Самолетна екскурзия в Индия през септември, с включени закуски и вечери!

Самолет

София – Доха – Делхи – Джанси – Каджураху – Орча – Джанси – Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранкапурт – Удайпур – Делхи – Доха – София

11 дни / 9 нощувки
Цена от: 2897.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1 София – Доха - Делхи
Отпътуване от София в 20.30 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 01.10 ч. и продължаване същата нощ в 02.45 ч. за Делхи.

Ден 2 Делхи
Кацане в 08.50 ч. на летището в Делхи. Посрещане на летище Индира Ганди и трансфер до хотела. Ранно настаняване и закуска. След кратко време за отдих, начало на полудневен тур на Делхи. Днес, спомен от някогашната могъща столица на моголите, са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, и Джама Масджид, най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание, разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът, организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата Световна война, под който се намира и мемориалът на незнайния войн, кулата Кутуб Минар. По желание и срещу допълнително заплащане - представление - шоу „Звук и светлина”. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Делхи – Джанси – Каджурахо
Закуска. Ранен трансфер до жп гарата и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място, за Джанси. Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо. Пристигане в Каджурахо и разглеждане на храмовия комплекс, изграден между 950 и 1050 г., и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век, са се запазили само 25, и те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници... Разглеждане на основните храмове. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание, посещение на шоу „Звук и светлина”. Нощувка.

Ден 4 Каджурахо - Орча
Закуска. Отпътуване за Орча и разглеждане на красивото средновековно селище, което е съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците построени от тях могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Програмата предвижда разглеждане на дворцовия комплекс с дворците Раджа Махал и Джахангир Махал, както и кенотафите на владетелите от династията Бундела, живописно разположени на брега на реката. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Орча – Джанси – Агра
Закуска. Трансфер до гарата в Джанси и отпътуване с влак за Агра. Пристигане в Агра и посещение на Червения Форт и на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане, посещение на Мохабат Тадж шоу. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Агра -Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Отпътуване към Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г., заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря.

Ден 7 Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон, или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Джайпур – Джодпур
Закуска. Отпътуване за Джодпур, известен още като Синият град, заради характерния син цвят на сградите. Джодпур е създаден през втората половина на XV в. от махараджа Рао Джода, чието име носи. Скоро след създаването си, градът е провъзгласен за столица на кралство Марвар. Тази промяна в статута на града, както и неговото благoприятно местоположение, допринасят за бързото му разрастване и превръщането му във важен търговски център. Обиколката на града предвижда разглеждане на стария, укрепен град, и посещение на един от най- големите и могъщи фортове в Индия – Мехрангарх. Посещение на Умаид Бхаван – грандиозната резиденция на махараджите, мавзолея на Джасвант Синг и часовниковата кула Ганта Гар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Джодпур – Ранакпур – Удайпур
Закуска. Отпътуване за Удайпур с попътна спирка в Ранакпур. Малко селище, разположено на западните склонове на планината Аравали, където се намира един от най- известните и почитани джайнистки храмове, посветен на първия тиртанкар на джайнизма – Адинат. След посещение на прочутия храм, който привлича туристи с изящната си декорация, групата се отправя към Удайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 Удайпур – Делхи
Закуска. Начало на полудневена обиколка на столицата на могъщото кралство Мевар, която е живописно разположена на бреговоете на поредица изкуствени езера. Акцентът ще падне върху градския дворец, зашеметяваща комбинация от големи и по- малки павилиони, разположени около вътрешни дворове и градини, изградени в период от около четири века от представителите на няколко управляващи династии. Дворецът пленява посетителите с пищната си и цветна декорация. Великолепни гравюри, изящни фрески, сложни дърворезби, цветни витражи, елегантни арки и пъстри мозайки са пример за различните културни влияния, под които се формира строителната традиция на Индийския субконтитент. Посещение нa градините Сахелион ки Бари или градината на девиците, построена от рана Санграм Синг. В края на деня, трансфер до летището и полет за Делхи. Посрещане на летището в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 11 Делхи – София
Трансфер до летището. Полет за Доха в 10.05 ч. Кацане в Доха в 11.20 ч. Излитане за София в 14.30 ч. Кацане в София в 19.30 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет за международния полет София – Доха – Делхи – Доха – София на Qatar Airways
 • летищни такси за полета София – Доха - Делхи и обратно /94 ЕUR към 20.12.2016 г./
 • билет с летищни такси за вътрешен полет Удайпур - Делхи
 • билети за влак 1-ва класа с климатик и запазено място Делхи – Джанси и Джанси – Агра
 • трансфери летище – хотел – летище
 • 9 нощувки в хотели 4****, 9 закуски и 9 вечери, от които 2 – в Делхи, 1 – в Каджурахо, 1 – в Орча, 1 – в Агра, 2 – в Джайпур, 1 – в Джодпур, 1 – в Удайпур
 • туристическа обиколка на градовете Делхи, Каджурахо, Орча, Агра, Фатехпур Сикри, Джайпур, Джодпур, Ранакпур, Удайпур с местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата
 • разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур
 • разходка с лодка по водите на езерото Пичола в Удайпур
 • входни такси на туристическите обекти предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден
 • входна такса за Тадж Махал
 • наземен транспорт с туристически климатизиран автобус
 • водач от агенцията по време на цялото пътуване.
Цената не включва:
 • виза за Индия – 105 лв.
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR
 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите
 • такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-200 INR
 • вечерно шоу „Звук и светлина” в Делхи – 28 EUR при мин. 10 туристи
 • вечерно шоу „Звук и светлина” в Каджурахо – 20 EUR при мин. 10 туристи, Мохабат Тадж шоу в Агра – 45 EUR при мин. 10 туристи
 • входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR
1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 
Оферта № Е126


Още екскурзии Индия

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах