Самолетна екскурзия до Скандинавия (с Берген и Гайрангер фиорд), 11 нощувки, 01.08.2017

Самолет

(Копенхаген – Малмьо – Стокхолм – Осло – Берген)

12 дни / 11 нощувки
Цена от: 3710.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1 - Копенхаген
01.08.2017 - Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Берлин в 19.05 ч. с “Air Berlin”. Пристигане в Берлин в 20.20 ч. В 21.35 ч. – полет Берлин – Копенхаген. Пристигане в Копенхаген в 22.35 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Копенхаген.

Ден 2 - Копенхаген
02.08.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; фонтана “Гефион”, посветен на майка Дания; фигурата на Малката Русалка – символ на града; площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.

Ден 3 - Малмьо
03.08.2017 - Закуска. Тръгване за гр.Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, Катедралата “Св. Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър”от 13 в. в готически стил. Около половин час - свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.

Ден 4 - Малмьо
04.08.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; Музея "Ваза"; Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.

Ден 5 - Стокхолм
05.08.2017 - Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в гр. Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 6 - Осло
06.08.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите”, Музея “Фрам” на Амундсен и Музея “Кон Тики” на Тур Хайердал. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на Катедралата и на най-представителните сгради отвън - Крепостта Акерхус, Парламента, Кметството, Кралския дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 7 - Берген
07.08.2017 - Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква наречена „Щаб” и построена от дърво в типичен скандинавски стил. Пътуването ни продължава с ферибот от Лердал до Зогндал по най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Стрин или Гайрангер (разстоянието от Зондал до Гайрангер е около 100 км).

Ден 8 - Берген
08.08.2017 - Закуска. До 11.00 ч. – разглеждане на Гайрангер с възможност да разгледате „Норвежкия фиорд център”, чиято впечатляваща експозиция ще Ви разкаже за фиордите и планините в Норвегия и ще Ви даде уникален поглед към една епоха и начин на живот, които вече не съществуват. Пътуване до Валдал (около 30 км.) и по възможност – разглеждане на Валдал. От 14.45 часа Ви предлагаме уникален круиз по 3 фиорда: Норддалс фиорд, Сънилис фиорд и Гайрангер фиорд. През 2005 г. Гайрангер фиорд е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Круизът по Гайрангер е един от най-красивите фериботни круизи в Норвегия. По време на круиза, минавайки през фиорди и планински местности, ще бъдете запленени от заобикалящите гледки, от множеството ферми по планинските склонове, някои от които сякаш търсят закрила от природните стихии под някоя канара. Пристигане в Гайрангер в 17.15 часа и пътуване до Зондал. Нощувка в Зондал или близо до Зондал.

Ден 9 - Нероуфиорд
09.08.2017 - Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най-красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческия център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.

Ден 10 - Хардангер фиорд
10.08.2017 - Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр.Бруравик, с ферибот прекосяваме фиорда до гр.Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м, ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda”. Нощувка в Гол.

Ден 11 - Норвегия
11.08.2017 - След закуска - отпътуване към гр.Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Нощувка в Осло.

Ден 12
12.08.2017 - Закуска. Трансфер до летището. В 08.55 ч. - самолетен полет Осло – София с „Wizz air”. Пристигане на летище в София в 13.05 ч.

Пакетна цена:

Дата на провеждане: Възрастен в двойна стая: Единична стая:
01.08-12.08 3710 лв. 4395 лв.
Пакетната цена включва:
 • Самолетни билети  София – Берлин – Копенхаген с “Air Berlin”  и  Осло  – София с „Wizz air”;
 • Трансфери  летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • Билети за фериботите, посочени в програмата;
 • Автобусен транспорт в Скандинавия с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от TA;
 • Голям чекиран багаж (до 23 кг) за полета с „Wizz air” (на връщане).
Пакетната цена НЕ включва:
 • Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро – 18 лв. (за лица до 65 год.), за лица над 65 год. 36 лв;
 • Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • Входовете за музеите и таксите за корабчетата – те се заплащат допълнително. Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони и 320 норвежки крони – равностойността на 120 евро;
 • Разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони - около 10 евро (2-ри ден);
 • Посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 2-ри ден;
 • Разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се предварително в България;

Допълнителна информация:

 • При туристическите обиколки в Скандинавия се пътува с автобус “Неоплан”, оборудван с климатик, тоалетна, барче и  видео. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа.
 • Цената 3 710 лв. е валидна в случай, че е набрана група за екскурзия до Скандинавия с автобус и не се наема местен превоз.
 • При група от 14 човека (общо за самолетна и автобусна екскурзия) се пътува с малък, 17-местен автобус “МЕРЦЕДЕС-СПРИНТЕР”, оборудван с климатик, барче, видео И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 50 лв.
 • ​ТА си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

Условия за плащане:
При записване се внася депозит от 1000 лв.

Информация за хотелите (или подобни):
Копенхаген – Hotel Absalon 3*, www.absalon-hotel.dk
Стокхолм – Hotel Oden 3*, www.hoteloden.se
Oсло (на отиване) – Hotel Radisson Blu Park Hotel 4*, www.radissonblu.com
Гайрангер – Hotel Videseter 3*, www.videseter.com
Зондал – Quality Hotel Sogndal 3*, www.qualityhotelsogndal.no
Берген – Hotel Haukeland 3*, www.medirest.no
Гол –  Hotel Kamben Hoyfjellshotell AS 3*, http://www.kamben.no/home/
Осло (на връщане) – Hotel Thon Munch 3*, http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 

Оферта № Е155


Още екскурзии Швеция

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах