Дълъг уикенд в Пиза, Италия - всяка събота или вторник

Собствен транспорт

Пиза, Италия

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 115.00
  • Описание и програма
Уикенд в Пиза (Тоскана)
 
Campo dei Miracoli – вече на една ръка разстояние!
Гарантирано пътуване всеки вторник или събота!


Вторник – Събота – 5 дни/ 4 нощувки;
Събота – Вторник – 4 дни/ 3 нощувки;


От кога си мечтаете да посетите Пиза?
Колко пъти ви се иска и вие да имате снимка с прочутата наклонена кула, все едно я подпирате да не падне?
Такива и десетки други снимки можете да си направите с нашето изгодно предложение за кратко бягство до "Полето на чудесата", до малкото средновековно градче Пиза, в област Тоскана. Да, Тоскана, известна с безкрайните си масиви лозя на сорта снаджозеве, тосканските вина "Кианти" с пикантни брускети....
Комбинацията да съчетаете Пиза и Флоренция за кратък уикенд, е вече реалност.
Какъв по романтичен начин е да направите предложение за брак на своята любима от висотата на кулата в Пиза?

Удобните директни полети на Ryanair от София до Пиза, ви правят пътуването комфортно и неусетно.


Програма:

1 Ден  София – Пиза (Pisa)
Полет от София в 14.30 с Ryanair. Каца на летище Галилео Галилей в 15.30 часа. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Ако нямате търпение веднага отидете до Полето на чудесата - входът е безплатен, но за да се качите на кулата можете да си направите предварителна резервация: www.discovertuscany.com/pisa/tickets.html. Или просто се запознайте с Пиза, разположена по бреговете на р. Арно. Вечеряйте в типично италианско ресторантче, където храната и виното са тържество на вкусовете. Нощувка.

2 Ден  Пиза – Лука (Lucca)
Закуска в хотела. Посветете деня си на "Полето на чудесата’’, на което се намират наклонената кулата, Катедралата /Duomo/, известна най-вече с бронзовата си южна врата с апсидната мозайка „Христос всемогъщ” на Чимабуе и с изумителния амвон, работа на Джовани Пизано в горния край на северната пътека. Баптистеруима, библиотеката, статуята на вълчицата с Ромул и Рем.
Други важни забележителности в града са Пиаца дей Кавалиери (Piazza dei Cavalieri) –бил е център на Пиза в нейните дни на република и е реконструиран през 16-ти век като символ на властта на Медичите в града. Площадът е обграден с великолепни сгради от 16-ти век, църквата „Свети Стефано“ (Santo Stefano dei Cavalieri) и Palazzo dell'Orologio – сградата - часовник с две древни кули, свързани с аркада.
Удобно с автобус, можете да отидете до Лука (Lucca), само на 20 км. от Пиза и по територия е 185.5 km2 . Автобусен билет от Пиза до Ливорно е 3 евро в посока. Проверете за такси, защото е практика да пътуват често и може да ви излезе 10-15 евро за кола в едната посока. Градът, в който е роден композитора Джакомо Пучини, посетете къщата музей, за да видите някои оригинални партитури. Лука се свързва обаче с Катедралата на Гуиниджи, на върха й  (45 метра) са засадени 7 дъбови дървета. Няма на друга кула такова чудо! Смята се, че първите дъбове там са засадени през 14-15 век от самата фамилия Гуиниджи в чест на седемте братя и тяхната нещастна съдба. Отделете си доста време за града, защото си струва да посетите и църквата „Св.Михаил във Форума”, построена на мястото на стар римски форум, катедралата „Св.Мартин”, на едноименния площад „Сан Мартино”, Ботаническата градина.. Подробна информация ще намерите на https://patuvane.info/luka  Връщане в Пиза. Нощувка

3 Ден Пиза – Флоренция или Ливорно
Закуска в хотела. Ден, в който можете да посетите най-известните градове на Тоскана. Възможност да отидете до с автобус Ливорно, само на 25 км. от Пиза. Възникнал през 1600 година, града е запазил своя ренесансов облик и до днес. Посетете Венеция Нуова – квартал, който с каналите прилича на Венеция. Известен е с гастрономически фестивали на италианската кухня и тосканските бели и червени вина. Ливорно е и важно пристанище на областта на Лугурско море. Забележителности на града са площада Piazza Grande; площадът Micheli, който предлага гледка към крепостта Fortezza Vecchia, там се намира най-известният монумент на Ливорно - бронзовата фигура на Фердинанд Първи, която датира от 1626 г. 
Възможност за целодневна организирана  екскурзия до Флоренция – местните туристически агенции в Пиза предлагат такива турове на цена от 49 до 90 евро.
Връщане в Пиза. Нощувка

4 Ден Пиза – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Придвижване до летището. Полет за София в 15:30 ч., пристигане в 18:30 ч.
 
5 ден  Пиза – Чинкуе Терре (при пакет с 4 нощувки)
Онези от вас , които са избрали вариант 5 дни, могат да организират всички посещение, както и пътуване с влак до Чинкуе Тере – ‘’ петте земи’’ е комбинация от пет селца, свързани помежду си от магарешки пътеки. Риомаджоре, Корнилия, Веранца, Манарола и Монреросо са всички онези картички и постери, които сме виждали по рекламите за Италия и Лигурското крайбрежие. Емоцията да ги видите и обходите на живо е съвсем различна, гледка, която ще ви остане за цял живот...

Пакетна цена на човек:
Хотел/ категория Легло в двойна стая
  Пакет 4 нощувки
(вторник-събота)
Пакет 3 нощувки
(събота-вторник)
Relais dei Fiori- www.relaisdeifiori.com 175 евро/ 342 лв.  133 евро/ 259 лв.
Villa Kinzica Hotel - www.hotelvillakinzica.com 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Minerva - http://minerva-pisa.pisa-hotels.com 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Verdi - http://hotel-verdi.pisa-hotels.com/ 199 евро/ 389 лв. 166 евро/ 325 лв.
Leonardo - www.hotelleonardopisa.it 199 евро/ 389 лв. 160 евро/ 313 лв.
Giardino Tower Inn - www.hotelilgiardino.pisa.it 199 евро/ 389 лв. 160 евро/ 313 лв.
Royal Victoria - www.royalvictoria.it 180 евро/ 352 лв. 145 евро/ 284 лв.
Casa Betania – бюджетен хотел - www.betaniapisa.it 140 евро/ 274 лв. 115 евро/ 225 лв.

Забележка:
Туристическа такса се заплаща лично от всеки от 2 до 4 евро на ден на човек, в зависимост от категорията на хотела. Тази такса е регламентирана със закон в Италия.
Някои от хотелите може да изискат депозит или номер на кредитна карта до напускане на хотела. Това е честа практика и не бива да ви притеснява с нищо, защото хотелите се отнасят с уважение към гостите си и очакват същото към тях.


Пакетните цени са на човек и включват:
  • Съответният брой нощувки (3 или 4 нощувки);
  • Закуски;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
Пакетните цени НЕ включват:
  • Самолетен билет (цени от 9.99 € в посока с Ryanair)
  • Екскурзии и туристически мероприятия
  • Разходи от личен характер Застраховка "Помощ при пътуване" и "Отмяна на пътуване";
График на полетите:
София- Пиза 14.30 – 15.30 - полет 2 часа
Пиза – София 15.55 – 18.50 – полет 1.55 мин
Можете да направите и комбинация в дните вторник – четвъртък - събота
Водете се от мотото: as earlier you book, the less you pay!


Допълнителна информация:
За удобство на вашия престой в Пиза и за всички екскурзии можем да ви потвърдим лицензиран екскурзовод на български език със съответното заплащане от 80 до 150 евро в зависимост от обекта и времетраенето на работата му.
 
Общи условия на офертата:
  • Посочените цени са валидни е при минимум 2-ма души;
  • При резервация се сключва договор за индивидуално пътуване;
  • В случай, че се резервира и заплати самолетен билет, при отказ от пътуването, сумата не се възстановява от авиокомпанията, респективно от Туроператора.
  • В Италия се пътува с лична карта или задграничен паспорт.
  • Няма специални  санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия;
Застраховка „Отмяна от пътуване“ можете да сключите със съдействието на Туроператора, който има договор   „ Мондиал Асистанс ", по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя AWP P&C S.A., офис България, бул. Христофор Колумб 80 , София 1592 тел.+359 2 995 1843

1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

Оферта № П2704


Още почивки Италия

Новини

11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...
11
Ноември
2021
Euronews хвали българските зимни и летни дестинации
Популярната и авторитетна многоезична новинарска медия Euronews, която е базирана във френския град Лион, излезе с публикация, която хвали българските зимни и летни дестинации. В рубриката Travel медията отделя специално внимание...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах