Сафари в Кения през септември

Самолет

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 4759.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1: 22.09.2017 (петък) – София – Найроби
07:20 ч. полет София - Париж. 09:20 ч.пристигане в Париж. 11:10 ч. полет Париж – Найроби. 20:15 ч. пристигане на международното летище „Джомо Кенията” в столицата Найроби. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела в Найроби. Настаняване в хотел La Maison Royale Westlands**** или подобен. Нощувка.

Ден 2: 23.09.2017 (събота) – Найроби – Национален парк „Езеро Накуру”
Закуска. Отпътуване за национален парк „Езеро Накуру” (Найроби – Национален парк „Езеро Накуру“ – 160 км), разположен в Голямата рифтова долина. След пристигане директно отправяне за сафари в парка. Езерото Накуру е едно от алкалните езера, разпръснати из Голямата разломна долина, и едно от най-старите и дълбоки езера в света. Прекрасно убежище за много различни видове птици, като бреговете му в определен период от годината са дом на над един милион розови фламинга. Резерватът е лесно достъпен заради близостта си с четвъртия по големина град в страната – Накуру, който е и главен град на провинцията. В късните 80-те години паркът става и първото естествено местообитание на носорози в Кения и сега е дом на белия и черния носорог. Лъвове, леопарди, хипопотами, жирафи, водни антилопи са също част от този уникален парк. Настаняване в един от 3-та комплекса: Flamingo Hill Camp, Pelican Lodge, Jacaranda Lake Elementaita Lodge. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3: 24.09.2017 (неделя) – Езерото Накуру – резерват „Масай Мара”
Закуска. Отпътуване за резервата „Масай Мара” (около 250 км). Пристигане и настаняване в един от трите комплекса, разположени в резервата: Mara Sopa Lodge, Mara Leisure или Sentrim Mara Camp. Обяд. Следобед - сафари в резервата за наблюдение на дивите животни. Най-голямата атракция в резервата „Масай Мара” са самите животни в естествената им среда; да чуеш рева на лъвовете, да наблюдаваш гепарда, преследващ плячката си, или величествените стада слонове, преминаващи наблизо, са гледки които заслужават да бъдат видени. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4: 25.09.2017 (понеделник) – цял ден в резерват „Масай Мара”
Закуска. Целодневно сафари в резервата за наблюдение на дивите животни и запознаване с природните чудеса на това място. Тук може да се види съвместното съжителство на хипопотами и крокодили в едни и същи води. В рамките на резервата влизат и големи площи, покрити с акациеви гори (по бреговете на реките Мара и Талек), както и открита савана. Това са също така земите на номадското племе „Масаи” – животновъди, живеещи в Кения и Танзания, на които е позволено да отглеждат животните си по тези земи. Те са около 880 хил. души, живеят настрана от цивилизацията и спазват вековни традиции и обичаи. Програмата включва 2 сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. По желание – рано сутринта - сафари с балон при изгрев слънце над резервата. Цената е за човек - 897 лв. Програмата се заявява от България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: 26.09.2017 (вторник) – резерват „Масай Мара” – национален парк „Амбосели”
Закуска рано сутринта. Отпътуване за национален парк „Амбосели”, един от най-популярните паркове на Кения (около 470 км). Пристигане и настаняване в един от посочените комплекси - Amboseli Sopa lodge или Sentrim Amboseli. Обяд. Национален парк „Амбосели” е разположен в полите на най-високата планина на Африка – Килиманджаро (5895 м) и в близост до границата с Танзания. Вечно покрития със сняг връх на Килиманджаро доминира пейзажа на „Амбосели”. Жираф, зебра, слон, африкански бивол, антилопа гну - това са само малка част от представителите на животинския свят, живеещи по тези места. Следобед – сафари в парк „Амбосели“. По желание - посещение на традиционно масайско селище. Цената е 46 лв. на човек. Програмата се заявява от България, а не на място. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: 27.09.2017 (сряда) – цял ден в национален парк „Амбосели”Закуска. Целодневно сафари в парка, който покрива площ от 388,5 км2, и в който живеят голямо разнообразие от бозайници (над 50 представители на по-едрите видове) и птици (над 400 вида). В миналия век тези земи са били мястото, където световно известни писатели като Ърнест Хемингуей и Робърт Руарк са развивали техните истории за лов на едър дивеч в дивите савани на Африка. Блата и бързи реки, захранвани от подземни води от топящите се снегове на Килиманджаро, образуват постоянни водни оазиси за дивите животни по време на суша. Програмата включва 2 сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. Завръщане в комплекса. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7: 28.09.2017 (четвъртък) - национален парк „Амбосели” – Найроби - София
Закуска. Сутрешно сафари. Обяд. Отпътуване за Найроби (215 км). Трансфер до летището в Найроби. 23:59 ч.отпътуване за Париж.

Ден 8: 29.09.2017 (петък)
07:35 ч. кацане в Париж. 10:20 ч. отпътуване за София. 14:05 ч. пристигане в София.
 
Хотели 4*
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
22.09.2017 4759.00 5899.00
Продължителност на туристическата програма: 8 дни
 
Допълнителни услуги  Възрастова група / цени  
Входна виза за Кения  95 BGN
Посещение на традиционно масайско селище 46 BGN
Сафари с балон 897 BGN
Цената включва:
 • Самолетен билет София - Найроби – София;
 • Летищни такси;
 • 6 нощувки със закуска в Кения (1 нощувка в Найроби в хотел четири звезди и 5 нощувки в лоджи категория стандарт);
 • 6 обяда и 5 вечери;
 • 7 сафарита в три природни резервата;
 • Трансфери от/до летището в Найроби;
 • Транспорт със специализирани сафари ванове 4х4 по време на целия маршрут;
 • Описаната програма и входните такси на всички паркове и резервати, които се посещават;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език;
 • Питейна вода по време на сафаритата.
Цената не включва:
 • Входна виза за Кения (95 лв) - изважда се предварително по електронен път;
 • По желание посещение на традиционно масайско селище (46 лв);
 • По желание сафари с балон (897 лв);
 • Бакшиши;
 • Напитки по време на хранене;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд и вечеря в дните, когато те не са упоменати в програмата;
 • Таксата за ваксината против жълта треска;
 • Медицинска застраховка - 2 лв на човек на ден;
Пояснения:
 • Гарантирано пътуване;
 • Екскурзията  включва 6 нощувки със закуски (1 нощувка в Найроби, 1 нощувка в околностите на Национален парк „Езеро Накуру”, 2 нощувки в резерват „Масай Мара” и 2 нощувки в околностите на национален парк „Амбосели”, 6 обяда и 5 вечери, 7 сафарита в 3 природни резервата, трансфери в Кения и екскурзоводско обслужване на английски език по време на програмата. Лети се с „Ер Франс“ (възможно е да се промени авиокомпанията и полетът да бъде с „Луфтханза” или KLM – потвърждението на полетите ще получите при резервацията и авиокомпанията, с която ще летите, ще е записана в потребителския Ви договор).

Хотели по програмата:
 • Найроби: Хотел „La Maison Royale Westlands“**** или подобен;
Настаняването в резерватите е в сафари лоджи, които нямат стандартните категории със звезди. Категориите на лоджите са: бюджет, стандарт и делукс. В този случай всички лоджи са категория стандарт, тоест можем да кажем, че отговарят на четиризвездно настаняване.

Национален парк „Езеро Накуру” или  околности:  Национален парк „Амбосели“:  Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът запазва правото да промени цената.
Важно: Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска преди заминаване. Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване.


1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)
2. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е55


Още екскурзии Кения

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах