернаум, Табха и всички църкви за които има  такса.
 • екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут от професионален местен екскурзовод;
 • слушалки по време на разглеждане на туристическите забележителности
 • Сертификат за хаджи поклонничество на български език. Сертификатът е безплатен и се издава от Министерството на туризма на Израел.
 • водач на групата – представител на агенцията
Пакетната цена не включва:
 • Бакшиши: В Израел е прието задължително да се дават бакшиши. Да се предвидят 5 $ на ден от турист, които се дават при приключване на екскурзията на екскурзовода и шофьора общо.
 • Разходи от личен характер
Общи условия и необходими документи:
 • Записването се извършва с представяне на копие на валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на пътуване в офиса на агенцията
 • Подписване на потребителски договор и внасяне на 50% депозит от основната цена. Доплащане до 30 дни преди датата на пътуване.
 • Визов режим с Израел няма, пътува се задължително със задграничен паспорт с валидност 6 месеца
 • Срок за анулиране на пътуването поради не набран минимален брой туристи- 10 дни преди датата на пътуване. Агенцията възстановява 100% внесените суми от клиента с изключение на депозитни такси към авиокомпанията.
Полетна информация:
1  FB 571 G 22OCT 4 SOFTLV HK30      2  1840 2110                        
2  FB 572 G 29OCT 4 TLVSOF HK30      3  2120 2355           
 
Допълнителна информация:
 • Часова разлика Израел - България няма
 • Валута: местната валута е нов израелски шекел (NIS), разделен на 100 агорот.
 • 1 USD = около 3.44  ILS / 1 EUR =  около 3,91 ILS ( към 10.07.20)
 • Банкнотите са по 20, 50, 100 и 200 шекел. Монетите са 5,10 и 50 агорот Най-доброто място за обмяна на валута са обменните бюра. Притежателите на международни карти могат да теглят пари от всеки автоматичен банкомат (АТМ). Работното време на банките е 8:30 - 12:30 ч. В събота са затворени. Препоръчваме Ви да разполагате с дребна сума в шекели за мин. вода, кафе, обяд в заведения и ресторанти по маршрута на програмата.
1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка  No 03700100002425/ 07.01.2021 год '' Застрахователно Дружество Евроинс''  АД , бул.'' Христофор Колумб'' 43 тел. 070017 241
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма за счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" , съгласно чл.80, ал. 1 т, 14 от ЗТ – фирма  Мондиал Асистанс – бул. Христофор Колумб 80, София. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.
Застраховка „Отмяна от пътуване“ можете да сключите със съдействието на Туроператора, който има договор   „ Мондиал Асистанс ", по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя AWP P&C S.A., офис България, бул. Христофор Колумб 80 , София 1592 тел.+359 2 995 1843
Оферта № Е17


Още екскурзии Израел

Новини

30
Октомври
2020
Силен туристически интерес към мечешкия парк и други обекти в общината отчитат в Белица
Силен туристически интерес към Парка за танцуващи мечки отчитат в Белица. През настоящата година, минала под знака на епидемията от коронавирус и по-затворения начин на живот, потокът от туристи не е намалял, каза за БТА управителят на п...
29
Октомври
2020
Театрални вечери през октомври и ноември във "Феста София"
Посрещнете есента с поредица от театрални вечери през октомври и ноември в съчетание с вечеря и вино в уютния ресторант на хотел „Феста София“ на столичния булевард България! От октомври започнаха представления на хитови т...
28
Октомври
2020
Българските екскурзоводи ни отвеждат до нови и малко познати места у нас
Продължава инициативата на Министерството на туризма и екскурзоводите в България за популяризиране на малко известни места в страната ни.В клиповете екскурзоводите отвеждат българските туристи до атрактивни места и споделят любопитни факти за мест...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах