Япония - Магията на цъфналите вишни!

Самолет

Токио - Никко - Фуджи - Хаконе - Киото Осака - Нара - о.Мияджима - Йокохама - Токио

11 дни / 8 нощувки
Цена от: 6208.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай

 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Продължителност: 11 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване: 10.04.2019 г.


Програма:

1 ден
Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч. и отпътуване за Доха с Qatar Air в 22:30 ч. Кацане на летището в Доха 

2 ден - Токио
Кацане на летището в Доха в 03:20 ч. Полет за Токио с Qatar Air в 06:45 ч. Кацане на летище Нарита в 22:40 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка. 

3 ден - Токио - целодневна програма с включен обяд
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд . Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Разглеждане площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения синтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка. 

4 ден - национален парк Никко с включен обяд 
Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод и включен обяд. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националният парк е богат на природни забележителности през цялата година. През есентта в парка ще се полюбувате на момиджи – хълмове осеяни с червени кленове, през есентта тук сакурата е необичайно красива. Паркът е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-големият дървен храм. Свещеният мост Синке, принадлежащ на древния храм Футура, ще ви посрещне още на входа и . Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в хотела. Нощувка. 

5 ден - по желание - еднодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с включен обяд. 
Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или по желание и срещу допълнително заплащане от 190 щ.д.- еднодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с екскурзовод и включен обяд. 
Камакура е старата столица на Япония и град спътник на Токио. Разглеждане на храма Хасе Канон и храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура и много живописен по всяко време на годината; . Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин - будистки храм на сектата Джодо. Известен е с голямата си будистка статуя, която е изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама - първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай - пристанището на бъдещето, където ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей - национален паметник на Япония. Връщане в хотела. Нощувка. 

6 ден - национален парк Фуджи с включен обяд, пътуване с влака стрела до Осака 
Закуска. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод и включен обяд. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към планнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония (изкачването се осъществява с автобус). Планината е обградена от 5 живописни езера, затова този район още се нарича и Фуджигоко (Петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико на 1000 м над морско равнище до парка Аракура с пагодата. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години се посещава от императора и неговото семейство. След завършване на екскурзията - трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка. 

7 ден - Киото с включен обяд 
Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод и включен обяд. По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец, храма Рьоанджи - „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното и замъка Нидзе с великолепната му японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка. 

8 ден - Нара - Осака с включен обяд 
Закуска.Пълен туристически ден Нара – Осака с екскурзовод и включен обяд. Екскурзията ще започне със обиколен тур в Осака с автобус - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкa Осака, построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като градът е основан през 8-ми век. Паркът на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка. 

9 ден - остров Мияджима с включен обяд 
Закуска Пълен туристически ден Осака - остров Мияджима - Осака с екскурзовод и включен обяд. 
7:30 тръгване от хотела до влака, който директно ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима, известен като Острова на Храма. До острова ще стигнем с корабче, с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и светиня за Япония. Островът се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка. 

10 ден 
Закуска. Сутринта - свободно време или по желание - качване на Umeda Sky Building за най-красивата панорама на града - състои се от два 40-етажни небостъргача, свързани по между си с ескалатор на върха. В 15:00 ч - тръгване от хотела към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. В 19:00 ч - пристигане на гарата в Токио и трансфер до летище Нарита. В 22:20 ч - полет на Qatar Air за Доха. 

11 ден 
Кацане на летището в Доха в 04:10 ч. В 07:05 ч полет от Доха с Qatar Air за България. В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2. 

Пакетна цена

 
Дата Цени при записване след 31.01.19
Възрастен в двойна стая Единична стая
10.04-21.04.2019 6208 лв. 7210 лв.
Цената включва:
 • Самолетни билети по направлението: София - Доха- Токио - Доха - София с полет на Qatar Air;
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 15.01.2018г. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването;
 • Билети за влака стрела: Фуджи - Осака и Киото - Токио;
 • Всички трансфери летище - хотел - летище;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* APA Hotel Itabashi Ekimae или подобен в Токио;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center или подобен в Осака;
 • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.;
 • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи - Хаконе с включен обяд;
 • Пълен Туристически ден в старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд;
 • Екскурзия до Хирошима остров Мияджима с корабче с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма в Осака с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени всички входни такси;
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония с превод на български език от водача на групата;
 • Водач на групата от България;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
Цената НЕ включва: 
 • Разходи от личен характер;
 • Трансфер на 1 брой голям куфар Токио - Осака - 20$ - Заплаща се директно на място.
 • Екскурзията Камакура - Йокохама с екскурзовод на руски и включен обяд - 190 долара в 5-ти ден
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • Цената е валидна при минимум 20 туристи.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, ТО може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване
ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ: 
 • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева
УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ: 
 • Депозит - 1500 лв. при записване
 • Второ плащане - 2500 лв. до 10.01.2019
 • Пълно плащане - до 01.03.2019
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
 • Лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
 • Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • ТО си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • ТО предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офиса ни.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка № 7500170000717 “Групама Застраховане“ ЕАД със срок от 08.01.2018 г. до 07.01.2019 г.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № Е306


Още екскурзии Япония

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах