Япония - Магията на цъфналите вишни!

Самолет

Токио - Никко - Фуджи - Хаконе - Киото Осака - Нара - о.Мияджима - Йокохама - Токио

11 дни / 8 нощувки
Цена от: 6208.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Продължителност: 11 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване: 10.04.2019 г.


Програма:

1 ден
Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч. и отпътуване за Доха с Qatar Air в 22:30 ч. Кацане на летището в Доха 

2 ден - Токио
Кацане на летището в Доха в 03:20 ч. Полет за Токио с Qatar Air в 06:45 ч. Кацане на летище Нарита в 22:40 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка. 

3 ден - Токио - целодневна програма с включен обяд
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд . Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Разглеждане площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения синтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка. 

4 ден - национален парк Никко с включен обяд 
Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод и включен обяд. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националният парк е богат на природни забележителности през цялата година. През есентта в парка ще се полюбувате на момиджи – хълмове осеяни с червени кленове, през есентта тук сакурата е необичайно красива. Паркът е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-големият дървен храм. Свещеният мост Синке, принадлежащ на древния храм Футура, ще ви посрещне още на входа и . Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в хотела. Нощувка. 

5 ден - по желание - еднодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с включен обяд. 
Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или по желание и срещу допълнително заплащане от 190 щ.д.- еднодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с екскурзовод и включен обяд. 
Камакура е старата столица на Япония и град спътник на Токио. Разглеждане на храма Хасе Канон и храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура и много живописен по всяко време на годината; . Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин - будистки храм на сектата Джодо. Известен е с голямата си будистка статуя, която е изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама - първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай - пристанището на бъдещето, където ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей - национален паметник на Япония. Връщане в хотела. Нощувка. 

6 ден - национален парк Фуджи с включен обяд, пътуване с влака стрела до Осака 
Закуска. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод и включен обяд. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към планнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония (изкачването се осъществява с автобус). Планината е обградена от 5 живописни езера, затова този район още се нарича и Фуджигоко (Петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико на 1000 м над морско равнище до парка Аракура с пагодата. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години се посещава от императора и неговото семейство. След завършване на екскурзията - трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка. 

7 ден - Киото с включен обяд 
Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод и включен обяд. По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец, храма Рьоанджи - „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното и замъка Нидзе с великолепната му японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка. 

8 ден - Нара - Осака с включен обяд 
Закуска.Пълен туристически ден Нара – Осака с екскурзовод и включен обяд. Екскурзията ще започне със обиколен тур в Осака с автобус - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкa Осака, построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като градът е основан през 8-ми век. Паркът на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка. 

9 ден - остров Мияджима с включен обяд 
Закуска Пълен туристически ден Осака - остров Мияджима - Осака с екскурзовод и включен обяд. 
7:30 тръгване от хотела до влака, който директно ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима, известен като Острова на Храма. До острова ще стигнем с корабче, с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и светиня за Япония. Островът се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка. 

10 ден 
Закуска. Сутринта - свободно време или по желание - качване на Umeda Sky Building за най-красивата панорама на града - състои се от два 40-етажни небостъргача, свързани по между си с ескалатор на върха. В 15:00 ч - тръгване от хотела към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. В 19:00 ч - пристигане на гарата в Токио и трансфер до летище Нарита. В 22:20 ч - полет на Qatar Air за Доха. 

11 ден 
Кацане на летището в Доха в 04:10 ч. В 07:05 ч полет от Доха с Qatar Air за България. В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2. 

Пакетна цена

 
Дата Цени при записване след 31.01.19
Възрастен в двойна стая Единична стая
10.04-21.04.2019 6208 лв. 7210 лв.
Цената включва:
 • Самолетни билети по направлението: София - Доха- Токио - Доха - София с полет на Qatar Air;
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 15.01.2018г. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването;
 • Билети за влака стрела: Фуджи - Осака и Киото - Токио;
 • Всички трансфери летище - хотел - летище;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* APA Hotel Itabashi Ekimae или подобен в Токио;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center или подобен в Осака;
 • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.;
 • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи - Хаконе с включен обяд;
 • Пълен Туристически ден в старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд;
 • Екскурзия до Хирошима остров Мияджима с корабче с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Осака с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени всички входни такси;
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония с превод на български език от водача на групата;
 • Водач на групата от България;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
Цената НЕ включва: 
 • Разходи от личен характер;
 • Трансфер на 1 брой голям куфар Токио - Осака - 20$ - Заплаща се директно на място.
 • Екскурзията Камакура - Йокохама с екскурзовод на руски и включен обяд - 190 долара в 5-ти ден
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • Цената е валидна при минимум 20 туристи.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, ТО може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване
ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ: 
 • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева
УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ: 
 • Депозит - 1500 лв. при записване
 • Второ плащане - 2500 лв. до 10.01.2019
 • Пълно плащане - до 01.03.2019
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
 • Лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • ТО си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • ТО предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офиса ни.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка № 7500170000717 “Групама Застраховане“ ЕАД със срок от 08.01.2018 г. до 07.01.2019 г.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е306


Още екскурзии Япония

Новини

16
Юли
2019
Специално за феновете на ФК Барселона!!!
Специално за фенове на ФК Барселона !!!!! Предлагаме билети за всички футболни срещи, като местата са гарантирани и са заедно еднo до другo. Излезе списъка с домакинските срещи на ФК Барселона за сезон 2019 -2020. Представяме Ви линк със с...
22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах