Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации

05 Юли 2017 г.
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството.
Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, България е на един-два часа път от красивите европейски забележителности. Но дори и да се доверите на автобуса, пак има какво да видите от Европа на комфортно за пътуване разстояние.

 
Предлагаме ви пет варианта за кратка почивка, която да проветри главата ви и да напълни със спомени душата ви.
 
 Венеция, Италия
Няма нужда да споменаваме, че това е един от най-красивите италиански градове. Самият факт, че той е разположен върху около 118 малки островчета, подсказва красотата и екзотиката на тази част от света.
Венеция е построена върху дървени подпори, а постоянно увеличаващите нивото си води на световния океан заплашват да погубят това чудо на архитектурата.
Така че побързайте да я видите, преди да е изчезнала. И си вземете маратонки, защото тук забележителностите изискват здраво ходене и тренирани крака.
 


 Будапеща, Унгария
Най-големият град и столица на Унгария е наричан още „града на барока“. Зашеметяващата му архитектура бързо ще ви покаже защо.
Днешната столица е съставена от два исторически града, намиращи се на двата бряга на Дунав – Буда и Пеща. Те се обединяват през 1873 г.
Тук се намира най-дългата сграда в Унгария - неоготическият парламент с дължина 268 м., музеите в града са цели 223.
Не бива да пропускате и величествените дворци, внушаващите богоговение църкви и катедрали и очарователните площади.
 
 Истанбул, Турция

Ако не ви се лети, тогава добър вариант за уикенд екскурзия е турският мегаполис Истанбул.
Запазил магията на древния Константинопол, това е един от най-големите градове в света със своето население от повече от 13 млн. души.
Подобно на невероятната смесица от култури, която формира облика на града през вековете, тук и забележителностите са от различен тип.
Църквата Света София се изправя редом до Синята джамия, Топкапъ сарай е дворецът на султаните, а Йеребатан сарнъджъ е подземен резервоар от 6 век, в който се пази каменната глава на горгоната Медуза.
И при това още не сме споменали Босфора, който разделя не само Истанбул, но и Европа и Азия.
 
Букурещ, Румъния
Малкият Париж – така наричат румънската столица заради красивата й архитектура.
Градът е известен още с втората по големина административна сграда в света - Палатата на парламента.
В близост до Букурещ, който има какво да предложи на туристите, се намират още невероятните замъциПелеш, Синая и Бран. Заслужава си да ги посетите.
 

 Корфу, Гърция 
Ако решите да се отправите към остров Корфу, трябва да знаете, че много хора го смятат за най-красивата част  на Гърция.
Наричан още Смарагдовият остров, той е покрит с гъста зеленина, която пази тайните на древните гърци. Бреговете му се мият от три морета - Йонийско, Адриатическо и Средиземно.
Старата част на столицата му – също носеща името Корфу, е част от списъка със световно наследство на ЮНЕСКО.и още....
Оферти за дълъг уикенд през 2017 г:
Оферта за Дълъг уикенд в Лондон >>>
Оферта за Дълъг уикенд в Пиза >>>
Източник: https://profit.bg/

Новини

16
Юли
2019
Специално за феновете на ФК Барселона!!!
Специално за фенове на ФК Барселона !!!!! Предлагаме билети за всички футболни срещи, като местата са гарантирани и са заедно еднo до другo. Излезе списъка с домакинските срещи на ФК Барселона за сезон 2019 -2020. Представяме Ви линк със с...
22
Август
2017
Това са най-предпочитаните есенни дестинации през 2017
Краят на лятото се вижда, което означава, че е време да започнете да планирате вашите есенни дестинации. При организирането на ваканции първите винаги печелят, затова е най-добре да започнете да правите планове от сега. Туристическият сайт KAYAK ...
05
Юли
2017
Събирайте багажа за уикенд бягство: 5 невероятни дестинации
Ако нямате възможност да използвате дълъг отпуск през това лято или пък вече сте планирали почивката си, но тя ви се струва твърде далеч, вашият тип лятно приключение е уикенд бягството. Благодарение на чудото, наречено въздушен транспорт, Българ...

Дестинации

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах