Екскурзия в Португалия 2024 - Лисабон и Порто

Самолет

Лисабон, Португалия

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2275.00 лв.
Дата на тръгване Цена Запитване
18.09.2024 от 2275 лв. запитване


 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

ПОРТУГАЛИЯ 2024: Лисабон- Обидош – Назаре – Порто – Авейру- Баталя- Фатима- Кабо да рока- Синтра –Лисабон

Всичко включено в цената!
 
Екскурзия със самолет – България Ер
Дата на провеждане: 18.09- 25.09.24

 

Предимства на програмата

 • Експертно планирана и оптимизирана програма.
 • Включени в цената всички екскурзии и посещения!
 • Посещение на основните градове и най-запомнящите се забележителности на Португалия, в т.ч. Лисабон и Порто, Синтра и Нос "Кабо да Рока", Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя, Авейро,
 • Настаняване в хотели с категория 4* на база закуска и вечеря с включени напитки- вода и вино.
 • Лицензиран и опитен български водач – екскурзовод с дългогодишен опит и отлични препоръки.

Програма:

1 ден - София - Лисабон
Среща на летище София в 04.40 часа на Терминал 2 . Излитане за Лисабон с редовен полет на България Ер- FB563 в 06.40 часа.  Каца в Лисабон в 08.50 часа. Посрещане на групата от екскурзовод на български език. Отпътуване за Порто, където ще останем 3 нощувки със закуски и вечери. Настаняване в хотел Santa Maria da Feira –Nova Cruz hotel 4 *www.novacruzhotel.com
По пътя на север ще сме в историческата провинция Естремадура. Там ще  посетим и разгледаме Óbidos – Обидош –назад  във времето на  средновековието. Запазеният замък е само с 9 стаи и каква е легендата ще разберете на място. Един град музей на открито, наричан още '' Свтабеният град'' . Защо?....Опитайте на всяка цена ликьорчето, което се предлага на всеки ъгъл, като след това можете да си хапнтете и чашката.....Да, можете да си я изядете вкусно, вкусно.
Продължаваме към Nazare – Назаре – на брега на Атлантическия океан. Най-важната забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария. Там на хълма ще видим и  традиционните костюми на риболовците и техните жени   – забрадки, престилки и поли на няколко пласта в различни цветове. Но най-важното е поклащането на полите. Хубаво е да си купите от тях малко фъстъци.
Пристигане в Порто. Настаняване в хотела. Вечеря, нощувка.

2 ден - Порто
Закуска в хотела. Провеждане на  обиколка на Порто, който е вторият по големина град в Португалия и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто”; камбанарията „Торе душ Клеригуш”; катедралата, откъдето по средновековните улички с гранитни къщи от 12-ти век се стига до крайбрежната улица „Доуро”.

3 ден - Порто - Авейру
Закуска в хотела . Провеждане на екскурзия до Авейро, което наричат  ‘’ скритото съкровище ‘’ на Португалия, малката Венеция със своите типични лодки и канали . Повечето сгради в днешен Авейру са в стил арт нуво, а по фасадите им навсякъде могат да се забележат характерните плочки азулежу. Азулежу е декоративен стил, който включва рисунки предимно в синята гама върху глазирани керамични плочки. Музеят ще посетим в Лисабон. Това изкуство се практикува в Португалия от над пет века без прекъсване.
Връщане в Порто за свободно време. Вечеря, нощувка

4 ден - Порто -  Фатима – Баталя – Капарика
Закуска в хотела. Напускаме хотела и се отправяме на юг, към Лисабон. По пътя ще посетим едни от най- вълнуващите места в Португалия. Баталя – най- старият манастир в Европа ''Санта Мария де Баталя'' - Манастирът е проектиран от известния архитект Афонсо Домингес, който стартира проекта в готически стил. Въпреки това работата му по-късно е продължена от други архитекти, включително Huguet и Mateus Fernandes, които включват елементи от мануелинския стил в дизайна. Това смесване на стилове придава на манастира неговия уникален архитектурен характер. Три легенди са свързани със градежа на манастира -Обещанието за незавършения параклис, Чудото на битката и Мистериозният рицар.
Продължаваме към светилището Фатима - град, който е център на католическата вяра и място за поклонници от цял свят. Пристигане в Капарика  в околностите на Лисабон. Настаняване в хотел  Tryp Caparika 4* https://www.tryplisboacaparica.com . Вечеря. Нощувка.

5 ден - Лисабон
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Лисабон - площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела.  Вечеря. Нощувка

6 ден  - Нос "Кабо да Рока" – Синтра – Лисабон
Закуска в хотела. Отправяме се към най- западната точка на европейският континент – Кабо да рока. Можете да си закупите сертификат от сувенирният магазин. Продължаваме към Синтра  с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Крайбрежното градче, разположено на север от Лисабон, се превръща в едно от най-космополитните туристически места още от 19-ти век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция.

7 ден - Лисабон – Евора
Закуска в хотела. По желание провеждаме еднодневна екскурзия до историческият град Евора, като по пътя ще наблюдаваме и големите градини с коркови дървета. Португалия е на първо място по добив и производство  на корк.
Историята на Евора започва отпреди 2 хиляди години. Римляните наричали тукашното селище Либералитис Юлия. Запазени са част от стени на помещения на това селище. А руините на монументалния императорски храм на Диана претендират за най-добре запазената римска сграда в Португалия. Четиринадесетте коринтски гранитни колони на храма и техните капители от ещремузки мрамор, са запазени в учудващо добро състояние. По-късно Евора попада под властта на вестготите, а през 715 г. е завладяна от маврите. През 12 век, градът става един от най-оживените португалски градове, благодарение на християнския рицар Жералдо Семповар, който го освобождава. Кралският двор често пребивава тук и Евора става свидетел на много кралски сватби. Катедралата, построена през 13 век е другата забележителност на Евора. Промените в следващите векове в различни архитектурни стилове, засилват внушителността й. Твърди се, че вимпелите на Васко да Гама са осветени тук през 1497 г., преди неговата флотилия да отплава на историческото си пътешествие. Вътре в Катедралата трябва да се видят сводестата галерия и съкровищницата. Чудесната галерия от 14 век съхранява гробниците на четирима архиепископи, а спираловидните във всеки ъгъл стълбища водят към горната част на крепостната стена, откъдето гледката е великолепна. Към съкровищницата се отнасят статуи, богато избродирани църковни одежди и др. предмети.
Наблизо до Катедралата е готическата църква „Сао Жоао Еванжелиста“ от 1485 г., облицована с плочки „азулежу“.

8 ден - Лисабон – София
Ранен трансфер до летището в 06.40. С редовен полет FB563 в 09.40 излитане за София. Каца в 15.30 часа .

Пакетни цени 2024:

Дата Възрастен в двойна/ тройна стая Доплащане за единична стая
18.09-25.09.2024 2275 лв. +545 лв.

Единичните стаи са ограничени!

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания България Ер с включени летищни такси ( 174 евро към 10.12.23),  чекиран багаж –до  23 кг и 7кг салонен.
 • Трансфер летище – хотел – летище.
 • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус.
 • 4 нощувки хотел  в Лисабон Tryp Caparika 4*
 • 3 нощувки в хотел Santa Maria da Feira –Nova Cruz hotel 4 * в Порто.
 • 7 закуски и вечери с включени вода и вино.
 • Панорамна обиколка на Лисабон
 • Панорамна обиколка на Порто
 • Екскурзия с автобус и пешеходна разходка в Авейро.
 • Посещение разглеждане на Назаре
 • Посещение и разглеждане на Обидош
 • Посещение и разглеждане на Фатима
 • Посещение и разглеждане на Баталя
 • Екскурзия до Синтра и Кабо да рока
 • Представител и професионален екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR и покритие Covid-19 на застрахователна компания „Евроинс“.

Цената не включва:

 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета, ако има такава.
 • Допълнителна целодневна екскурзия до историческият град Евора – 60 евро/ 117 лева .Задължително се заплаща в България при доплащане.
 • Туристическа такса (в случай, че бъде въведена след обявената ценова оферта, същата се заплаща от туристите на рецепцията на хотела).
 • Входни такси и билети за музеи
 • Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит. В зависимост от избраният план таксата е около 4 % от стойността на туристическият пакет.
 • Застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.
 • Целодневна екскурзия до град Евора - 60 € / 117 лева. Провежда се при минимум плащащи 40 туристи

Полетна информация: авиокомпания България Ер

1  FB 563 G 11MAY 6 SOFLIS HK40      2  0640 0850      
2  FB 564 G 18MAY 6 LISSOF HK40      1  0940 1530      

Условия на резервацията:

 • Сключване на договор за туристическо пътуване. Местата в автобуса се заемат по реда на записване.
 • Заплащане на първи депозит 500 лева до 20.12.23
 • Заплащане на втори депозит 1000 лева до  20.03.24
 • Окончателно доплащане 695 лева до 20.04.24

Допълнителна информация за входните такси:
• Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 euro), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 euro) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 euro + 1 за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 euro) в Баталя;
• Градски и местен транспорт;
• Разходи от личен характер;
• Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка  No 0370010004171/ 07.01.2024 год '' Застрахователно Дружество Евроинс''  АД , бул.'' Христофор Колумб'' 43 тел. 070017 241
Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" , съгласно чл.80, ал. 1 т, 14 от ЗТ – ЗД Евроинс – бул. Христофор Колумб 43, София
. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

Оферта № П5755


Още почивки Португалия

Новини

17
Април
2024
Varna Party Boats подготвя старта на сезон 2024.
Екипа организира круизи с фирмени партитa, презентации, тийм билдинг и др. на корабите Pinta Varna и Arabella – Варна. Крайбрежните круизи се извършват във Варненски залив или Варненско езеро в периода от 01 май до 30 октомври. Програмите по...
11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах