Танзания и Занзибар - докосване до дивата природа и красивите бели плажове на Индийския океан!

Самолет

София – Килиманджаро – Карату – Национален парк Серенгети - Нгоронгоро кратер – Карату – Аруша – остров Занзибар - София

10 дни / 8 нощувки
Цена от: 5265.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
15.07.2021 5265 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
18.08.2021 5265 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
16.09.2021 5265 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
21.10.2021 5265 лв. РЕЗЕРВИРАЙ

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

10 дни/ 8 нощувки 
Дати от 12.01.21 до 21.10.21


Програма
Ден 1: София - Килиманджаро
Полет за Килиманджаро с избрана от клиентите авиокомпания от аерогара София.

Ден 2: Килиманджаро – Карату (трансфер около 2.5 часа)
Кацане на летище Килиманджаро, Танзания. Посрещане на летището и трансфер до района на Карату. Ако времето позволява, ще има време за отдих на някой от местните пазари, където може да се закупят сувенири. Обяд. Следва настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка. Карату е малко, пъстроцветно градче, което се е превърнало в популярна спирка при посещението на световно известните природни паркове намиращи се в района. Освен сафарита в близките резервати, селището предлага на посетителите си най-разнообразни занимания като посещение на колоритния местен пазар, дегустация на бира в местна бирария, трекинг по склоновете на Нгоронгоро в търсене на водопади и пещери, както и посещение на автентично селище на местните Масаи.

Ден 3: Керату – Серенгети
Закуска. Отпътуване в посока Серенгети. Пътят ни минава през възвишения на парка Нгоронгоро и достига до входа на Серенгети. Следва ден посветен за разглеждане на един от най-големите и известни природни резервати в света (с включен сух пакет за обяд). В началото на сухия сезон, паркът Серенгети е едно от най - подходящите за сафари и наблюдение на диви животни места. Милиони Антилопи гну и стотици хиляди зебри мигрират в търсене на вода и се събират около големите реки в района, където се превръщат в плячка на различни хищници. Едва ли има по - подходящо място, на което човек да се докосне до вечния кръговрат на дивата природа. Настаняване в Mbugani Camp. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Серенгети
Закуска. Целодневно сафари (с включен сух пакет за обяд) в парка Серенгети. Още един приказен ден, в който да се насладите на безкрайните равнини на долината Серонера, изпъстрени със скалисти възвишения и оскъдно залесени райони. Саваните на Серенгети са декор и на един от най-запомнящите се спектакли в природата – миграцията на стотици хиляди зебри и антилопи гну, които два пъти в годината прекосяват р. Мара - естествената граница между Кения и Танзания в търсене на прехрана. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Серенгети – Нгоронгорo кратер - Карату
Закуска. Отпътуване към кратера Нгоронгоро. След спускането в кратера, начало на сафари с включен обяд/пикник в кратера Нгоронгоро. Разположен в най-голямата, незалята калдера на угаснал вулкан в света, резерватът е едно от най-добрите места за наблюдение на богатия животински свят на Африка. Пътят отвежда до ръба на кратера на височина от над 2200 м, откъдето се разкриват незабравими гледки към обширната долина, сгушена в кратера на угасналия преди около 250 хил. години вулкан. След кратка пауза, в която величествената гледка ще се запечата трайно в съзнанието и фотоапаратите на всички пътуващи, ще се спуснем надолу към долината, където пред очите ни ще се разиграят сцени, които сме свикнали да виждаме само в документални филми. Над 25 000 индивида от различни животински видове могат да се срещнат в долината като най - интересни сред тях са изключително редките черни носорози, хипопотами, различни видове антилопи, африкански биволи, петнисти хиени и почти затворената популация от лъвове, които живеят в района на кратера. Важна част от живота в района на Нгоронгоро са и масайските племена, чиито представители водят начин на живот, застинал във времето.Настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Керату – Аруша
Закуска. Отпътуване към летището на Аруша. Посрещане на летището и трансфер (около час) и настаняване Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, Matemwe 4**** /https://zanzibarpearl.com/. Обяд. Матемве е живописно крайбрежие, разположено между зеленината на тропическите гори и топлите лазурни води на Индийския океан. Плажът на Матемве е последният пясъчен плаж на източното крайбрежие на острова, преди брегът да премине в стръмни скални формирования. Тук островът е слабо населен и застроен и избралите тази част на Занзибар могат да се насладят на абсолютен отдих и пълно откъсване от напрегнатото ежедневие. Намиращият се наблизо Атол Мнемба предлага невероятни изживявания за любителите на гмуркането. Свободно време и първи впечатления. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: остров Занзибар
Закуска. Занзибар е най-популярното място за плажуване, гмуркане и други водни спортове на територията на Танзания. Островът пленява посетителите си с красивите си бели плажове и с гостоприемството на своите жители. Свободно време за плаж и време, през което ще можете да се насладите на тюркоазените води на Индийския океан. По желание и срещу допълнително заплащане шнорхелинг в района на рифовете. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: остров Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане възможност за полудневна екскурзия до Стоун Таун (UNESCO). Начало на обиколка на града, наречен „Каменното сърце на Занзибар“, който със своята синкретична архитектура, повлияна от арабски, африкански и европейски стилове е една от най-интересните забележителности на острова. Турът включва: султанския дворец, Къщата на чудесата, католическата и протестантската Катедрала, стария форд и др. Спирка за снимка на родната къща на Фреди Меркюри, която се намира в центъра на града. Тя всъщност не се откроява по никакъв начин, така че можете да я разпознаете само по табелата на входа и постерите със снимките на Фреди. Въпреки че Занзибар не може да се похвали с голям брой известни личности, които са родени тук, то къщата на Фреди е много по-интересна за туристите, отколкото за местните жители. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: остров Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане възможност за полудневна екскурзия до Острова на затворниците и на костенурките. Занзибар освен със зашеметяващите си плажове, е известен и с гигантските костенурки. Ще имате възможност да се насладите на приятна разходка с лодка до там. Срещата ви с костенурките ще бъде незабравима. Ще видите в резервата малки видове до 170 годишни баби, ще имате възможност да ги нахраните със зеле, да се снимате, без да ги пипате разбира се. Ще видите и лечебницата, използвана за затворниците, превърната в днешни дни в ресторант. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 10: остров Занзибар - София
Закуска. Трансфер за летище Занзибар за обратен полет за България.

Цената включва:

 • самолетен билет Аруша – Занзибар с включени летищни такси и чекиран багаж до 15 кг;
 • 8 нощувки, от които 2 – в Marera View Lodge 4**** в Карату, 2 – в Mbugani Camp в Серенгети, 4 – в Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, Matemwe 4**** в стаи Pearl Suite;
 • 8 закуски, 8 обяда, 8 вечери;
 • всички трансфери по програмата;
 • транспорт с джипове Land Cruiser или Land Rover по време на сафаритата;
 • включени входни такси за парковете Серенгети и Нгоронгоро;
 • 1 бр. бутилка вода, бира или безалкохолно на ден по време на трансферите с джип и по време на сафаритата;
 • местни професионални водачи на английски език;
 • застраховка AMREF Flying Doctors.

Цената не включва:

 • бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи;
 • напитки по време на храненията;
 • допълнителните мероприятия на остров Занзибар /цената ще бъде предоставена допълнително според броя на желаещите;
 • PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Намаление за: 
 • при група от 3 пътуващи – 480 лв. на турист
 • при група от 4-7 пътуващи – 705 лв. на турист
 • дете до 12 год. с 2-ма възрастни в стая – 1005 лв.
 • младеж до 16 години – 255 лв.
Доплащане за:
 • единична стая – 785 лв.
 • медицинска застраховка
 • международен полет
Предвидени хотели:
 • Marera View Lodge или подобен в Карату
 • Mbugani Camp или подобен в Серенгети.
Допълнителна информация: 
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
 • Необходими документи за виза за Танзания: международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD.
 • Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.
Начин на плащане:
 • депозит – 50% от пакетната цена
 • доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003037/ 07.01.2022 г. “ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет. 
Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.
Оферта № Е388


Още екскурзии Танзания

Новини

18
Юни
2021
Информационен бюлетин: Дестинация България „Безопасно лято 2021“
I. Влизане в страната 1. Как пътниците могат да влизат в страната? От 05 юни 2021 г. до 31 юли 2021 г. на основание Заповед № РД-01-416/04.06.2021 г., на министъра на здравеопазването с цел туризъм на територията на Република България се допус...
17
Юни
2021
Град Белене е остров на католицизма в Северна България
Крайдунавският град Белене наброява не повече от 8 хиляди жители. Преобладаващата част от тях са действащи католици, които от векове пазят непокътнати своята вяра и ценности. Това е най-голямата католическа общност в Северна България. Още с влизан...
16
Юни
2021
Черноморец представя „Паметници на хилядолетната история“
 В началото на туристическия сезон – лято 2021 г. Музейна експозиция „Св. Никола” гр. Черноморец представя съвместната изложба на  Национален исторически музей и „Музеен център” Созопол, включваща  уник...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах