Пореч - Хърватия Лято 2017 Автобусна програма със 7 нощувки

Автобус

Пореч, Хърватска

9 дни / 7 нощувки
Цена от: 360.00 лв.
Дата на тръгване Цена Запитване


 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
График на тръгване:
 • СОФИЯ 20:00 ч. паркинга пред Ал.Невски
 • ПАЗАРДЖИК 19:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
 • ПЛОВДИВ 18:15 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
 • РУСЕ 12:30ч. от Жп Гара
 • В.ТЪРНОВО 14:30 ч. пред хотел Етър
 • ГАБРОВО 15:15 ч. от паркинга зад Дома на Хумора
 • КАЗАНЛЪК 16:30 ч. ОМВ до ДАП
 • СТ.ЗАГОРА 17:15 ч. ЖП Гара
Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: Русе - 30 лв. на човек; от В. Търново - 25 лв. на човек; от Габрово - 20 лв. на човек; от Казанлък - 15 лв. на човек, от Ст. Загора - 15 лв.
Важно: Тръгване от Русе, В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява при записани минимум 20 човека. При записани по-малко от 20 човека, се начислява доплащане за трансфер. На туристите от изброените по-горе градове се прави междинен трансфер с прекачаване към основните автобуси от Пловдив.


За Хърватия - Истрия, Къде, кога, какво ?
Прекрасната Хърватия, разположена на брега на приказното Адриатическо крайбрежие. Подарете си една чудесна ваканция, почивка в Хърватия която ще ви зареди с положителни емоции и незабравими спомени.
Хърватия е благословена с 1 185 слънчеви и живописни острови и една от най-прелестните плажни ивици в Европа, дестинация Хърватска е мечтана и любима дестинация за милиони туристи от различни кътчета на света и независимо дали ще си изберете хитовия хърватски курорт Дубровник, Истрия... или някои от останалите прелестни градчета, осеяли дългото цели 1 777 км крайбрежие, Хърватия ще ви посрещне с изобилие от красиви плажове и водни спортове, куп очарователни ресторанти и кафенета и пулсиращ нощен живот.
Мислете, че това е всичко ? – тази уникална страна е пленяваща с древната си хилядолетна история и култура и невероятните природни съкровища и към всичко това прибавяме щипка от вкусната местна кухня, която е чудесен микс от различни кулинарни течения и страхотното гостоприемство на Хърватия.
За това не се притеснявайте ако се запътите към Хърватия , шансът ви за една страхотна и незабравима почивка е гарантиран!
Истрия, много по - различната почивка. Защо да не опитате нещо ново и различно, почувствайте красотата, духа и традициите на Истрия и Средиземноморието ...
Красиви пътищата през лозя, маслинови горички и зелени поляни ще ви отведат до живописни малки градчета във вътрешността на Истрия и до прекрасни туристически дестинации, разположени по крайбрежието на полуострова.
Къде, кога, какво в Истрия? Нека тръгнем на път през най- големия полуостров в Хърватия Истрия и да опознаем неговото разнообразие от цветове.
Непосредственно по брега на Синята Истрия ще чуете нотки от музикалните фестивали, а арената в Пула ще ви изненада с филмови спектакли.
А, Зелената Истрия ще пробуди у вас авантюристичния дух, който витае по склоновете на планината Учка, а вкусът на трюфелите ще ви преследва в средновековните градове.
Пореч е средище на морския туризъм, където ще откриете блясъка на мозаките от 3 век в Евразиевата базилика и културни наследства, заради които Истрия е попаднала в Списъците на световното наследство на ЮНЕСКО.
Ровин ще разходите между 19-те островчета и рифове на архипелага, които имат прекрасен изглед от катедралата Св. Ефремий.
Още в Истрия ще видите и най- старата гладиаторска арена, която се намира в Пула. Също в град Пула може да бъдете гости на Филмовия фестивал, който се провежда на открито в хърватския колизеум.
Летовището на старите римляни Истрия , ви кани да бъдете част от Световния тенис турнир, който от 1990 година прави в град Умаг - Хърватия, където се провежда в най- големия спортен център в Хърватия.
В Истрия средновековния град Мотовун също ще ви запознае с част от Международния филмов фестивал, където се представят едни от най- добрите филмови произведения.
Зелените пътища в Истрия ще ви отведат в град Хум, който е най- малкият град в света. Отпуснете се на магията на старите келти с вкуса на хумската традиционна ракия - биски.
А, тези от вас които сте любители на природата и приключенията, може да се впуснете в търсенето на злато, наречено трюфел, което Истрия крие в Мотовунските гори. Без значение от изхода на това приключение, обезателно посетете Бузет, където ще вкусите от божествената истрийска кухня в дните на трюфела.
Планинското катерене, планинсия мотоциклетизъм и колоездене ви предизвикват още в откритата програма на най- високата планина Учка. Може да опитате и спорта - катерене в пещерата на Бередин. Всред изложбата от подземни скулптури и релаксиращия звук на водата ще може да избягате от лятната жега.
Заължително посетете и Лимският залив, който е известен с фермите за миди и риба и може да вкусите от техните гастрономични ястия.
Националният парк Бриони, който Истрия нарича своя рай, ще ви поведе в сафари авантюри, показвайки най- различна флора и фауна и ще може да видите дори следи от динозавър.
Сините нотки на Истрия, ще ви отведат на музикалните фестивали по блус, които се провеждат в Новиград.
Любителите на джаза пък могат да започнат своята ваканция в град Пореч
За любителите на рибарския дух проверете защо Ровинските нощи е най- посещавания фестивал на Адриатическо море.
В Лабин пък, може да наблюдавате уникални улични представления.
Това, което ви изредихме до тук, би трябвало да бъде една сериозна предпоставка да се замислите дали почивката ви да не е Истрия в Хърватия.

За Пореч
Пореч, един от най-известните туристически дестинации в Истрия, успява да балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти. Със своята 37 км зашеметяващата брегова линия, Поречката Ривиера предлага широк спектър от възможности за настаняване в прекрасни комплекси, всички заобиколени от девствена природа и плажове, подходящи за всеки вкус. Любителите на спорта ще харесат избора на дейности, вариращи от гмуркане, ветроходство, водни ски, колоездене и ходене по много добре поддържани пътеки в целия регион. Град Пореч предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е "Еуфразиева Базилика". Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Несъмнено градът ще се хареса на туристи, които ценят историята и търсят съчетанието на приятното с полезното. Тук и до днес се усеща римско присъствие в архитектурно отношение примесено с бароков стил. В комбинация с великолепни чисти плажове, заливи и острови наоколо релаксът е гарантиран. Имате богат избор да прекарвате деня на плажа и да се къпете в кристалните води в компанията на морският бриз, а вечер да се разхождате в град изпълнен с дълга история.
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
 • 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене.
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години на ЗАД "Алианц България".
 • Представител на TA по време на пътуването.
 • Обслужване на място на български език от представител на местната фирма партньор.
 • Всички пътни и магистрални такси.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни екскурзии.
 • Туристическа такса там където е упоменато
 • Медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
 • Медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
Условия за ранно записване
 • Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
 • Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
 • В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия:
 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
 • При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
 • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
 • Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 • Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
 • В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 • Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
 • Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Условия за пътуване:
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването 40 човека
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване.
 • Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване.
 • Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
 • Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
 • Визов режим: няма изисквания за визи.
1. Важно!  В предложената програма на пътуването,  Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).
2. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД  има сключена застраховка No 13160173070000002  ЗАД „ Алианц България” със срок  до 07.01.2018 год.
3. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
4. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен  характер.
5. Туристическа агенция Рад-Феста ЕООД  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" с размер на  застрахователната премия според стойността на  пакета. Застраховката се сключва по условията на ‘’Mоndial Assistance’’ София, бул. ‘’Христофор Колумб’’ 80, ет.6 тел. 02/950 38 50 при сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.  Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
6. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Оферта № П1291


Още почивки Хърватска

Новини

22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...
07
Юни
2017
Колко ще струват чадърите по морето това лято?
По 5 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа във Варна това лято. Толкова ще струва сянката и на Офицерски плаж-запад. Цените не са пипани близо десетилетие и няма да се повишават през следващите 5 г., съобщи за вестник „Труд“ Андр...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах