Майски празници на остров Санторини - 3 нощувки, чартър от София

Самолет

о. Санторини, Гърция

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 250.00
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Почивка на о. Санторини - Пролет 2022
Директни чартърни полети от София до Санторини
3 нощувки с тръгване на 29.04.2022г., 02.05.2022 и 05.05.2022 г.

 
Програма:
 
1 ден
Чартърен полет София – Санторини. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Вечеря /с изключение на записаните на пансион само закуска или RO/ и нощувка.
 
2 ден – 3 ден
Закуска в хотела. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии.
 
4 ден
Закуска в хотела и свободно време до трансфера до летище Санторини за полета до София.
 
Важно! Програмата е примерна и всички допълнителни екскурзии, както и техните цени подлежат на препотвърждение на място.
Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място на о. Санторини.

Цените включват:
 • самолетен билет София – Санторини - София с чартърен полет на АК "European Air Charter";
 • пътнически и летищни такси (в размер на 90 евро на човек към 28.10.2021);
 • 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг;
 • 3 нощувки на съответния пансион в избран хотел;
 • представител на туроператора за престоя;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.
Цените НЕ включват:
 • екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане);
 • ПСР тест/бърз антигенен тест при отпътуване от България в случай, че към датата на отпътуване е необходим такъв за влизане в Гърция;
 • градска такса, която се заплаща директно в хотела (задължителна)*;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 9 лева за 4 дни; за лица от 75 до 80 г: 13 лева за 4 дни;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме и настоятелно препоръчваме сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.
ВАЖНО: Във връзка с непрекъснато променящите се условия за пътуване, свързани с разпространението на COVID-19 и съществуващата по света пандемия, моля, преди отпътуване, да проверите за последна актуална информация за влизане в Гърция на https://www.mfa.bg/bg/covid19map
Туристите пътуващи по програмата за Санторини, за които е необходимо да притежават резултат от ПСР или бърз антигенен тест за влизане в страната на пътуване, могат да се възползват от договорени от ТУРОПЕРАТОРА специални цени за тестове в лаборатории Рамус в цялата страна.
При наближаване на датата на отпътуване, Туроператорът ще уведоми пътуващите за финалните условия за пътуване.
 
*Градска такса - от 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда т.нар. такса "Престой". Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория както следва:
- 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка;
- 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка;
- 3* хотели - 1,50 евро /стая/ нощувка;
- 2* и 1* хотели - 0,50 евро /стая/ нощувка.

Полетно разписание:
София - Санторини 09:40 - 11:40
Санторини - София 12:30 - 14:40
*полетното разписание подлежи на препотвърждение!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
Авиокомпания European Air Charter
Седалище и адрес: София, ул. "Павел Красов" 35
Номер на лиценз: BG 2407 - 08
Тип самолет: MD-82
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ – ОСТРОВ САНТОРИНИ 2021
(заявяват се и се заплащат на място в Санторини)
Всички допълнителни екскурзии, както и техните цени подлежат на препотвърждение на място.
 • „Санторини за ден - автобусна екскурзия“
Опознайте остров Санторини за ден с автобусна екскурзия. Научете за историята, архитектурата на традиционните селца, отпочинете на някой от вулканичните плажове, насладете се и на залезът в Оя.
Пограма:
Селцето Emporio. Едно от най-старите и автентични села в Санторини, построено като малък лабиринт,ще посетите и средновековната му крепост (15ти век).
Обикалка на Akrotiri, наричана още 'Праисторически Помпей' или 'Изгубена Атлантида', погребан и запазен от вулканичната пепел след едно от най-големите вулканични изригвания в човешката история (17 век пр.н.е.).
Плаж Perissa. Насладете се на свободното време за обяд и почивка на един от най-дългите черни пясъчни плажове в Цикладите и най-популярния плаж на Санторини.
Дегустаци на вина. Вкусете отличителните вина на Санторини и научете за едно от най-старите лозя в Европа.
Планината Profitis Ilias. Завършете обиколката си с кратка спирка на най-високият връх в Санторини (567 метра), за да се възхитите на поразителната панорамна гледка на целия остров.
Залезът в Оя. Трансфер до популярното село Оя и най-сниманото място в Гърция. Насладете се на свободното време, за да изживеете легендарният му залез.
Продължителност: 10:30 – след залез (около 10 часа)
Цена: 55€ на човек
Цената включва: транспорт, екскурзовод, и дегустация на вино (3 вида вина)
Цената не включва: входна такса за посещение на археологически обект Akrotiri, обяд
 • „РАЗХОДКА ДО КАЛДЕРАТА - екскурзия с корабче“
Ще стигнете с автобус до пристанището Athinios, от където ще се качите на корабче. Първата спирка е вулканичния остров Nea Kameni, където ще имате разходка и посещение на кратера на активен вулкан (около 1,5 часа). Следва връщане на лодката и отплаване до друг вулканичен остров Palea Kameni, който е популярен с горещите си извори. Тук, по желание, ще имате възможност да плувате в серните води или да се насладите на баня в гореща лечебна кал. След половинчасов престой отново с лодката ще се отправим към живописния остров Thirassia, където ще имате свободно време за плаж или за посещение на традиционното селце Manolas. Следва кратка спирка до пристанището на Armeni в Оя, преди да тръгнете обратно към Athinios.
Забележки: Препоръчваме да носите удобни обувки заради посещението на вулкана, както и бански и кърпа. Моля бъдете 10-15 мин. преди уречения час на мястото за отпътуване.
Продължителност: 09:45 – 16:00
Цена: 40€ на човек
Цената включва:  транспорт и екскурзовод.
 • „Разходка до вулканичният остров“ или „Разходка до вулканичният остров и залезът в Оя“
Удължете обиколката си с посещение на известното село Оя. След посещение на Вулканът, топлите извори и остров Thirassia, лодката достига до пристанището на Armeni в Оя. Слезте и се изкачете пеша или с магаре до селото. Насладете се на свободното време за наблюдение на магнетичната гледка и невероятният залез. 15 мин. след залез се отправете към сборният пунк за трансфер към хотела.
Продължителност: 09:45 – 16:00 / 09:45 – след залез
Цена: 40€- 45€ на човек
Цената включва:  транспорт и екскурзовод.
 • „Круиз по залез на вулканичните острови“
Санторини има един от най-известните залези в света. Присъединете се към този вълнуващ тричасов круиз с традиционна дървена лодка. Ще имате възможността да наблюдавате залезът под белеещото се селце Оя. Екскурзията започва с трансфер от определени места в Oia, Fira, Kamari и Perissa. Отплаваме в 17:00 часа от пристанище Athinios, ще минем край вулкана и ще спрем при горещите извори, преди да се отправим към място, което ще разкрие невероятна гледка на слънцето над хоризонта. Ще имате възможността да наблюдавате спиращият дъха залез от лодката с чаша вино в ръка. В комбинация с отличната възможност за снимки, круизът по залез се е превърнал в популярна екскурзия за тези, които просто искат да се насладят на зашеметяващият залез
Продължителност: 17:00 – след залез
Цена: 52€ на човек
Цената включва: транспорт, екскурзовод и чаша вино.
Цената не включва: вечеря
 
ВАЖНО:
  - Екскурзиите се провеждат на Руски / Английски език.
  - Преводач на Български език ще бъде предвиден при минимум 20 човека.
  - Повече информация ще получите на място след пристигане.
 
Условия за плащане:
 • При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10 % от цената на туристическия пакет;
 • Доплащане до 100 % по договора следва да се извърши до 22 дни преди датата на отпътуване.
 • Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
 • За резервации направени след срока описан в т. 1.2 се заплаща съответния депозит.
Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване
 
Анулационни условия и срокове:
 • Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/ анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
  3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10 % от общата цена на туристическия пакет;
  3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
  3.2.3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
  3.2.3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
  3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.
Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване. Задължително се заплащат: пътнически и летищни такси и евентуална горивна такса.
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "РЕМЕД АСИСТАНС"/.
 • При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТАНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 9 0242 310 28 37)!
 • Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
 • В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в издадените туристически документи за пътуване - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение. 
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003572/ валидна до 07.01.2023 г. “ ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет.
Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

Оферта № П3435


Още почивки Гърция

Новини

12
Ноември
2021
Травъл блогъри с фотоизложба от най-красивите места в България
Фотоизложба с уникални кадри, заснети от българските травъл блогъри ще популяризира родния туризъм в условия на пандемия. Авторите на 25-те фотоса са членове на  неправителствената организация ASTOM, обединяваща най-посещаваните бъл...
11
Ноември
2021
Euronews хвали българските зимни и летни дестинации
Популярната и авторитетна многоезична новинарска медия Euronews, която е базирана във френския град Лион, излезе с публикация, която хвали българските зимни и летни дестинации. В рубриката Travel медията отделя специално внимание...
10
Ноември
2021
Младото вино е на път към Стария град на Пловдив
Съвет по туризъм – Пловдив и община Пловдив и тази есен Ви канят на тринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“. Запазете си датите 26, 27 и 28 ноември в своя календар и планирайте среща с най-пивките млади вина н...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах