Нова Година в Ню Йорк - 5 нощувки/ 7 дни

Собствен транспорт

Цената е валидна за група от минимум 10 човека.

7 дни / 5 нощувки
Цена от: 4550.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма:
 
Ден 1
29.12.2017 - Среща на летище София, Терминал 2 в 05.30 ч. сутринта. В 07.20 ч. – самолетен полет София – Париж с “Bulgaria Аir”. Пристигане в Париж в 09.20 ч. В 10.50 ч. – полет Париж – Ню Йорк с “Air France”. Пристигане на летище KENNEDY в Ню Йорк в 13.25 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Свободно време. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

Ден 2
30.12.2017 - Закуска. Обиколка на централната част на Ню Йорк – остров Манхатън. Tуристическа обиколка на Ню Йорк. Обиколката включва известното трио – Статуята на свободата, Емпайър стейт билдинг и Световният търговски център –“Ground Zero”, където сърцето на града и на нацията беше разбито на 11 септември 2001 г. Ще видите известния център на града, забележителности и интересни места: площад „Таймс” („Таймс Скуеър”), площад „Медисън” („Медисън Скуеър Гардън”), Мейсис, Емпайър стейт билдинг, Сохо, Чайнатаун, „Малката Италия”, района на Световния търговски център, „Уол стрийт”, „Финансовия квартал”, „Батъри парк” на „Южната крайморска улица”, „Йист сайд”, сградата на Обединените нации, център „Рокфелер”, „Карнеги хол”, квартала с театрите „Бродуей”. След обяд – обиколката на забележителностите извън малкия център и „Харлем”, където ще откриете един зелен оазис, заемащ 20% от остров Манхатън. Тук се намират редакциите на най-големите медийни конгломерати и места със съблазнителни наименования като „Улицата на милионерите” и „Милята на музеите”. Този тур ще Ви отведе покрай центъра „Линкълн”, където се намира оперната сцена „Метрополитън” – най-голямата в света, дом на най-старият симфоничен оркестър в САЩ и на още 10 значими компании за визуални изкуства. Допълнително ще видите архитектурните шедьоври – домове на богатите и известните, културни институции, забележителни сгради, символи на забавлението, спорта и великолепния зелен оазис, познат като „Сентръл парк”, както и един от най-известните квартали в света – „Харлем”. Ще видите „Пето авеню”, „Милята на музеите”, „Дакота”, „Линкълн център”, „Тайм Уорнър център”, „Сентръл парк”, музеят на изкуствата „Метрополитън”, музеят „Гугенхайм”, „Фрик кълекшън”, театър „Аполо”, Музеят по естествена история, Музеят на съвременното изкуство, пазарът „Харлем маркет”. Нощувка в Ню Йорк.

Ден 3
31.12.2017 - Закуска. Разглеждането на Ню Йорк продължава с обиколка на квартала „Бронкс”, четвъртият по големина район на Ню Йорк. Тук ще видите „Гранд Кънкърс” – елегантният булевард, който примамва милиони да се заселят около него, включително и Едгар Алън По в миналото. Ще продължите на запад към известия стадион „Янки”, открит в началото на 2009 г. за бейзболния сезон. Стадионът, сам по себе си е произведение на изкуството и отвън е много впечатляващ. Преди всичко, това е домът на отбора, който спечели 27 световни серийни шампионата. Турът приключва с връщане в „Харлем”. Посрещане на Новата 2018 година на „Таймс скуеър”. Нощувка в Ню Йорк.

Ден 4
01.01.2018 - ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА! Закуска. Свободно време с възможност за разходка в “Сентрал парк” и квартала „Харлем”. Вечерта, по желание – нощна обиколка на Ню Йорк. По време на нощната обиколка ще влезете в историческия „Бруклин”, за да направите снимки и да се порадвате на прекрасни гледки към бляскавата огърлица на небостъргачите на Мaнхатън. Насладете се на нощните гледки и атмосферата на „Таймс скуеър”, Чайнатаун, Емпайър стейт билдинг, Гринуич вилидж, Сохо, „Малката Италия”, Мостът на Манхатън, Буклинския мост и „Йист Сайд”. Нощувка в Ню Йорк.

Ден 5
02.01.2018 - Закуска. Екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Свободно време с възможност за разглеждане на Музея на град Ню Йорк (безплатен вход), който обхваща миналото, настоящето и бъдещето на Ню Йорк и отбелязва културното многообразие на града. Изложбите през последните сезони се фокусират върху широк спектър от теми, осветлявайки събитията и концепциите, които определят Ню Йорк: как да се подобри положението на града до 2030 година; изплуването на Ню Йорк от сянката на неговия транс-атлантически побратимен град Париж, за да заеме централно място в областта на дизайна, модата и изкуствата; католиците в Ню Йорк – някога преследвано малцинство, което променило културния, институционалния и политическия живот на цялото общество; хип хопът и влиянието му върху модата; Робърт Мозес и промяната на метрополиса в средата на 20 век; как имигрантите построили собствени достъпни жилища в началото на двайсти век; историята на млада рускиня, която открива наново амеркианската мода, и други любопитни и увлекателни аспекти на богатото и разнообразно минало и настояще на Ню Йорк. След обяд – обиколка на квартал „Бруклин” – най-населеният район на Ню Йорк. Много хора, които посещават града, никога не излизат извън Манхатън. Което означава, че те пропускат много интересни неща, които се намират наблизо. Обиколката започва от центъра на Манхатън, по Моста на Манхатън ще влезете в „Бруклин”, където ще видите великолепието на „Гранд Арми Плаза”, Бруклинската ботаническа градина, Музея на Бруклин (красива сграда с обширна колекция от египетски антики и други произведения на изкуството), заобиколен от изящни постройки, привлекателни магазини, ресторанти и различни културни институции. Ще видите още великолепно украсения „Проспект парк” със Зоологическата градина и Обществената библиотека на Бруклин. И разбира се – ще се насладите на гледката към впечатляващия Бруклински мост. Възможност за посещение (по желание) на шоу-спектакъл в едни от театрите на Бродуей. Нощувка в Ню Йорк.

Ден 6
03.01.2018 Закуска. Свободен ден. Трансфер до летището и в 19.10 ч. – самолетен полет Ню Йорк – Париж.

Ден 7
04.01.2018 - Пристигане в Париж в 08.30 ч. В 10.20 ч.– полет Париж – София. Пристигане в София в 14.05 ч.


Пакетна цена:
Възрастен в двойна стая: 4550 лв.
Единична стая - доплаща се 1448 лв.

Забележка: 
Посочените цени са валидни при група от минимум 10 човека. При по-малка група се налага доплащане.

 • Самолетни билети за международните полети София – Париж – Ню Йорк и Ню Йорк – Париж – София с “Bulgaria Air” и “Air France”;
 • Летищни такси за международните полети – 851 лв./ 435 евро (18.06.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски в хотел 3* в Ню Йорк;
 • Тристическа обиколка на Ню Йорк с местен екскурзовод (с превод на бългaрски език);
 • Екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТО и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­42 лв.    
 • Виза за САЩ – 296 лв. (към 24.03.2017 г.) - таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от американско посолство);
 • Такса за обработка и подаване на документите за американска виза – 60 лв;
 • Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв. (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 60 лв;
 • Дпълнителна застраховка  „Отказ от пътуване” - по желание;
 • Таксата за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк; входния билет за Импайър Стейт Билдинг и Метрополитън музей (плащат се на място);
 • Билети за градския транспорт в Ню Йорк;
 • Билети за постановки на „Бродуей”, концерти и оперни представления – минимум 90 щ. долара, в зависимост от местата (заявявеат се предварително).

ТО си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

*Забележки:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • В цената на визата за САЩ е включена безплатна доставка на задграничния паспорт до офиса на куриерска служба „TNT Express”. Срещу доплащане от 10 лв. задграничният паспорт може да бъде доставен на адреса, посочен от клиента. 
Условия за плащане:
 • При записване се внася авансово плащане: 2200 лв. + 356 лв.;
 • Краен срок за внасяне на цялата сума: до 30 дни преди датата на тръгване;

1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Оферта № Е170


Още екскурзии САЩ

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах