"Старчовден" в Карлово - Древен празник на плодородието

Автобус

София - Сопот - Карлово - София

1 ден
Цена от: 29.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

  • ПРОГРАМА
Еднодневна екскурзия 
Дата: 13 март 2021
Организиран транспорт


Програма:

Отпътуване в 7.00 ч. от гр. София за гр.Карлово от пл. Ал. Невски. Кратка почивка в  гр. Сопот, чието името произлиза от пра - славянската дума „сопотъ“ – шумящ поток, извор. Свободно време за посещение на Къща- музей "Иван Вазов", "Радиното училище’", Църквата "Св.Св. Петър и Павел", Етнографски и занаятчийски център "Сопотски еснафъ", който е разположен в две възрожденски къщи - "Бъдината къща" и къща "Загубански" в центъра на Сопот. Там наследниците на старите майстори ще ви демонстрират и предават част от своя опит.  Продължаване за Карлово. Свободно време за самостоятелно наблюдение или участие в кукерския фестивал.
 
На този ден по стар обичай местните жители от подбалканското градче и региона отбелязват с кукерски игри Старчовден. Кукерите, традиционно облечени в страховити костюми и пристъпвайки бавно в тежките ритми на танца си, тук се наричат „старци“, а празникът им – Старчовден. Този древен кукерски обичай се свързва с езическото вярване за омилостивяване и прогонване на злите духове за здраве и берекет.
 
Възможност за посещение на Национален музей "Васил Левски"  и разглеждане на църквите "Свети Николай"  и "Успение Богородично". В 17:00 ч. отпътуване за София. Пристигане вечерта.
 
Цена на човек: 29 лева

Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Екскурзоводско обслужване от професионален екскурзовод по време на цялото пътуване.
 
Цената не включва:
  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за музеи и забележителности.
 
Условия на офертата:
  • Местата в автобуса са ограничени до 65 % заетост
  • Офертата е валидна при група мин 30 пътуващи
  • Срок за анулиране на пътуването поради не набран мин брой пътуващи –  10.03.21

Програмата е собственост на ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД и за изготвянето й  е ползвана информация от:
https://bg.wikipedia.org/wiki/
http://bestbgtrips.com/bg

По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003037/ 07.01.2022 г. “ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет.
Посочените цени са валидни само за посочения празничен период и отменят всички останали оферти на хотела.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че може да има случаи на публикувани две и повече рекламни оферти за даден хотел, чиято политика е стимулиране на продажбите за определени периоди. Такава рекламна оферта задължително указва периода на валидност и не може да се тълкува, че е подвеждаща информация спрямо публикувана оферта за редовните цени през цялата година.
Оферта № Е384


Още екскурзии България

Новини

16
Април
2021
Гърция отменя карантината за пътници от 32 страни, включително и за българи
Гърция вдига карантинните правила за пътници от 32 държави, но туристите трябва да бъдат ваксинирани или да имат отрицателен тест за COVID-19, съобщава БГНЕС, цитирайки „Гардиън“. От следващата седмица гражданите на Европейския...
15
Април
2021
Гърция актуализира здравните си протоколи за Лято ‘2021, ще има промяна при изхранването на туристите
Гърция е готова с актуализирането на здравните протоколи, които туристическите обекти трябва да спазват при обслужването на туристи, за да се ограничи разпространението на коронавируса (Covid-19). Очаква се те да бъдат обявени в рамките на тази се...
14
Април
2021
Израел отваря за ваксинирани туристи
Израел ще позволи на ваксинирани групи чуждестранни туристи да влизат в страната от 23 май, се казва в съвместно изявление на министерствата на здравеопазването и туризма. „Министърът на туризма Орит Фаркаш Хакоен и министърът на здравеоп...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах