Дълъг уикенд в Пиза, Италия - всяка събота или вторник

Собствен транспорт

Пиза, Италия

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 115.00
 • Описание и програма
Уикенд в Пиза (Тоскана)
 
Campo dei Miracoli – вече на една ръка разстояние!
Гарантирано пътуване всеки вторник или събота!


Вторник – Събота – 5 дни/ 4 нощувки;
Събота – Вторник – 4 дни/ 3 нощувки;


От кога си мечтаете да посетите Пиза?
Колко пъти ви се иска и вие да имате снимка с прочутата наклонена кула, все едно я подпирате да не падне?
Такива и десетки други снимки можете да си направите с нашето изгодно предложение за кратко бягство до "Полето на чудесата", до малкото средновековно градче Пиза, в област Тоскана. Да, Тоскана, известна с безкрайните си масиви лозя на сорта снаджозеве, тосканските вина "Кианти" с пикантни брускети....
Комбинацията да съчетаете Пиза и Флоренция за кратък уикенд, е вече реалност.
Какъв по романтичен начин е да направите предложение за брак на своята любима от висотата на кулата в Пиза?

Удобните директни полети на Ryanair от София до Пиза, ви правят пътуването комфортно и неусетно.


Програма:

1 Ден  София – Пиза (Pisa)
Полет от София в 14.30 с Ryanair. Каца на летище Галилео Галилей в 15.30 часа. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Ако нямате търпение веднага отидете до Полето на чудесата - входът е безплатен, но за да се качите на кулата можете да си направите предварителна резервация: www.discovertuscany.com/pisa/tickets.html. Или просто се запознайте с Пиза, разположена по бреговете на р. Арно. Вечеряйте в типично италианско ресторантче, където храната и виното са тържество на вкусовете. Нощувка.

2 Ден  Пиза – Лука (Lucca)
Закуска в хотела. Посветете деня си на "Полето на чудесата’’, на което се намират наклонената кулата, Катедралата /Duomo/, известна най-вече с бронзовата си южна врата с апсидната мозайка „Христос всемогъщ” на Чимабуе и с изумителния амвон, работа на Джовани Пизано в горния край на северната пътека. Баптистеруима, библиотеката, статуята на вълчицата с Ромул и Рем.
Други важни забележителности в града са Пиаца дей Кавалиери (Piazza dei Cavalieri) –бил е център на Пиза в нейните дни на република и е реконструиран през 16-ти век като символ на властта на Медичите в града. Площадът е обграден с великолепни сгради от 16-ти век, църквата „Свети Стефано“ (Santo Stefano dei Cavalieri) и Palazzo dell'Orologio – сградата - часовник с две древни кули, свързани с аркада.
Удобно с автобус, можете да отидете до Лука (Lucca), само на 20 км. от Пиза и по територия е 185.5 km2 . Автобусен билет от Пиза до Ливорно е 3 евро в посока. Проверете за такси, защото е практика да пътуват често и може да ви излезе 10-15 евро за кола в едната посока. Градът, в който е роден композитора Джакомо Пучини, посетете къщата музей, за да видите някои оригинални партитури. Лука се свързва обаче с Катедралата на Гуиниджи, на върха й  (45 метра) са засадени 7 дъбови дървета. Няма на друга кула такова чудо! Смята се, че първите дъбове там са засадени през 14-15 век от самата фамилия Гуиниджи в чест на седемте братя и тяхната нещастна съдба. Отделете си доста време за града, защото си струва да посетите и църквата „Св.Михаил във Форума”, построена на мястото на стар римски форум, катедралата „Св.Мартин”, на едноименния площад „Сан Мартино”, Ботаническата градина.. Подробна информация ще намерите на https://patuvane.info/luka  Връщане в Пиза. Нощувка

3 Ден Пиза – Флоренция или Ливорно
Закуска в хотела. Ден, в който можете да посетите най-известните градове на Тоскана. Възможност да отидете до с автобус Ливорно, само на 25 км. от Пиза. Възникнал през 1600 година, града е запазил своя ренесансов облик и до днес. Посетете Венеция Нуова – квартал, който с каналите прилича на Венеция. Известен е с гастрономически фестивали на италианската кухня и тосканските бели и червени вина. Ливорно е и важно пристанище на областта на Лугурско море. Забележителности на града са площада Piazza Grande; площадът Micheli, който предлага гледка към крепостта Fortezza Vecchia, там се намира най-известният монумент на Ливорно - бронзовата фигура на Фердинанд Първи, която датира от 1626 г. 
Възможност за целодневна организирана  екскурзия до Флоренция – местните туристически агенции в Пиза предлагат такива турове на цена от 49 до 90 евро.
Връщане в Пиза. Нощувка

4 Ден Пиза – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Придвижване до летището. Полет за София в 15:30 ч., пристигане в 18:30 ч.
 
5 ден  Пиза – Чинкуе Терре (при пакет с 4 нощувки)
Онези от вас , които са избрали вариант 5 дни, могат да организират всички посещение, както и пътуване с влак до Чинкуе Тере – ‘’ петте земи’’ е комбинация от пет селца, свързани помежду си от магарешки пътеки. Риомаджоре, Корнилия, Веранца, Манарола и Монреросо са всички онези картички и постери, които сме виждали по рекламите за Италия и Лигурското крайбрежие. Емоцията да ги видите и обходите на живо е съвсем различна, гледка, която ще ви остане за цял живот...

Пакетна цена на човек:
Хотел/ категория Легло в двойна стая
  Пакет 4 нощувки
(вторник-събота)
Пакет 3 нощувки
(събота-вторник)
Relais dei Fiori- www.relaisdeifiori.com 175 евро/ 342 лв.  133 евро/ 259 лв.
Villa Kinzica Hotel - www.hotelvillakinzica.com 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Minerva - http://minerva-pisa.pisa-hotels.com 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Verdi - http://hotel-verdi.pisa-hotels.com/ 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Leonardo - www.hotelleonardopisa.it 199 евро/ 389 лв. 160 евро/ 313 лв.
Giardino Tower Inn - www.hotelilgiardino.pisa.it 199 евро/ 389 лв. 160 евро/ 313 лв.
Royal Victoria - www.royalvictoria.it 180 евро/ 352 лв. 145 евро/ 284 лв.
Casa Betania – бюджетен хотел - www.betaniapisa.it 140 евро/ 274 лв. 115 евро/ 225 лв.

Забележка:
Туристическа такса се заплаща лично от всеки от 2 до 4 евро на ден на човек, в зависимост от категорията на хотела. Тази такса е регламентирана със закон в Италия.
Някои от хотелите може да изискат депозит или номер на кредитна карта до напускане на хотела. Това е честа практика и не бива да ви притеснява с нищо, защото хотелите се отнасят с уважение към гостите си и очакват същото към тях.


Пакетните цени са на човек и включват:
 • Съответният брой нощувки (3 или 4 нощувки);
 • Закуски;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
Пакетните цени НЕ включват:
 • Самолетен билет (цени от 9.99 € в посока с Ryanair)
 • Екскурзии и туристически мероприятия
 • Разходи от личен характер Застраховка "Помощ при пътуване" и "Отмяна на пътуване";
График на полетите:
София- Пиза 14.30 – 15.30 - полет 2 часа
Пиза – София 15.55 – 18.50 – полет 1.55 мин
Можете да направите и комбинация в дните вторник – четвъртък - събота
Водете се от мотото: as earlier you book, the less you pay!


Допълнителна информация:
За удобство на вашия престой в Пиза и за всички екскурзии можем да ви потвърдим лицензиран екскурзовод на български език със съответното заплащане от 80 до 150 евро в зависимост от обекта и времетраенето на работата му.
 
Общи условия на офертата:
 • Посочените цени са валидни е при минимум 2-ма души;
 • При резервация се сключва договор за индивидуално пътуване;
 • В случай, че се резервира и заплати самолетен билет, при отказ от пътуването, сумата не се възстановява от авиокомпанията, респективно от Туроператора.
 • В Италия се пътува с лична карта или задграничен паспорт.
 • Няма специални  санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия;
Застраховка „Отмяна от пътуване“ можете да сключите със съдействието на Туроператора, който има договор   „ Мондиал Асистанс ", по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя AWP P&C S.A., офис България, бул. Христофор Колумб 80 , София 1592 тел.+359 2 995 1843

1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

Оферта № П2704


Още почивки Италия

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах