Нова година 2022 в Шарм ел Шейх

Самолет

Шарм Ел-Шейх, Египет

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 1697.00 лв.
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Нова година 2022 в Шарм ел Шейх
6 дни/ 5 нощувки 
Самолетна програма 
Дати: 28.12.2021-02.01.2022


Шарм ел-Шейх е от местата, които могат да задоволят капризите и на най-взискателните туристи. Луксозни хотелски комплекси, изумрудени води с невероятни корали и екзотични риби, бели пясъчни плажове и слънце през цялата година, това превръща луксозния курорт в предпочитана дестинация за почивка, гмуркане и водни спортове. Нощният живот също е на ниво — в курорта има изобилие от клубове, казина и дискотеки, в които ви очакват емоции и забавления.
Близката Синайска планина се смята за свещена, защото именно тук Мойсей получава десетте заповеди.
Шарм Ел Шейх е чудесен както за семейни почивки, така и за романтична ваканция с половинката.


Програма

ДЕН 1
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Шарм ел Шейх изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 881 в 10:00 ч. Кацане на летището в Шарм ел Шейх в 13:00 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване. Информационна среща с представителя на туроператора. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Белият остров Рас Мохамед (EUR 60) Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Планината на Моисей и манастира „Св. Екатерина“ (EUR 55) Каним ви на едно пътуване към планината Синай — свещеното място, където Бог се явил на Моисей и му дал каменните скрижали с десетте Божии заповеди. Легендата разказва, че посрещайки изгрева на върха на тази свещена планина, става опрощаване на човешките грехове. Ще тръгнем от хотелите около 21.00–22.00 часа (на 29.12.2020), за да стигнем до зоната Св. Екатерина, където в 01.00 часа ще започнем изкачването на планината с гид бедуин. Ще се насладим на изгрева с чаша ароматен бедуински чай. В 07.00 часа започваме слизането от планината. Посещение на един от най-старите манастири в света — „Св. Екатерина“, с над 3000 ръкописа на 11 езика, преписи на Светото писание, както и древногръцки произведения. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.  

ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Разходка с лодка с прозрачно дъно (EUR 55) Трансфер от хотела до пристанището, от където ще направим неверотна 2 часова разходка с лодка с прозрачно дъно. Ще се насладим на красотата на Червено море, наблюдавайки красивите рифове, корали и цветни рибки. Новогодишна гала вечеря.

ДЕН 5
Закуска.  Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Мото сафари (EUR 25) Трансфер от хотела до пустинята, където с АТВ ще направим разходка до бедуински лагер. Ще пием чай, ще пояздим камила и ще запечатаме красивите пустинни пейзажи на нашите фотоапарати. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището за директен чартърен полет за София, изпълняван от авиокомпания Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 882, в 17:00 ч. Кацане на летището в София в 20:30 ч.
Цената включва:
 • Двупосочен самолетен билет София-Шарм ел Шейх–София
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг
 • Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • 5 нощувки в избрания хотел на база Ол инклузив
 • Новогодишна вечеря в избрания хотел
 • Посрещане и обслужване от представителите на фирмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)
Цената не включва:
 • PCR тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходим)
 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на почивката се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $10 за целия престой.
 • Входна виза за Египет — $25, заплаща се на летището. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии — $5 на човек на тур
Допълнителни екскурзии
Мото сафари - Възрастен: 49 лв/ Дете: 49 лв
 • Трансфер от хотела до пустинята, където с АТВ ще направим разходка до бедуински лагер. Ще пием чай, ще пояздим камила и ще запечатаме красивите пустинни пейзажи на нашите фотоапарати. Връщане в хотела.
Планината на Моисей и манастира Св. Екатерина - Възрастен: 108 лв/ Дете: 108 лв
 • Каним ви на едно пътуване към планината Синай — свещеното място, където Бог се явил на Моисей и му дал каменните скрижали с десетте Божии заповеди. Легендата разказва, че посрещайки изгрева на върха на тази свещена планина, става опрощаване на човешките грехове. Ще тръгнем от хотелите около 21.00–22.00 часа (на 29.12.2020), за да стигнем до зоната Св. Екатерина, където в 01.00 часа ще започнем изкачването на планината с гид бедуин. Ще се насладим на изгрева с чаша ароматен бедуински чай. В 07.00 часа започваме слизането от планината. Посещение на един от най-старите манастири в света — „Св. Екатерина“, с над 3000 ръкописа на 11 езика, преписи на Светото писание, както и древногръцки произведения. Връщане в хотела.
Разходка с лодка с прозрачно дъно - Възрастен: 108 лв/ Дете: 108 лв
 • Трансфер от хотела до пристанището, от където ще направим невероятна 2 часова разходка с лодка с прозрачно дъно. Ще се насладим на красотата на Червено море, наблюдавайки красивите рифове, корали и цветни рибки.
Белият остров Рас Мохамед - Възрастен: 117 лв/ Дете: 117 лв
 • Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. Две стопа в морето, за да се насладите на гмуркане с шнорхел и луксозния обяд на лодката.
 • В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг. Завръщане в хотела - около 17.00 ч.


Условия за резервация: 

Срокове и Условия

 • Анулация без неустойка до 45 дни преди датата на тръгване
 • ​​Промени без неустойка до 10 дни преди датата на тръгване

Плащания

 • До 2 дни след резервация - 250 лв. на човек
 • Доплащане до 100% до 30 дни преди тръгване

Неустойки

 • За анулация до 44 дни преди тръгване - 250 лв. на човек
 • За анулация до 30 дни преди тръгване - 100% от сумата

Допълнителна информация:

 • ​Към момента, за Египет се пътува с отрицателен PCR, направен до 72 часа преди заминаване или европейски ваксинационен сертификат. За деца до 5.99 г. не се изисква PCR тест. Марбро Турс предоставя преференциални цени на PCR тест (60 лв/бр.) в лаболатории Рамус.Тестовете се заплащат в офисите на туроператора.
 • При завръщане в България от Египет, се изисква негативен PCR или анитегенен тест, или европейски ваксинационен сертификат.
 • Имайте предвид, че в Египет не се приемат  щатски долари с емисия преди 2013 г.
По смисъла на чл. 97 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, „РАД-ФЕСТА“ ЕООД  има сключена застраховка № 03700100003037/ 07.01.2022 г. “ЗД Евроинс“ АД, бул. „Христофор Колумб“ 43.
Фирма „РАД-ФЕСТА“ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване с туристически пакет. 
Посочените цени са валидни само за посочения празничен период. 
„РАД-ФЕСТА“ ЕООД предлага възможност за сключване на Застраховка „Отмяна от пътуване“ на застрахователна компания „Мондиал Асистанс“, която покрива разходите в случай на неочаквано възпрепядстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер. Повече информация в офиса на фирмата или застрахователя АВП П§Ц С.А (клон България), София, Бул. Цар Борис III, 19Б, ет.12, тел.+359 2 995 1843. Застраховката се сключва след като пътуващия се е запознал с общите условия на застрахователната компания.

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

Оферта № П5446


Още почивки Египет

Новини

26
Октомври
2021
Община Велико Търново подарява безплатна прожекция на спектакъла „Звук и светлина“ за Димитровден
В 19 часа днес община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Поводът е днешният народен и християнски празник Димитровден. Изл...
25
Октомври
2021
Нови правила за влизане във Франция от България
От 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с COVID-19. Това означава, че въпреки, че посочените държави продължават да бъдат в &...
22
Октомври
2021
Виенското колело „Окото на Дубай“ отвори врати със заря и шоу с дронове
 Най-новата атракция в Дубай – виенското колело „Окото на Дубай“, официално отвори врати. Това стана с впечатляваща заря и зрелищно шоу с дронове. Припомняме Ви, че с новата забележителност емирството влиза в историята ...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах