Златна есен в Прага и Дрезден 2023

Самолет

Прага, Чехия

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 1379.00 лв.
Дата на тръгване Цена Запитване
19.09.2023 от 1379 лв. запитване


 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Златна есен в Прага и Дрезден ’2023

Защо я наричат „Златна Прага“? Защо я наричат „Стара Прага“? Защо я наричат музей на открито? Защо я наричат Европейска столица на бирата? Защо целогодишно се провеждат множество различни фестивали?
Отговор на тези и много други въпроси ще намерите с нашата самолетна екскурзия
.
 
ПРАГА –  ДРЕЗДЕН – КАРЛОВИ ВАРИ
Дати на пътуване: 17 – 22 септември 2023 г.
Екскурзия със самолет и автобус
6 дни / 5 нощувки

 
Програма:

1 ден – 17.09 - София - Прага
Излитане в 11.59 часа от летище София с редовен полет на България Еър. Кацане в Прага в 13.45часа. Първа среща със  Стара Прага – манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец – седалището на принцовете и кралете, “Карловия мост” (той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, а на него има 30 барокови статуи, подредени от двете му страни, една от които на Светите братя Кирил и Методи). Не пропускаме и  Часовниковата кула с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури  на площад Старе мeсто и сградата на Кметството. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, търсещи еликсира на вечната младост и магичния камък на мъдростта) или Историческия музей, намиращ се в горната част на Вацлавския площад. Настаняване в хотел с  централно разположение на пешеходно разстояние от култови за града забележителности и площади . Нощувка.

2  ден – 18.09 - Прага – Дрезден
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Дрезден -  главен град на област Саксония. Най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба” е много повече от музей на открито. Панорамна обиколка на града. Свободно време. Нощувка.

3  ден – 19.09 - Дрезден
Закуска в хотела. Целият ден е посветен на Дрезден с посещение на Ансамбълът от барокови сгради  на десния бряг на Елба,  Цвингера (комплексът от дворцови павилиони, съхранил колекция от картини на Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер и много други, е нещо като емблема на града, чиято гордост си остава "Сикстинската Мадона" на Рафаело), Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години) и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” – едно от най-популярните места и най-хубави за снимки в Дрезден, намиращо се по протежението на реката - там върху част от бившите крепостни стени на града са "наредени" малки паркове с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка панорама към реката.  Свободно време за музеи ( в Дрезден те са 50 на брой) и шопинг. Нощувка.

4 ден – 20.09 - Дрезден – Карлови Вари - Прага
Закуска.  Напускаме хотела и се отправяме към Карлови Вари. Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали (от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Пристигане  в Прага привечер. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – 21.09 - Прага
Закуска в хотела. Ден посветен на Прага. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Пражките потайности и еврейският квартал, включително кратък бирен тур.  Предложение за Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса ( напитките се заплащат отделно) ~ 26€ за 2 часа (при минимум 10 записани)
 
6 ден – 22.09 - Прага - София
Ранна закуска. 07.30 напускаме хотела и се отправяме към летището за обратния полет до България. Излитане в 10.00 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 11.40 часа.
 
Пакетни цени 2023:
 
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
17.09.2023 - 22.09.2023 1379 лв. 1860 лв.
Пакетната цена включва:
 • Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
 • Автобусен транспорт от начало до край на програмата
 • Летищни такси – 146 € включени в пакетната цена. YQ такса + всички дължими летищни такси към момента са на обща стойност: 146 EUR* *Таксите подлежат на промяна и са валидни към дата на издаване на билетите.
 • Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Дрезден
 • Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Дрезден с екскурзовод
 • Слушалки по време на обиколката на Прага; ( за информация 3 евро на ден )
 • Представител на туристическата агенция по време на целия маршрут;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Цената не включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
 • Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса ( напитките се заплащат отделно) ~ 26€ за 2 часа (при минимум 10 записани)
 • Доплащане за застраховка за лица над 65 год. – 15 лева
Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
 
Допълнителна информация:
 • Цената е валидна при минимален брой пътуващи: 30
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;
 • няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута.
 • Условия за записване : депозит 500 лева ; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване. Сключване на договор за организирано пътуване с обща цена.
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
FB 301  17SEP SOFPRG  1150 1345  
FB 302  22SEP PRGSOF  1000 1140      

МУЗЕИ В ДРЕЗДЕН
Голяма част от художествените богатства събрани в Дрезден са събрани в Държавни художествени колекции Дрезден. Те са обединени в различни колекции и се намират в различни сгради, които сами по себе си са също произведения на изкуството.
 • Бароков дворец Цвингер от 18 век: В него се намира основно Галерията на старите майстори;
 • Албертинум и Галерия на новите майстори;
 • църквата „Хофкирхе“ също от 18 в.;
 • Католическата църква – катедралата „Фрауенкирхе“;
 • Дрезденски замък-резиденция и намиращите се него колекция Грюнес Гевьолбе, нумизматичен кабинет, гравюрен кабинет и оръжейна палата
 • Дрезденска оръжейна палата – намира се в Дрезденския замък-резиденция;
 • Опера Земпер;
 • Тераса на Брюл;
 • Музей на транспорта;
 • Военно-исторически музей;
 • Златния конник;
 • Йенидже – промишлена сграда с уникална архитектура;
 • Шествие на князете (Княжеска процесия) – знаменито настенно пано от майсенски порцелан. Създаден 1904 – 1907 г. То е най-голямото порцеланово пано, съставено от 25 хиляди положени плътно плочки, като на него е изобразена тържествена конна процесия, отразяваща хилядолетната история на управляващия в Саксония княжески дом Ветини. Намира се на външната стена на галерея „Дългият ход“
МУЗЕИ В ПРАГА
 • Кралският дворец, в който днес се помещава седалището на чешкия президент, се намира на върха на хълма Храдчани. Първият строеж на това място е от IХ век и представлявал скромна дървена постройка, заобиколена от защитни ровове. В продължение на векове тя се обновява и разширява, което  прави архитектурата на двореца изключително разнородна. Сградата претърпява 4 реконструкции, а сегашният си вид дължи на Хабсбургите и най-вече на Мария-Терезия (1740–1780). Днес той е сред най-големите старинни замъци в света и заема площ от 7,28 хектара. Помещенията, разположени в него, заемат рекордните 260 000 кв. м. Стаите и залите са съединени с дълги коридори, които отвеждат към множеството черкви, към манастира, към кралските дворци, кули и дворове, разположени в комплекса на хълма.
 • Картинната галерия в Пражки Храд се помещава в някогашните конюшни на двореца. В основата й е колекцията на австрийския император Рудолф II от края на XVI век, която през следващите столетия е обогатявана. Днес тук са изложени произведения на италиански, немски, холандски и фламандски майстори. Посетителите могат да видят над сто изящни платна на Тициан, Веронезе, Тинторето, Гуидо Рени, Рубенс, Ханс фон Аахен, както и на чешки барокови майстори като Петер Брандъ.
 • Дворец Щернберг: Бароковият дворец е изграден по заповед на граф Вацлав Войтех фон Щернберг и съпругата му Клара фон Малцан. Планът за строежа е на Доменико Мартинели от края на XVII век. През 1811 г. Дружеството на приятелите на изкуството получава двореца от Леополд Щернберг и веднага започват реставрационни работи за превръщането му в изложбена сграда, които продължават  до 1819 г. Няколко пъти дворецът сменя собствениците си, докато през 1946 г. Националната галерия не започва да го използва и реновира. Музеят притежава колекции от антично гръцко,  римско и египетско изкуство, гръцки, венециански и руски икони, както и произведения на европейски художници от периода на Ренесанса и барока –  Ел Греко, Питер Брьогел, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Тинторето, Гуидо Рени, Дюрер.
 • Националният музей се намира на един от централните площади на Прага – „Вацлавски намести”. Сградата му в неоренесансов стил е творение на архитекта Йозеф Шулц и е завършена през XIX век като символ на Чешкото възраждане. В наши дни националният музей приютява над 14 млн. експоната от естествената история, археологията, етнологията, нумизматиката и библиотечното дело. На първото експозиционно ниво е предствена историята и регионалната археология на Бохемия от Палеолита до Средновековието. Богата нумизматична сбирка показва еволюцията в  изсичането на монети през вековете. Тук се намира и една от най-забележителните петрографски и минераложки колекции в света, която събира повече от 10 000 образци на скали, минерали и скъпоценни камъни. Второто експозиционно ниво е посветено на зоологията. Представени са над 5000 животни (препарирани или техните скелети), характерни за фауната на Чехия.
 • Музеят на Алфонс Муха се намира в историческия център на града, на улица “Панска” № 7 и се помещава в бароковия дворец Кауниц. Той е посветен на творчеството на световно известния чешки художник в стил ар-нуво. Сред експонатите има картини, графики, афиши и скулптури, както и ценни предмети, свързани с живота Муха. По-голямата част от творчеството на художника е белязана от един основен мотив – красивите млади жени, с буйни дълги коси, облечени в ефирни облекла, ситуирани в обкръжение от цветя, които много художници по-късно взаимстват. Сред най-ценните експонати в музея са страници от скицника на Алфонс Муха от парижкия му период.
 • Музеят на Бѐдржих Смѐтана се намира в стария град, в непосредствена близост до Карловия мост. Създаден е през 1936 г. в елегантна неоренесансова постройка, бивша сграда на водна станция от 80-те години на XIX век. Той съхранява колекция от оригинални партитури, портрети, писма и някои лични вещи на композитора. Сметана е почитан от чехите не само като композитор и патриарх на чешката музикална култура, но и като пламенен патриот и общественик.
 • Музеят на Дворжак: се помещава от 1932 г. във Вила Америка, прекрасен бароков дворец от XVIII век, и представя живота и творчеството на чешкия композитор. Музейната експозицията включва уникална колекция от ръкописи и личната кореспонденция на Дворжак, негови вещи и музикални инструменти, документи за живота и творчеството му. Пази се и голяма част от библиотеката му. Музеят организира различни мероприятия – семинари, лекции, изложби, концерти, посветени на композитора. Той е важен център за научни изследвания, свързани с неговото творчество.
 • Музеят на Кафка: се намира в стaрата част на Прага, в родната къща на писателя. Постоянната експозиция включва всички първи издания на неговите творби, различни фотографии, ръкописи, дневници, кореспонденция и пр. Модерните мултимедии, 3-D изображенията и специален музикален фон създават автентичната атмосфера на неговите произведения. Музеят ще ви посрещне с модернистичните статуи на две мъжки фигури, които са в тон с творчеството на Франц Кафка, един от основоположниците на модерната литература.
1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка  No 0370010004171/ 07.01.2024 год '' Застрахователно Дружество Евроинс''  АД , бул.'' Христофор Колумб'' 43 тел. 070017 241
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма за счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" , съгласно чл.80, ал. 1 т, 14 от ЗТ на стойност 4 % от стойността на пакета. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 
Оферта № П5572


Още почивки Чехия

Новини

11
Май
2022
Нови правила и новини за пътуване, които трябва да знаете
Още държави свалят ограниченията за пътуване, Октоберфест се завръща, Гърция пуска нов скоростен влак Ако ви предстои пътуване или изчаквате отваряне на границите на мечтаната си дестинация, вижте по-важните промени в правилата за пътуване за н...
12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...
11
Ноември
2021
Euronews хвали българските зимни и летни дестинации
Популярната и авторитетна многоезична новинарска медия Euronews, която е базирана във френския град Лион, излезе с публикация, която хвали българските зимни и летни дестинации. В рубриката Travel медията отделя специално внимание...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах